lördag 6 maj 2023

Melodikrysset vecka 18 - 2023

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Eftersom min fru gick ut med Hugo i morse så har jag tagit en lång sovmorgon innan frukosten. Nu sitter jag som oftast vid köksbordet för att försöka lösa Melodikrysset med er. Hugo ligger vid balkongdörren, Alexi i soffan och Bucky i sin korg.

Arbetsmässigt har jag haft en väldigt lugn vecka som innehållit bland annat löne- och kompetensutvecklingssamtal med flera av de personer som jag är arbetsledare för, några andra typer av samtal med medarbetare och arbetsledare samt samtal inför nästa lördags dopgudstjänster.

Dessutom har jag träffat den kyrkoherde jag är mentor förr och deltagit i ett möte med Ekonomiutskottet. Sist men inte minst så har jag som vanligt lett församlingens Förbönsmässa.

Min fritid har varit desto mer hektisk. Utöver mina dagliga promenader med och utan Hugo har jag varit på sjukgymnastik två gånger. Jag har också varit på restaurang inte mindre än tre kvällar i veckan. I söndags bjöd jag min fru på en restaurang i Jakobsberg, för att fira vår bröllopsdag.

I onsdags fick jag, min fru och yngsta dotter för första gången träffa min sons flickvän vilket vi gjorde på en restaurang i Sundbyberg. I går kväll firade vi min dotters födelsedag på den restaurang vi firat den på, de flesta år, sedan hon var liten. Tyvärr kunde inte sonen och hans flickvän delta eftersom de är bortresta i helgen.

Veckans höjdpunkt var när jag igår, för första gången, fick passa mitt bonusbarnbarn. Vi tog en promenad i Stockholms city, åkte tunnelbana, fikade och köpte leksaksbilar till honom innan vi träffade min äldsta dotter. Vi började med att köpa hennes födelsedagspresent innan vi mötte min fru, yngsta dottern och hennes pojkvän på restaurangen.

I Järfälla verkar våren vara på väg tillbaka även om vi har haft väldigt kalla nätter och morgnar. Just nu skiner solen och på himlen ses endast små lätta moln. Temperaturen är just nu 6 grader.

Så här ser förslaget till lösning ut, denna lördag:

V 5: Dagens kryss inleds med att Frans sjunger om Zlatan Ibrahimovic. Jag tror att den har titeln "Who´s da man".

L 1: Det är Barbro Hörberg som sjunger "Vill du bli min soptipp".

V 1: Eftersom jag bott i Hagsätra och handlat i sportaffären som låg i centrum kommer jag väl ihåg duon "Hagsätra sport" och "Idag kommer aldrig mer". Duon bestod av Nicklas Strömstedt och Andreas Johnson.

L 2: "I got rhythm" av bröderna Gershwin framförs av Gene Kelly. Den var med i filmen "An american in Paris".

V 7: Ur "Dreamgirls" får vi höra Jennifer Holliday sjunga powerballaden "And I am telling you I´m not going." Den har även sjungits in av Jennifer Hudson.

L 3: Från min ungdom får vi höra Lou Reed och "Perfect day".

V 6: Visst handlar väl sången om "Lollipop" vilket är godisklubbor. De sjunger även om candy vilket är godis. Mitt bonusbarnbarn får idag lördagsgodis.

L 6: Jag tror att vi får höra introt till "Just a gigolo". En gigolo är en manlig escort.

L 8: Alma Cogan sjunger "Tennessee waltz". Även om många har sjungit in den så tycker jag att Almas version är den bästa.

L 4: "Oasis" med bröderna Gallagher i spetsen framför sin oerhört populära sång "Wonderwall".

L 9: Björn Skifs, som jag såg på stan för någon vecka sedan, sjung "No particular place to go" tillsammans med "Byfånarna". Eftersom han sjunger om att köra bil så behöver han väl en ratt för att hålla kursen.

L 10 och V 11: Vi går i mål med att Mariah Carey sjunger "Hero" tillsammans med LP det vill säga Luciano Pavarotti.

Därmed var dagens kryss avklarat. Musiken var bra och omväxlande men jag tycker att Annika ger för många ledtrådar vilket kan krångla till det eller göra det alldeles för lätt.

