lördag 22 augusti 2015

Melodikrysset veca 34 - 2015

God förmiddag alla melodikryssvänner!

I dag sitter jag åter hemma vid matsalsbordet i lägenheten då jag ska försöka lösa melodikrysset tillsammans med er. Här i södra Stockholm har vi strålande sol på en klarblå himmel och det är ca 18 grader. Sommarens finaste väder har kommit under mina två sista semesterveckor men i dag tar semestern slut.

I veckan har jag sålt husvagnen och köpt en husbil, skolat in yngsta dottern, varit i Halmstad hos min kiropraktor för att få hjälp med mitt så kallade löparknä och arbeta en del via telefon och mejl. I veckan har det bara blivit en löprunda, men förhoppningsvis kan jag börja träna som vanligt igen i morgon.

På morgonen har jag förberett eftermiddagens vigsel i Järfälla kyrka medan min fru och yngsta dotter har förberett hennes födelsedagskalas. I eftermiddag firar hon med sina klasskompisar. Om jag räknar rätt så blir det hennes 4:e kalas. Det är både fördelar och nackdelar med att fylla år på sommaren och att ha släkt och vänner på olika platser.

Så här ser dagens förslag till lösning ut:

L 1 och V 14: I dag börjar vi med: "Gamla fina låtar. Gammaldags musik". Det var familjen Glenmark som gjorde den känd. Här var det gruppen: "Sannex" som framförde den.

V 6: Vi får lyssna till en instrumental version av en mycket vacker sång: "Edelweiss", som jag förknippar med: "Sound of Music".

L 3: "Ingenting går upp mot gamla Skåne", förknippar jag med Siw Malmkvist. Visst var det hon som sjöng med utpräglad dialekt? Som skåning är det en sång som jag tycker om. Ska det vara Siwan på L 3? Min storebror var kompis med hennes son.

V 7: Ur melodifestivalen 1975 fick vi höra: "Bang, boomerang". Är det Svenne och Lotta som sjunger denna engelska version? De är ju gifta så Lotta sjunger med maken och Sven sjunger med makan?

L 2 och V 10: Först får vi höra en melodi ur: "5 myror är fler än 4 elefanter". Jag tror att den handlar om en igelkott. Efter lite googlande ser jag att titeln är: "Igelkotten Ivar". Den andra sången är: "Vad gör du lilla råtta", som skulle skrivas i plural det vill säga råttor.

L 8: Signatur melodin är hämtad från: "Dallas". I några konfirmandgrupper jag hade sjöng vi bordsbön på denna melodi. Huvudpersonen hette JR.

V 8 och V 10: Denna sång minns jag väl från min ungdom. Det gick många olika berättelser om hur den var inspelad. "Je t´aime", framfördes av Jane Birkin och Serge Gainsbourg. En ganska intetsägande sång som trots det blev väldigt populär.

L 4 och L 9: Ur filmen: "Grease", får vi höra John Travolta och Olivia Newton-John sjunga: "Sommernigths".

L 13: Musiken är hämtad från filmen: "F/X - Dödlig effekt".

L 5: Diana Ross sjunger: "Where did our love go", tillsammans med "The Supremes".

V 13 och L 12: Vi får höra en instrumental version av: "Du ska få en dag i morgon".

L 11: Vi går i mål med: "Dry my soul". Det är Ola Salo som sjunger Amanda Jenssens låt. Det är ur tv-programmet: "Så mycket bättre".

Därmed är veckans melodikryss avklarat. Jag har behövt googla ett par gånger för att kontrollera stavning. Annars var det bara igelkott som jag hade svårt för.

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en fortsatt fin lördag och trevlig helg. Nu ska jag förbereda eftermiddagens vigselgudstjänst.

93 kommentarer:

 1. God Morgon Krister och alla kryssare, sitter på landet i solen men tyvärr så har jag dålig kontakt med nätet. Lycka till alla.

  SvaraRadera
 2. God morgon Krister & alla melodikryssare!
  Sitter i båten & njuter av utsikten och laddar för kryss😆!
  /Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Sofia.

   Låter riktigt härligt.

