fredag 12 augusti 2011

Minisemester i Kolmården

I helgen har jag, min fru och vår yngsta dotter åkt på en minisemester till Kolmården. Vi bor i vår nyinköpta husvagn på Kolmårdens campingplats, dit vi kom sent i går kväll. I dag har vi tillbringat 6 timmar på Kolmårdens djurpark.

Vi har sett massor av djur - allt från minigrisar till tigrar, lejon, elefanter och noshörningar. Höjdpunkterna var en uppvisning med rovfåglar, linbanesafarin och delfinshowen,

Alla som varit på safari i bil, minns säkert hur besviken man blev då man knappast såg ett enda djur. Särskilt svårt var det för chauffören som skulle koncentrera sig på att köra. I linbanan kunde man koppla av och vi såg alla djuren på nära håll.

Att se en falk flyga efter ett byte var också imponerande. Flera gånger duckade jag då falken flög över våra huvud för att hitta en ny anfallsvinkel. Extra spännande blev det, då falken började jaga några djur i hägnet bredvid. Det ingick inte i showen och de anställda fick springa allt vad de orkade, för att få falken att släppa sitt tänkta byte.

Det är nästan 20 år sedan jag såg delfinuppvisningen. Det var lika fängslande i dag, som det var då. Att se delfinerna göra den ena konsten efter den andra i full harmoni med varandra och sina skötare, värmer hjärtat.

I morgon kommer vi att åka tillbaka, efter det att jag försökt lösa melodikrysset. Jag vet vad jag vill se...

7 kommentarer:

 1. Thorsten Schütte12 augusti 2011 17:30

  Att köra bilen själv och fastna med bilen med slirande koppling eller kokande kylare i lejonhägnet - ingen höjdare. Därför valde vi då (98) det lilla tåget i stället och kunde koppla av!

  SvaraRadera
 2. Hej Thorsten.

  Jag kan varmt rekommendera linbanan. Det var en höjdare, både bildligt och bokstavligen.

  När jag var på Knudtenborgs Safari, på Själland, då anföll aporna alla bilar och skruvad, drog och slet loss allt som blänkte. De tog vindrutetorkare, tanklock, navkapslar, backspeglar och kromade lister. Då var jag också glad att vi åkte bussen...

  Allt gott.

  Krister

  SvaraRadera
 3. Thorsten Schütte15 augusti 2011 21:11

  De danska aporna verkar vara riktiga ligister...
  Lyssnade på "Sommar" i går med en norsk författare. Han sade något mycket viktigt angående attentaten i Norge: Det är nästan alltid bödlarnas namn man kommer ihåg, inte offrens, de blir ofta bara ett antal. Skrämmande och sann insikt!

  SvaraRadera
 4. God morgon Thorsten.

  Jag vet inte om de var ligister, men de opererade i gäng. De bilförare som fick sina bilar fullständigt sönderplockade på allt som blänkte, hade nog tyckt en slirande koppling, varit ett mindre problem...

  Jag hörde programmet och visst är det skrämmande att det är så. Därför har jag konsekvent låtit bli att skriva gärningsmannens namn i min blogg.

  Mvh

  Krister

  SvaraRadera
 5. Thorsten Schütte16 augusti 2011 07:40

  En kollega till min fru åkte i Kolmårdens bilsafari, fick stopp i rovdjusravdelningen och bärgas därifrån med bärgningsbil, vilket för de entusiaskiska barnen blev det bestående semesterminnet.
  Gärningsmannens initialer som ofta används som förkortning är samma som namnet på ett stort svenskt/schweiziskt elektroteknikförtag som säkert är måttligt roat över detta...

  SvaraRadera
 6. Hej Thorsten!

  Det är fantastiskt vad det är barnen minns av en semester. Mina flickor pratar mest om när "pappa höll på att tappa husvagnen i en å".

  Vi körde in till ett gästgiveri och väl framkomna kunde jag konstatera att det inte fanns utrymme för att vända med eller parkera husvagnen. Jag backade in den mellan två bilar, kopplade loss den, flyttade bilen och kopplade på den igen. Under tiden som min fru vände bilen började husvagnen rulla bakåt, ner mot ån. Som tur var fick jag stopp på husvagnen när den hängde utöver ån. Vi kopplade på bilen och körde direkt...

  Med tanke på allt annat positivt vi upplevt under semestern, så är det konstigt att detta är det bestående minnet...

  Jag tror inte heller att det stora företaget är så glada över att kopplas samman med gärningsmannen.

  Ha en trevlig vecka.

  Krister

  SvaraRadera
 7. Thorsten Schütte17 augusti 2011 17:18

  Tack, ha även Du en fin resterande vecka. Kom tillbaka från min lediga onsdag i stugan med mycket sol och lingon. Och viss är det kul med barnens perspektiv på saker och ting!

  SvaraRadera