söndag 22 maj 2011

Kort uppehåll på grund av tjänsteresa

I dag åker jag, förvaltningschefen och anläggningsteknikern till Tyskland för att köpa en begravningsbil. Om vi har tur så är vi hemma igen på måndag kväll, men det bygger på att den första bilfirman har en bil som passar oss. I annat fall måste vi åka till en annan bilfirma och hoppas på något av deras objekt.

Man kan undra över varför vi åker till Tyskland för att inhandla en begagnad begravningsbil. Att vi överhuvudtaget ska köpa en begravningsbil, beror på att församlingen, enligt bestämmelserna, ska stå för alla transporter efter begravningsgudstjänsten. I dagsläget måste vi köpa in de transporterna av andra. Varför vi åker just till Tyskland, beror på att det inte finns någon marknad för begagnade begravningsbilar i Sverige, dessutom är bilar betydligt billigare där.

Med oss har vi kyrkoherden från Fagersta. Han har tidigare köpt begravningsbilar i Tyskland, och han har hjälpt oss att hitta lämpliga objekt på olika bilfirmor i norra Tyskland. Med hans hjälp och anläggningsteknikerns kunskap hoppas vi hitta en bra begravningsbil, i gott skick och till ett bra pris.

Jag återkommer här på bloggen när jag är tillbaka i Stockholm.

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte22 maj 2011 kl. 18:48

    Hämta begravningsbil i Tyskland - det låter som tagen ur Paasilinnas (med reservation för stavningen) bok "skyddsängeln" som vi lyssnade på under påsksemestern. Det bör Du kolla upp!

    SvaraRadera
  2. Hej Thorsten!

    Jag har läst de flesta av hans böcker. De är både roliga och lärorika. Han skriver om känsliga saker på ett humoristiskt sätt.

    Nu är vi åter i Stockholm med en fin begravningsbil. På tre dagar har vi kört nästan 250 mil.

    Med vänliga hälsningar

    Krister

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte24 maj 2011 kl. 17:18

    Javisst är han både roligt och tänkvärd. Och de som ni gjorde i Tyskland är ju skrattretande lik en del av handlingen i boken, men uppenbarligen blev er bil inte stulen...

    SvaraRadera
  4. God morgon Thorsten.

    Det är uppenbart att jag missat en av hans böcker. Ska redan i dag införskaffa; "Skyddsängeln".

    Nej vår begravningsbil kom till Stockholm med oss, hel, ren och i ett stycke. Jag blev stannade i tullen i Malmö och de frågade om jag skulle ha bilen själv...

    Ha en bra dag.

    Krister

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte25 maj 2011 kl. 17:01

    Trevlig läsning. Vi hade den som ljudbok på semestern...

    SvaraRadera
  6. Vad blev det för bil då?

    /Joakim

    SvaraRadera
  7. Hej Joakim!

    Vi köpte en Mercedes Vito 110 CDi från 2006. Den hade gått 2 800 mil och var i toppskick. Färgen var silvergrå metallic.

    Det enda vi gjort är att vi bytt någon säkring och fixat halvljusautomatik.

    Med vänliga hälsningar

    Krister

    SvaraRadera