lördag 17 september 2011

Melodikrysset vecka 37 - 2011

Så är jag klar med golftävling och restaurangbesök. Äntligen kan jag ge mig i kast med veckans melodikryss, som sänds från; "Honungsfestivalen" i Kristinehamn Det har blivit lördagkväll och jag lyssnar på dagens sändning via nätet. En av de som deltog i golftävlingen brukar läsa min blogg på lördagar, då jag skriver om melodikrysset. Om du läser detta så vill jag tacka för en trevlig dag.

Mitt förslag till lösning ser ut så här i dag:

L 2: Eldeman börjar med en av de mest kända svenska sångerna i modern tid. Vi fick höra; "Roxette", med; "The look". "Roxette" består av Per Gessle och Marie Fredriksson.

V 10: Vem av oss har inte sjungit denna sång i småskolan? "Här är polisen som mitt i gatan står".

L 1: Tommy Körberg vann melodifestivalen 1969, med; "Judy min vän". Rätt svar borde alltså vara sextionio.

V 7, V 9 och V 8: Vi fick lyssna till ytterligare en sång som Tommy Körberg gjort känd. "Stad i ljus", är hämtad från melodifestivalen 1988.

L 6: "Boys don´t cry", sjöngs av den unga och lovande Ulrik Munther. Han kan bli vår nästa storstjärna. Jag tycker att detta är en av de bästa låtarna från 2011.

V 12: Jag känner igen Cher direkt. Här sjöng hon; "Shoop, shoop song". I motsats till Ulrik Munther är hon ingen ung stjärna, men trots sina 66 år, så håller hon än.

L 11: Ytterligare en som blev populär redan som ung. Tyvärr dog Ted Gärdestad alldeles för tidigt. Här fick vi höra en instrumental version av hans; "Jag vill ha en egen måne".

V 5: Är det någon som inte känner igen Uppland Väsbys stolthet? Europe spelade och sjöng; "The final countdown".

L 3: Texten till; "När skönheten kom till byn", skrevs av Nils Ferlin. Om jag inte minns fel, så finns det en gammal svensk film med samma titel.

V 14: Orson Welles spelade Harry Lime i filmen; "Tredje mannen". Vi fick höra "Harry Lime theme". Detta är en av filmklassikerna.

V 13 och L 4: Värmlands största artist genom alla tider, måste vara Zarah Leander. Här hörde vi en instrumental version av hennes; "Vill ni se en stjärna". Den framfördes på orgel eller dragspel. Jag måste erkänna att jag tycker mycket bättre om originalet.

V 3: "Give me your love", sjöngs av gruppen "Fame". Gruppen bestod av Jessica Andersson och Magnus Bäcklund (från Kristinehamn). De blev kända genom tv-programmet; "Fame Factory" och de vann melodifestivalen 2003 med sången som vi fick höra här.

Dagens kryss var inte särskilt svårt. Jag har faktiskt inte behövt googla en enda gång.

Jag önskar alla melodikryssare en fortsatt trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar