söndag 22 augusti 2010

Melodikrysset vecka 33 - 2010

Så har det blivit söndagskväll. Klockan är 22.00 och jag har precis kommit hem och packat upp efter vår släktträff i Danmark. Det tog drygt 12 timmar att komma hem, inklusive drygt tre timmars båtresa. Även om vi passerade Göteborg i eftermiddag, så såg jag inte spår av premiären av melodikrysset, "Drive-in".

Jag kastar mig över veckans melodikryss. Det är inte samma sak att försöka lösa det i efterhand, men jag kan ändå inte låta bli.

Mitt förslag till lösning ser ut som följer:

L 12 och L 1: Det var Alf Robertson som sjöng; "Oh boy, oh boy, oh boy". Jag trodde faktiskt att den hette; "Engelska flottan har siktats vid Vinga".

V 9 och V 6: Dagens Evert Taube var; "Rosabal".

L 2: Lisa Nilsson heter artisten som sjöng; "I samma andetag".

V 10: Göteborgsprofilerna var Sten-Åke Cederhök och Sonya Hedenbratt. Jag tror att sången de sjöng heter; "Oh what a big boy".

L 11: Vi hörde Orups; "Det gör ont". Det var Lena Ph som gjorde den känd. Jag har faktiskt sjungit den på ett bröllop, under vigseltalet.

V 14: Det Lill-Babs som sjöng sången; "Jag är en tuff brud, i lyxförpackning".

V 1: Det är inte svårt att känna igen Göran Ringboms röst. I dag sjöng han; "En härlig svensk sommardag". Den var med i melodikrysset även förra året.

L 3 och V 13: Musiken var hämtad från James Bond. Det var Lulu som sjöng "The man with the golden gun", från filmen med samma namn.

V 7: Sången; "Det var en lördagsaften", kommer från Danmark. Vi sjöng den inte i går på vår släktträff, men jag fick i alla fall möjlighet att öva på min danska.

L 8: Niklas Strömstedt sjöng; "Oslagbara".

L 4 och V 15: Benny Andersson melodi heter; "Bröllopsvals till Mona", och Stig Olins sång heter; "En gång jag seglat i hamn". Den börjar med orden; "Liten blir stor...".

L 5: Dagens kryss avslutades med; "Kärlekssång från mig", med Markoolio.

Det var ett ovanligt lätt melodikryss. Nu ska jag gå och lägga mig efter en lång helg i Silkeborg, som ju var med i den danska versionen av; "Se Sundbyberg och sedan dö", förra veckan.

2 kommentarer:

 1. Tack för krysshjälpen. Vi klarade inte Ringbom själva. :-)

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för er kommentar.

  Det är alltid roligt att kunna vara behjälplig.

  MVH

  Krister

  SvaraRadera