   Radera
 3. Hej på er alla kryssvänner. Fint sommarväder i hela Sverige. Sommaren kom till slut. Vi njuter så länge det varar.
  Man ska ha husvagn........nej man ska ha husbil så man får se hela Sveriges långa land!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Lars!

   Ska blir roligt att prova campa med husbil. Vad jag förstått är det en viss skillnad från husvagn.

   Radera
  2. Visst är det skillnad, man slipper ha något att dra och backa med. Undvik dock Paris med husbil. Den läxan gjorde jag, inte kul.

   Radera
 4. God morgon idag från Sälen, där det är sol och 17 grader varmt. Efter krysset skall vi åka till Rättvik, för i kväll skall vi se Sinatra 100 år i Dalhalla. I morgon åker vi hem igen till Ösmo. Hoppas du kommer att gilla husbil Krister, det gör vi. Vi har haft en härlig vecka i vår husbil denna vecka. Lycka till med krysset alla! //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Carin.

   Det ska bli spännande med husbil. Vad jag förstått så är det skillnad mellan att campa med husbil jämfört med husvagn.

   Radera
 5. Godmorgon från ett strålande Kallhäll :)

  SvaraRadera
 6. God Morgon Krister och alla kryssare!
  Henrietta

  SvaraRadera
 7. God morgon. Det verkar vara fullt upp för dig. I går afton åt vi surströmming på altanen. Jättegott!! Nu ska vi gemensamt försöka lösa melodikrysset. Här i Kåge är det soligt och fint och har varit det snart en hel vecka. /M i Kåge

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, M.

   Jag har haft 7 veckors semester så jag har tagit det väldigt lugnt.

   Radera
 8. Godmorgon 😊 från soligt och varmt Piteå.

  SvaraRadera
 9. God morgon alla från ett soligt Gästrike-Hammarby

  SvaraRadera
 10. V6 Edelweise' vet ej om det är rätt stavat

  SvaraRadera
 11. God morgon Krister och alla krysslösare från ett soligt men lite blåsigt Östersund

  SvaraRadera
 12. Hej. Det var länge sen. Sitter i solen på landet. Nu är jag med igen.

  SvaraRadera
 13. Våg 7 - Maken eller makan :)

  SvaraRadera
 14. Vad gör du lilla råtta

  SvaraRadera
 15. Hittills inga knepigheter. Kommer kanske i del 2.

  SvaraRadera
 16. He j Krister!
  Nu har man jobbat i 3 veckor och undrar om man har haft någon semester, det är tur att man har ute jobb då får man sol på sig varje dag, det är faktiskt njutningsfullt att sitta i bilköer och sola och ha betalt samtidigt, och gärna med en kopp kaffe i handen trevlig helg Kirk med familj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kirk. Låter som om du har förmågan att plocka fram det positiva i allt och njuta av de små sakerna. Hälsa familjen.

   Radera
 17. Sergels Gainsbourg Jane Birkin

  SvaraRadera
 18. V1 och V8 fick jag googla så lite knepighet kom.

  SvaraRadera
 19. Tack för idag Krister och alla lösare

  SvaraRadera
 20. Tack för idag!
  Henrietta

  SvaraRadera
 21. V 7 är knepig maken eller makan, hur ska man lösa den nöten?/ Sofia

  SvaraRadera
 22. Idag svårt att hänga med, men kul att träffas
  igen. Ha det gott alla 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Eva.

   Håller med om att det bitvis var invecklade frågeställningar. Dessutom spelade Eldeman inte samma version med Siw under snabbgenomgången.

   Radera
 23. Tack för den här gången, ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 24. Tack för idag. Ha en skön sommarhelg alla, det kanske är den sista. Men det hoppas jag inte, för nästa lördag skall jag på bröllop och då hoppas jag solen lyser lika fint som idag. //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 25. Min dator gillar inte lördagar. Idag hängde den sig igen. Tur att jag har papper och penna bredvid mig och tidningen Land med krysset. Nu är jag i alla fall klar och önskar alla en trevlig helg. /M i Kåge

  SvaraRadera
 26. Je taime skall naturligtvis framföras av Bernt Dahlbäck, då får den ett helt annat liv

  SvaraRadera