lördag 24 juli 2010

Melodikrysset vecka 29 - 2010

Även denna lördag försöker jag lösa krysset ute i stugan. Det varma vädret har försvunnit, eller åtminstone gjort ett uppehåll. I dag är det bara 14 grader och solen kämpar för att hitta fram genom molntäcket. Kan det vara vädret som gör att jag har perfekt täckning på det mobila bredbandet även inne i stugan? Kanske vill inte datorn vara ute när det är så kallt?

Mitt förslag på lösning i dag, ser ut som följer:

V 6: Det var Lasse Berghagen som sjöng en för mig helt okänd sång. Kan den heta; "Inte bara drömmar"?

L 2: Jag kände igen; "Tulpaner från Amsterdam", direkt.

V 13: Timoteij har varit med i allsång, både på Skansen och på Liseberg de senaste veckorna. Deras bidrag; "Kom", är faktiskt den enda sång jag hört med dem.

L 11 och V 7: Jules Sylvains melodi heter; "Sol ute, sol inne".

L 5: Londons symfoniorkester spelade; "Purple rain", av Prince. Rätt svar måste vara att det regnade.

V 9 och V 10: Den svenska sången var; "Öppna din dörr", av Tommy Nilsson. Den utländska sången heter; "Du är den ende", på svenska.

L 1: Den enda jag kan komma på är Victoria Silvstedt. Jag hade ingen aning om att hon spelat in någon skiva. Tydligen hette sången; "Rocksteady love".

V 1: Det är smaragder som givit färgen i; "Vi går över daggstänkta berg".

L 4: Artisten var Darin. I dag sjöng han; "You´re out of my life", från melodifestivalen. Han sjöng också den när han var med på allsången här om veckan.

V 8: Den som skrivet musiken till; "Send in the clowns", ur musikalen; "A little night music", heter Stephen Sondheim. Allt enligt Wikipedia.

L 3: Det måste ha varit Aretha Franklin som sjöng. Jag kände igen hennes röst, men inte sången, "Deeper love".

L 12: Melodin som skulle svalka av oss heter; "Hej mitt vinterland".

V 11: Det var Usher som sjöng; "Moving mountains".

Egentligen var det bara Jules Sylvains vals som ställde till besvär i dag. Men tack vare google och hjälp av vissa bokstäver så löste även det sig.

6 kommentarer:

 1. Hej Krister, har skrivit till dig förr. I dag var det Usher och Silvstedt som spökade för mig. Vet du en sak, i onsdags hade jag och min man bröllopsdag, 30 år, det du:)Den firade vi i vår kolonistuga, utan el och vatten. Med vår valp, Nellie som är en Sankt Bernhard på 18,5 vecka. Vi stortrivs där alla tre. Ha en bra sommar, kram från Britt-Mari Åkesson

  SvaraRadera
 2. Hej Britt-Mari och tack för dina ord.

  Jo, jag känner igen dig från tidigare. Usher och Silvstedt är inte heller några som jag känner till alltför väl. Silvstedt har jag läst om i andra sammanhang och Usher är någon mina stora barn lyssnar till.

  Ett stort grattis till bröllopsdagen. Det måste vara stort att kunna fira 30 år tillsammans. Kul att ni också har en liten oas där ni trivs och kan hämta kraft.

  Jag önskar er, alla tre, en riktigt skön sommar i kolonin.

  Krister

  SvaraRadera
 3. ...jag undrar vad ni köpte till din fru...
  hälsningar från nyfiken M G

  SvaraRadera
 4. Hej M G!

  Vi köpte en bukett med gula och röda rosor samt med massor av grönt emellan.

  Hälsa

  Krister

  SvaraRadera
 5. Rosor är vackra!

  SvaraRadera
 6. Hej Anonym och tack för din kommentar.

  Jag håller med dig. Rosor är väldigt vackra.

  Krister

  SvaraRadera