lördag 3 juli 2010

Melodikrysset vecka 26 - 2010

Återigen sitter jag i bilen för att få täckning på det mobila bredbandet. Jag lämnade stugan och gräsklippningen för att försöka lösa även dagens melodikryss. Det är redan 23 grader varmt och strålande solsken i Östervåla. Trots att förra veckans kryss var svårt, så hade jag alla rätt.

Mitt förslag till lösning i dag ser ut så här:

L 1: Det var Tommy Körberg som sjöng; "Stad i ljus", fast på engelska. Den skrevs av Py Bäckman och är egentligen en psalm.

V 8 och L 5: "Hujedamej sånt barn han var", skrevs av Astrid Lindgren och sjöngs av pigan i; "Emil i Lönneberga". Hon heter Lina.

L 7: Kalle Moraeus och; "Underbart", är min yngsta dotters favoritlåt just nu. Hon skrålar för full hals; "Älskar du, älskar du..."

V 6: Dragspelsmusik är inte mitt gebit. Jag gillar dragspel som instrument, men jag brukar inte lyssna den här typen av musik. Det finns en dragspelare som heter Erik Frank. Kan det vara han? Jag chansar på det.

L 4: Visst var det; "Ge mig mera köttbullar", ur Madicken?

L 9 och V 1: Ernst-Hugo Järegård sjöng Birger Sjöbergs; "Den första gång jag såg dig". Jag tycker bättre om honom som skådespelare, framför allt i serien; "Skånska mord".

L 3: Återigen måste jag chansa. Kan det vara; "Visa från Utanmyra"? I så fall står de i begrepp att emigrera. Rätt svar skall vara emigrera, men melodin heter; "De sålde sina hemman". Visan kallas ibland för; "Emigrantvisan".

L 2: Den var Östen Warnerbring som sjöng; "En sommardröm".

V 10: Nu börjar det likna något... äntligen reggae. Även om Inner Circle inte är min favoritgrupp, så är de mycket bra. Här sjöng de; "Bad boys".

V 12: "Snobbar som jobbar", var ett favoritprogram när jag var liten. Jämfört med dagens serier var den ju oerhört oskyldig och rumsren. I huvudrollerna såg vi Roger Moore och Tony Curtis.

L 13: "Röda stugor, tåga vi förbi".

V 15: Det var Frida som sjöng; "Upp och hoppa".

V 11 och V 14: Vi hörde "Jag mår illa", av Magnus Uggla. Jag gillar originalet mycket bättre.

Nu ska jag åka tillbaka till stugan och klippa det sista gräset. Och försöka väcka tonårssonen och hans flickvän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar