lördag 14 maj 2011

Melodikrysset vecka 19 - 2011

God förmiddag alla melodikryssare.

Efter en bra, rolig och givande arbetsvecka, (med lönesamtal, vigselsamtal, avspark för projektet, arbetslagsmöte, arbetsmiljökommitte) har det så blivit lördag. Som vanligt har jag tittat igenom alla missade tv-program, läst och svarat på e-mail samt lyssnat på; "Ring så spelar vi". Nu sitter jag framför datorn med en kopp kaffe och är beredd att ge mig i kast med veckans melodikryss. I Stockholm är det växlande molnighet, lite blåsigt och småkyligt.

Eftersom Eldeman sänder inför publik i det nya radiohuset i Västerås, så räknar jag i dag med att det är ett enkelt kryss.

I dag ser mitt förslag till lösning ut så här:

V 7: Vi börjar med Roger Pontare och; "När vindarna viskar mitt namn". Om jag inte minns fel så var den med för några veckor sedan i en instrumental version.

L 1 och L 3: Det som köpts i Lasse Berghagens; "Min kärlekssång till dig", är en akustisk gitarr. Den har försetts med nya strängar.

V 5: "Med en enkel tulipan", brukar sjungas på bemärkelsedagar och födelsedagar. Då hoppas väl de flesta på presenter?

L 2: Den som sjöng; "Tango, tango", var Petra Nielsen. Hon var med i svenska melodifestivalen 2008 med denna sång. Eldeman börjar i ett rasande tempo. Det är svårt att hinna med att skriva ner mina förslag på svar.

V 8: "Sommaren är min", är hämtad ur en av filmerna om; "Pippi Långstrump". Rollfigurerna som sjunger heter alltså Pippi, Tommy och Annika.

L 6: Det var Ola Svensson som sjöng; "Unstoppable", från förra årets svenska melodifestival.

L 4: Gruppen som framförde; "Min gamla gula flygmaskin", var inga mindre än; "Trio mé Bumba". För några månaders sedan var de i församlingshemmet vid Järfälla kyrka vid en trivselträff. Det var en av min mammas favoriter, framför allt med deras stora hit; "Man ska leva för varandra".

V 10: Den melodi som Lennart Palm spelade, var Anna Books största framgång; "ABC". Jag tror att alla förknippar Anna Book med denna sång.

V 11: Den som sjöng i en melodi som var så ny att den inte ens finns på skiva, måste vara Martin Stenmarck. Vad sången heter, har jag ingen aning om. Kan den heta; "Tonight´s the night"? Var han inte med för två veckor sedan? Dessutom är han ju aktuell med tv-programmet; "Kvällen är din".

V 9: Jag nynnar med; "I left my heart in San Fransisco", och den staden ligger ju i USA. Visst var det Tony Benett som gjorde den känd?

L 5: Sången ur; "Toffelhjältarna går igen", sjöngs av Ola Ström och Per Dunsö. Men vad hette sången?

L 12: Vi går i mål med en vacker instrumental version av; "My way". Även om jag gillar Frank Sinatra, så har jag de senaste åren hört den på några begravningsgudstjänster i versioner som varit minst lika bra som hans.

Precis som jag gissade innan programmet startade, så var dagens kryss ganska enkelt. Egentligen är det bara några titlar som jag känner mig osäker på.

Nu ska jag och äldsta dottern åka till IKEA och handla lite nya möbler till hennes nyrenoverade rum. Jag önskar alla läsare en riktigt trevlig helg.

12 kommentarer:

  1. Jag gillar också Trio med Bumba. Min dotter, 45 år i år, tycker att jag kan sluta nu med att påpeka att hon som barn sjöng: Man ska leva för manandra./m

    SvaraRadera
  2. Oj, Stenmarck kunde jag inte men TACK för hjälpen.

    SvaraRadera
  3. Du har rätt hittills har det varit ett lätt kryss =)

    SvaraRadera
  4. Tack för ännu en givande och nöjsam lördagsförmiddag. Hälsningar Elisabeth & Kristina (Mor/Dotter)

    SvaraRadera
  5. Hej och tack för alla era kommentarer.

    När jag mötte Trio med Bumba i församlingshemmet så bad jag dem sjunga; "Man ska leva för varandra", vilket de också gjorde. Även om de kommit upp i åren, så är det fortfarande bra och populära bland våra församlingsbor.

    Stenmarck var väl egentligen den enda fråga som var lite klurig i dag. Men något annat namn gick inte in...

    Det märks på antalet besökare att dagens kryss var ganska enkelt. Det är ungefär bara hälften så många besökare som det brukar vara - 4 000 mot normalt 7 - 8 000.

    Jag tackar er för en, som vanligt, trevlig start på lördagen.

    Trevlig helg önskar jag er; m, Lotta, En äkta tornedaling, Elisabeth och Kristina.

    Krister

    SvaraRadera
  6. Ha en trevlig dag på IKEA! Själv ska jag gå på konsert i kyrkan! Klarade krysset alldeles själv den här gången annars brukar jag behöva kika lite på din sida!

    SvaraRadera
  7. Tack för ännu en lördagsförmiddag! Lycka till på IKEA :-)
    Hälsningar Niels-Erik

    SvaraRadera
  8. Tack för hjälpen med Trio me' bumba!
    Det enda förslaget jag hittade när jag googlade på låttiteln var Streaplers, och det passade ju inte alls...
    Hälsningar Caroline

    SvaraRadera
  9. Ann.Svanholm@lg.se14 maj 2011 kl. 11:08

    Den fina låten med Per Dunsö Heter nånstans vid Stureplan....

    Tack för idag !!
    Ann Svanholm ,Mohed-Söderhamn

    SvaraRadera
  10. Hej Anonym, Niels-Erik, Caroline och Ann.

    Tack för era kommentarer och hjälpen med titeln till; "Nånstans vid Stureplan".

    Jag önskar även er en trevlig helg.

    Krister

    SvaraRadera
  11. Hej,

    Det är alltid trevligt att kolla min lösning av Melodikrysset med Dina förslag. Visste Du att när Trio med Bumba var ute och spelade sin succélåt år 1963 hade de en då ganska okänd grupp från England som förband: The Beatles!
    Hälsningar från ett ganska soligt Uppsala och en konverterad katolik som vid 63 års ålder ska konfirmeras (igen!) den 2 juni. Alf Ö

    SvaraRadera
  12. Hej Alf och tack för din kommentar.

    Jag hade ingen aning om att The Beatles varit förband till Trio med Bumba... Det talar ju om hur stora de var på 60-talet.

    Lycka till med konfirmationen och grattis i förskott. Jag hoppas att du får någon konfirmationspresent, även om jag är säker på att det inte är för presenterna som du konfirmeras.

    Trevlig helg i Uppsala.

    Krister

    SvaraRadera