Nu ska jag ta en lång promenad med Hugo innan jag ska ta en runda med mina gåstavar för att träna bort att jag fortfarande haltar. I kväll ska vi fira att våra kompisar varit gifta i 20 år. Han fyller 60 år idag men vill inte firas.

Nästa lördag kommer jag inte att vara med under direktsändning eftersom jag ska döpa en medarbetares dotter. Som vanligt kommer jag att öppna kommentarsfältet så att ni kan umgås och hjälpa varandra där.

Jag tackar er alla för idag och önskar er en fortsatt trevlig helg och en fin vecka.

"Hela jorden har sett
att vår Gud räddar.
Hylla Herren, hela världen,
brist ut i jubel och sång!"
ur Psaltaren 98

82 kommentarer:

  1. Godmorgon Krister och alla krysslösare. Idag lyser solen men endast 5 grader och blåst. Snön är i stort sett borta. Finns hopp om våren. Trevlig helg Krister.
    /Ulla I Lockne

    SvaraRadera
  2. God morgon Krister och alla kryssare från Nynäshamn. Ute lyser solen, men det finns lite moln i söder. På norrsidan är det +5 och på den inglasade balkongen +21 grader.
    Lycka till med dagens kryss!

    SvaraRadera
  3. Trevlig helg önskar en kryssare från Gnesta (en som vunnit en gång) finns det flera ??

    SvaraRadera
  4. Även sol i Åtvid, men blåsigt och svalt.

    SvaraRadera
  5. Jag har vunnit fyra gånger.

    SvaraRadera
  6. God morgon från ett soligt Skepplanda

    SvaraRadera
  7. God morgon Krister och alla melodikryssare. Här i Alingsås lyser solen från en klarblå himmel och termometern visar +7.
    Lycka till allihopa med dagens kryss!
    // Karin

    SvaraRadera
  8. God morgon Krister och alla lösare! En solig dag har börjat även om det inte är så varmt! Jag kanske tillbringar några stunder i solen på bron! Just nu är jag inte särskilt rörlig! I torsdags skulle jag spela final i lagbridgen. När jag klev av bussen så smällde det till i vaden och efter många turer fram och tillbaka så konstaterade man det jag anat från början att hälsenan var partiellt av! Nu sitter jag med gipsat vänsterben och kan inte göra så mycket! Att gå på kryckor är inte så enkelt som det ser ut! Ann kanske åker in till stan där det är en "International food-festival" Lycka till alla med lösandet! Jarl och Ann I Gällersta Ps! Ann med vikarie och resten av laget vann serien! Ds

    SvaraRadera
    Svar
    1. God morgon Jarl och Ann.

      Trist med hälsenan. Min gick helt av i december och jag kämpar fortfarande med rehab.

      Grattis till Ann och vikarien.

      Radera
  9. God morgon Krister!
    Här är det omkring noll och soligt, så det blir nog uteaktiviteter efter kryssandet.
    Lycka till med krysset önskar vi.
    Christina och Kjell I Dorotea.

    SvaraRadera
  10. Godmorgon Krister och alla andra kryssälskare! Lycka till med krysset idag!

    SvaraRadera
  11. Godmorgon Krister med familj o djur o alla kryssare! hälsning Lisbeth Karlskrona

    SvaraRadera
  12. V5 Frans/Lisbeth

    SvaraRadera
  13. v 7 dreamgirls
    godmorgon från västkusten

    SvaraRadera
  14. Svar
    1. (Jennifer Hudson - And I Am Telling You I'm Not Going)

      Radera
  15. LOU REED (Perfect Day)

    SvaraRadera
  16. L6 just a GIGOLO

    SvaraRadera
  17. L4 Oasis/Lisbeth

    SvaraRadera
  18. L10 V11 LP PAVAROTTI

    SvaraRadera
  19. V11 Pavarotti/Lisbeth

    SvaraRadera
  20. Tack för idag Trevlig Helg

    SvaraRadera
  21. Tack för trevligt X:ande.
    Ha en fortsatt trevlig helg.
    På återseende.

    SvaraRadera
  22. Sol i Karlskrona idag.Trevlig helg till Krister med familj o djur o alla kryssare!/Hälsning Lisbeth

    SvaraRadera
  23. Tack för idag. Jag kommer nog att titta lite på kröningen idag. Det kanske är sista gången man får se något sådant. Jag önskar alla en fin helg.

    SvaraRadera