lördag 14 september 2013

Melodikrysset vecka 37 - 2013

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Efter en omväxlande arbetsvecka fylld av planeringsmöte och medarbetarsamtal, har det blivit lördag igen. Morgonen har jag ägnat åt en drygt 2 timmar lång promenad under det att jag lyssnat till "Da Capo" och "Ring så spelar vi" och deras 45-års jubileum.

I Stockholm har vi fortfarande en kvardröjande värme som ger sig uttryck i kraftig morgondimma. Ännu har inte solen orkat bryta igenom dimtäcket som ligger över oss, termometern visar dock redan på 15 grader.

I dag har vi gemensamt kommit fram till följande förslag till lösning på veckans melodikryss:

L 1 och V 4: Jag tror att scenen och sången är hämtad från; "Fem myror är fler än fyra elefanter", med Magnus Härenstam, Brasse Brännström och Eva Remaeus.

L 2: Vi fick höra; "Du är den ende" i en instrumental version. Originalet kommer från Spanien men den version jag minns bäst och tycker mest om, är den med Lill Lindfors.

V 6: Robyn sjöng; "Världens bästa Karlsson". Den är komponerad av Georg Riedel liksom de flesta sånger som förekommer i filmatiseringar av Astrid Lindgrens böcker.

L 5: Kan det ha varit ur filmen; "Tre mynt i en fontän (Three coins in a fountain - En slant i fontänen är den svenska titeln)" eller "Tre flickor i Rom"?

L 3: Sången är hämtad ur filmen om "Familjen Flinta". Flintstone heter Fred i förnamn.

L 13: Musiken är hämtad från tv-serien; "Hem till gården" som i orignal heter "Emmerdale farm". Jag såg de första 100 avsnitten men sedan tröttnade jag. Dock är naturbilderna som inleder varje avsnitt något av det vackraste jag sett.

L 7 och V 10: "Gold fever" sjöngs av Clint Eastwood. Han är väl annars mest känd som skådespelare i "tuffa" filmer.

L 11 och L 8: Eldeman spelade en instrumental version av; "Wham´s" gamla hit; "Wake me up, before you go go".

L 4: Solomon Burke sjöng; "Cry to me".

V 13: Musiken är hämtad från filmerna om; "Hacke Hackspett". På engelska heter han "Woody Woodpecker".

L 12: "Something stupid" brukar framföras som en duett.

V 9: Den som sjöng; "Mammy", var Al Jolson.

Dagens melodikryss var ovanligt svårt. Jag är inte säker på filmtiteln till L 5 och jag har behövt googla flera gånger. Å andra sidan var det också ett av de roligaste och mest omväxlande kryssen på länge.

Jag tackar för i dag och önskar er alla en fortsatt trevlig lördag och helg. Själv ska jag ägna min lediga helg åt familjen.

57 kommentarer:

  1. Hej Krister och alla krysslösare. I Lyckeby skymmer dimmolnen solen men fortfarande är det ganska varmt. Idag löser och lyssnar jag på melodikrysset via datorn så jag ligger lite efter er som lyssnar via radion.

    Lasse i Lyckeby

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då slipper du alla trafikmeddelande, Lasse.

      Här i Stockholm har vi haft rena rama Lützendimma varje morgon.

      Radera
  2. God förmiddag! Idag är jag förkyld och känner mig hängig. Vilken tur att jag kan få hjälp med krysset, om jag inte får ordning på mina melodikrysskunskaper. // Carin från Ösmo.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Krya på dig Carin.

      Som vanligt hjälps vi väl åt?

      Radera
    2. Naturligtvis, idag hade jag stor hjälp av dig och våra kryssarkompisar. Nu kl. 18.20 mår jag lite bättre, men inte helt bra. // Carin från Ösmo

      Radera
    3. Jag tyckte att det var ett ovanligt svårt kryss. Det var roligt men jag är högst osäker på vad filmen hette även om jag under eftermiddagen kollat med Enn Kokk. Dessutom fick jag googla ovanligt mycket och inte bara för att dubbelkolla och kontrollera stavningen.

      Hoppas att du fortsätter må bättre.

      Radera
  3. Åter dags för en trevlig timme. Inser hur mycket jag saknar den här gemenskapen när den inte är online. Nästa lördag flyttar jag men nu kör vi tillsammans. Trevlig lördag alla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är härligt att jag inte är ensam om att uppskatta denna stund.

      Tack detsamma och lycka till med flytten!

      Radera
  4. God morgon. Rödby, Danmark calling!

    SvaraRadera
    Svar
    1. God morgon, Beda!

      Härligt att mitt modersland är representerat.

      Radera
  5. L1 HÄRENSTAM
    V4 BRÄNNSTRÖM

    SvaraRadera
  6. Härenstam och Brännström

    SvaraRadera
  7. Idag har vi dimma, men jag tror det blir bättre. Igår plockade jag de sista krusbären och gjorde marmelad. Det blir bra att ta fram i vinter. Magnus och Brasse börjar krysset idag. Hälsningar från Västerbotten./M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hälsningar tillbaka M.

      Har du fått ditt badlakan ännu?

      Då har du något att se fram emot i vinter.

      Radera
    2. Ja badlakanet kom i fredags och dessutom en krysspenna. /M

      Radera
    3. Jag fick en mapp med melodikrysset på omslaget av en vän som vann för något år sedan. Jag sparar alla mina viktiga papper i den.

      Hoppas att du njuter varje gång du får använda ditt badlakan och din penna. Grattis!

      MVH//Krister

      Radera
  8. Lycka till alla :) och trevlig lördag!

    SvaraRadera
  9. L13 HEM till gården

    SvaraRadera
  10. Fred Flinta är en skön typ hälsningar från norra Värmland

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag var liten tyckte jag mest synd om honom. Min favorit var BamBam.

      Radera
  11. hem till gården. hem

    SvaraRadera
  12. L3 HEM till byn, kanske?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hem är korrekt med Emmerdale Farm fick titeln Hem till gården i Sverige.

      Radera
  13. L7 o V10 Clint Eastwood

    SvaraRadera
  14. Min kära son på 4 år kunde Hacke Hackspett :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag trodde att Hacke var okänd för dagens barn. Min yngsta dotter ser massor av tecknad film men uppskattar i de som jag tyckte om som barn.

      Radera
  15. Hacke var min favorit när jag var liten!!

    På den tiden man hyrde VHS, så mamma hyrde alltid Hacke Hackspett till mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Hacke är så där lagom kaxig så det är svårt att inte gilla honom. Han och "Hjulben" var några av mina favoriter.

      Radera
  16. Tack för all hjälp idag. Det känns som om jag har bomull i huvudet, så idag kommer jag att ta det mycket lugnt. Ha en skön fortsättning på lördagen. // Carin från Ösmo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv och tack detsamma, Carin.

      Hoppas att du kryar på dig.

      Radera
  17. Ännu en trevlig stund med melodikrysset. Nu får vi längta till nästa lördag. Idag var jag steget efter att skriva in min lösning. Nu ropar hustrun på mig och vill ha hjälp, bäst att hörsamma hennes kallelse. Trevlig helg alla kryssare//Lasse i Lyckeby

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla kallelser ska hörsammas, Lasse. :-)

      Nu får vi ladda upp en hel vecka innan det är dags igen.

      Jag önskar dig och frun detsamma!

      Radera
  18. Ja då var det klart för idag. Nu skall jag fortsätta att flytta en bokhylla (det var dammigt där, hur det nu kan komma sig) och kanske göra mig av med en del papper som inte behövs. Ha en fortsatt trevlig helg alla kryssvänner från oss i Västerbotten./M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma, M.

      Man hittar nästan alltid damm och gamla papper när man flyttar på något. För någon vecka sedan bytte jag kontor. Trots att jag bara haft det gamla i drygt två år hittade jag en massa dammråttor och onödiga papper.

      Radera
  19. Tack ännu en gång för all hjälp, läste ditt inlägg om olika dieter. Håller fullkomligt med dig, kostar oftast en massa och till syvende och sist gäller det att tillföra mindre kalorier än vad du förbrukar.Har använt den metoden 3 ggr ( efter graviditet ) - 25 kg varje gång. Det funkar! Hälsningar från Trelleborg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som om "min" metod fungerat för fler än mig.

      Precis som du så tror jag att det handlar om att förbränna mer mat än man äter. Otroligt starkt av dig att gå ner 25 kilo tre gånger. Det är en hel människa som försvunnit sammanlagt. :-)

      Hälsningar tillbaka till Trelleborg.

      Radera
  20. Hej Krister!
    Turbulent vecka ja som bara den, om man börjar på tisdagen ett möte med mina arbetsgivare, det skulle vara ett omplacerings möte med mig efter min arbetsskada.
    Svaret blev avgångsvederlag efter diskussion så blev det en betald utbildning som bilskolelärare utbildningen är 1 1/2 år med bibehållen lön samt en jobbchotch betald under ett år som hjälper mig med allt, så jag får vara nöjd.
    Onsdagen min fru blev opererad på s:t görans sjukhus hon opererade sin högeraxel och det är lite speciellt för hon är en av 10 st. i hela Sverige som inte tål några bedövningsmedel eller narkosmedel eller pencëlin, så smärtläkaren stod och hoppade jämnfota om att äntligen har han fått en krånglig patient att smärtstilla.
    Så man kan säga att veckan blev bra ändå

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kirk.

      Jag hoppas innerligt att anestesiläkaren lyckades att ge sådan smärtlindring att din fru slapp att ha ont under operationen. Hoppas också att hon blir återställd utan smärta, snarast.

      Det låter som om din arbetsgivare inte kunde omplacera dig efter din arbetsskada, men att de i alla fall är villiga att ta ansvar för att hjälpa dig vidare. Bilskolelärare är säkert ett roligt, intressant och omväxlande arbete. Dessutom är det ett yrke som alltid kommer att behövas. Jag känner ett par körskolelärare och de verkar trivas med sina arbete.

      Då kanske jag får återkomma när tonårsdottern ska börja övningsköra nästa år?

      Skönt att läsa att du tar det hela så positivt och tycker att veckan blev bra.

      Radera