lördag 24 augusti 2013

Melodikrysset vecka 34 - 2013

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Det märks att sommarsemestrarna börjar ta slut och skolorna har börjat, inte minst i Stockholms trafiken. Plötsligt åtgår det två och halvtimme för att ta sig till och från jobbet. Denna vecka har även de vanliga arbetsrutiner börjat. Vi har haft arbetsledarträff, verksamhetsmöte och ledningsgruppsmöte. Jag har även haft två begravningsgudstjänster, MBL-förhandling och möte kring vår IT-plattform.

Morgonen har jag ägnat åt att förbereda dagens vigselgudstjänst och till en lång promenad i närområdet. Det är fantastiskt att få möte människor och djur i den vackra naturen som finns i södra Stockholm.

I dag har vi tillsammans kommit fram till följande förslag på lösning till veckans melodikryss:

V 8: Vi fick höra; "I shot the sheriff" på finska. Jag vill minnas att det var Bob Marley som gjorde originalet på engelska.

L 6: Sångerna; "Då hjälper en sång", "Börja dagen med en schlager" och "Jolly Bob",  är hämtade från radioprogrammet; "Refrängen".

Plötsligt slutade mitt bredband fungera.

V 13: Jag kommer inte på titeln på "Elvis-melodin" som framfördes instrumentalt. Men det är väl ganska givet att rätt svar ska vara igen? Jag får återkomma med förslag till titel senare under dagen.
Jag fick hjälp med titeln i kommentarena. Den heter; "Du har gjort min gråa värld till guld igen". TACK för hjälpen. På engelska heter den; "When my blue moon turns to gold".

V 1 och L 9: Det var Emil Sigfridsson som framförde; "Innan mörkret faller" i melodifestivalen 2004 (fyra). Det saknades en pil i kryssrutan på internet.

L 4: Vi fick lyssna till en instrumental version av: "Somliga går i trasiga skor". Rätt svar ska alltså vara sko.

Nu kom bredbandet tillbaka och försvann lika snabbt. Irriterande.

L 1: "Nothing gonna stop us now", framfördes av gruppen; "Starship".

L 5: Jag är ganska säker på att denna engelska sång fick titeln; "Kör långsamt", på svenska. Om jag inte missminner mig så var det; "Family four" som sjöng den på svenska. Heter den; "Cab driver", på engelska?

L 3 och V 7: Jan Lindblad visslade; "In a monastery garden". På svenska fick den titeln; "I en klosterträdgård". Den har varit med på några begravningsgudstjänster jag har lett.

V 10: "Vi kan gunga" sjöngs av Jimmy Jansson.

V 12: Texten till; "Gabriellas sång", skrevs av Py Bäckman. Det är Stefan Nilsson som komponerat musiken.

V 5 och L 11: "Den kaxiga myran" av Stefan Demert, framfördes på orgel av Lennart Palm.

L 2: Vi går i mål med; "Bad moon rising", en av; "Creedence clearwater revival´s" fina klassiker. Den som efterfrågas måste vara John Fogerty, som skrev både text och musik.

Då var veckans melodikryss avklarat. Jag tackar för hjälpen med titeln på "Elvis-melodin". I övrigt har det stora problemet i dag varit att min bredbandsuppkoppling kommit och gått som det själv önskat.

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en fortsatt trevlig lördag och helg. Nu ska jag skynda mig till Järfälla kyrka så att brudparet inte blir oroliga för att inte prästen ska dyka upp vid vigselgudstjänsten.

37 kommentarer:

  1. God förmiddag! Idag löser jag krysset hemma i Ösmo, men så fort det är inskickat åker vi till Stockholm. Vi skall äta lunch med min mans bror och svägerska, som är här på besök. Vi skall även träffa brödernas kusin med fru till lunchen. Ikväll skall Krister och jag gå på invigningen av Tele2 Arena och lyssna på Robyn, Lars Winnerbäck och Kent. Det bli säkert bra.
    Beträffande rosevinet Sommartider har smakat av det. Det var friskt och fint, men hade inte så mycket smak. // Carin från Ösmo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som om du har bråda dagar, Carin. Hade varit kul att vara med på Tele2 Arena.

      Vilken tur att jag inte gillar vin. :-)

      Radera
  2. Jag tycker att du är så fantastisk som redan har varit ute på långpromenad. Själv är jag lite trög i starten. Här i Västerbotten har vi sol och vackert väder och det blir nog tid senare att gå ut. /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vaknar vid 04.30 varje dag, men å andra sidan somnar jag vid 22-tiden.

      I Stockholm har vi haft ett vackert sensommarväder med ca 17 grader och sol.

      Radera
  3. Jag tror att sheriffen har råkat illa ut./M

    SvaraRadera
  4. L6 Refrängen, som jag mins när jag var ung. // Carin från Ösmo

    SvaraRadera
  5. V1 Sigfridsson
    L9 Fyra
    // Carin från Ösmo

    SvaraRadera
  6. Våg 13: igen

    Trevlig lördag förexten :)

    SvaraRadera
  7. L4Sko // Carin från Ösmo

    SvaraRadera
  8. L5 KÖR långsamt./M

    SvaraRadera
  9. V 10 JIMMY Jansson

    SvaraRadera
  10. V13 Du har gjort min gråa värld till guld igen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för hjälpen. Den titeln hade jag aldrig kommit på. Försökte googla med det hjälpte inte.

      Än en gång, STORT TACK!

      Radera
  11. V12 Py // Carin från Ösmo

    SvaraRadera
  12. Våg 5 & Lod 11- kaxiga och myra.

    SvaraRadera
  13. V5 KAXIGA
    L11 MYRA /tess

    SvaraRadera
  14. Tack, alla!! /tess

    SvaraRadera
  15. Det finns en amatörfilm där vårt äldsta barnbarn då 4 år sjöng balladen om den kaxiga myran för sin lillebror. Den är underbar. Han vill inte höras talas om det nu. Hälsningar till alla krysskompisar från oss i Västerbotten./M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som ett fint minne, M, även om han inte vill kännas vid den.

      Önskar er en fortsatt fin helg.

      Radera
  16. Vill tala om att även i tv/dagstidningar saknas pilen i V1 .Vilket kan ställa tii bekymmer =D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har förstått att det var fler än jag som fick lite huvudbry när Sigfridsson skulle skrivas in. Eldeman lär kommentera det nästa lördag.

      Radera
  17. Tack för hjälpen denna lördag åxå.Måste hjälpa mor 87 år med kryssandet ibland,de flesta gångerna får jag lov att rådfråga dig,tack,1000 tack !!

    SvaraRadera
  18. Det saknades också en pil i rutan längst upp till höger i tidningen Dagens ETC.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pilen verkar ha saknas i många kryssplaner. Hoppas att det inte ställde till det för så många. Jag hade lite problem innan jag insåg att den saknades.

      Radera