lördag 8 oktober 2016

Melodikrysset vecka 40 - 2016

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Även i dag sitter jag hemma vid köksbordet på Söderhöjden, i Jakobsberg, då jag ska försöka lösa Melodikrysset tillsammans med er.

Min arbetsvecka har varit ovanligt lugn och stillsam vilket gjort att jag kunnat ta flera långa promenader med Hugo i det vackra höstvädret. Han klarar nu av att gå utan koppel på de flesta platserna och han kommer direkt när jag kallar på honom. I slutet av månaden blir han ett år och då ska vi börja springa tillsammans. Detta får ersätta min cykelträning under de kalla månaderna. Jag tänker även börja träna honom på sitt och ligg, något som vi endast lekt hittills. De absoluta kommandona som hit, fot och plats får vänta ett tag till. Just nu ligger han i sin korg precis bredvid mig.

På jobbet har jag haft ett par möte med några av arbetsledarna för att försöka ge stöd och råd i svåra valsituationer. Jag vill och ska inte, fatta deras beslut utan det ska de göra själv, men jag kan ge vägledning genom att lyssna och ställa frågor. Jag har också haft ett par möte med några av styrelserna i församlingens bolag.

I veckan har jag också ägnat mig en del åt mitt prostuppdrag, vi har haft kontraktkonvent för alla präster och diakoner under temat "Rädsla och tillit", haft ett möte med kyrkoherdarna och jag deltog igår kväll på "Birgittadagen" i Fresta där den heliga Birgitta levde sina första åtta levnadsår.

Förutom att jag haft förmånen att få delta i mässa innan kontraktskonventet och på "Birgittadagen" har jag själv lett församlingens "Förbönsmässa", hållit i en andakt i samband med gravsättning och haft en begravningsgudstjänst i Solna kyrka.

I övrigt har jag haft möte med Ekonomiutskottet och med ledningsgruppen för kommunens POSOM-grupp. Jag har också genomfört MBL-förhandlingar med de fackförbund som vi har kollektivavtal med, inför organisationsförändringar, förändringar av tjänster och budgeten för 2017.

Veckans höjdpunkt var i tisdagskväll då personal från kansliet och kyrkogårdarna tillsammans hade ordnat en kräftskiva till självkostnadspris. Vi hade den i ett av garagen på kyrkogården. Det var både gott och mysigt ordnat. Dessutom hade vi väldigt roligt när vi hade olika frågelekar som olika personer hade ordnat.

I Järfälla är det molnigt och temperaturen var klockan 09.30, 7 grader.

Här kommer dagens förslag på lösning:

L 1 och L 12: I dag börjar vi med: "Someday my prince will come", ur filmen: "Snövit och de sju dvärgarna". På svenska heter den: "En dag är prinsen här".

V 8: Vi får höra en instrumental version av: "Låt hjärtat va me´". Jag saknar Sonya Hedenbratts sång.

L 5 och V 13: Petra Marklund sjunger: "Som du bäddar". Jag förknippar henne med artistnamnet: "September". Eftersom hon lett "Allsång på Skansen" och den föregår på Djurgården så skriver jag det.

L 11 och V 10: "Du är den ende", framförs instrumentalt på gitarr. Här hade jag också önskat att vi fått höra den framföras med sång av antingen Lill Lindfors eller Ulf Dageby.

L 2: Texten till: "Bra vibrationer" är skriven av Ingela "Pling" Forsman. Musiken är komponerad av Lasse Holm. Det var Kicki Danielsson som sjöng ur melodifestivalen 1985.

V 6: Vi får lyssna till en instrumental version av "Trettifyran". Texten går: "Nu är det slut på gamla tider, nu är det färdigt inom kort, nu ska hela rasket rivas... Då jag arbetade på I 16 skrev soldaterna en text om mig, till denna melodi. Jag blev djupt berörd när hela plutonen sjöng: "Nu är det slut på gamla tider, nu är det färdigt inom kort, nu ska hela tredje ändras, nu ska våran fänrik bort..."

V 5: "Mando-Diao", framför "Strövtåg i hembygden". De låg länge på Svensktoppen med denna finstämda melodi med text av Gustaf Fröding.

L 9: "Har du sett herr kantarell", framförs instrumentalt.

V 9: Melissa Horn sjunger: "Du går nu".

L 3: Vi får höra ouvertyren ur Mozarts: "Figaros bröllop".

L 4: Ur ESC, 2006, får vi höra vinnarbidraget: "Hard rock hallelujah" med den finska gruppen: "Lordi".

V 7: Vi går i mål med "Alexander ragtime band", i en instrumental version.

Därmed var dagens melodikryss avklarat. Det har inte bjudet några större svårigheter. Jag har inte behövt googla en enda gång. Desto svårare var en av frågetävlingarna vi hade i tisdagskväll på kräftskivan. Då skulle man kunna musik från filmer. Jag hade 3 av 14 rätt.

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en fortsatt fin lördag och en trevlig helg.

137 kommentarer:

 1. God morgon Krister och alla krysslösare från ett mulet Östersund. Annars har det varit en vecka med vackert höst väder. Frost på morgonen.

  SvaraRadera
 2. God morgon Krister och alla krysslösare
  Roffe Kimnäs

  SvaraRadera
 3. Hej! I Kåge är det 7,5 grader och mulet. I veckan har jag haft hjälp av ett barnbarn som räfsat hela tomten från löv. Bra hjälp. I måndags var det 58 år sedan vi förlovade oss och den 31 är det 57 sedan vi vigdes i Sankt Olofs kyrka i Skellefteå. Jag tycker att tiden har gått så fort.
  Snart börjar vi med krysset med hjälp av varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, M.

   Stort grattis till era årsdagar. Imponerande och något att fira.

   Radera
 4. God morgon Krister och alla kryssvänner.
  Henrietta

  SvaraRadera
 5. God morgon alla kryssare från ett gråmulet Norrköping, Berit

  SvaraRadera
 6. Hej Krister och alla andra kryssare. I Nås har vi i dag + 7 och det har regnat på morgonen. Otroligt att man kan jobba så mycket en "lugn vecka" men stressen kanske har varit mindre än vanligt. Lycka till med träningen både med löpningen och Hugos fostran. Else-Britt och jag önskar Dig och hela familjen en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thorsten.

   En lugn vecka innebär att jag inte har så mycket att förbereda mellan mötena. Det handlar mer om en total närvaro i det som sker.

   Hälsa tillbaka! Önskar er detsamma.

   Radera
 7. Efter några veckors uppehåll för olika hundtävlingar är Gordon nu åter och sänder sina hälsningar till Hugo.

  SvaraRadera
 8. Godmorgon Krister och alla krysslösare. Här i Björkhagen är det gråmulet men uppehåll. Idag är jag utan barnbarn, så jag kanske kan lösa krysset. 🤔😏😉

  SvaraRadera
 9. God morgon i snålblåsten här i Bromölla.

  SvaraRadera
 10. God morgon Krister och ni andra kryssare. Idag är vi med igen. Förra lördagen hälsade vi på äldste sonen och hans flickvän i Göteborg + att vi såg en fantastisk konsert med Kent.

  SvaraRadera
 11. Godmorgon Krister!
  Lycka till idag med krysset!
  / Sofia

  SvaraRadera
 12. God morgon Krister och alla kryssare från ett molnigt Ösmo. Förra lördagen kunde jag inte delta och lösa krysset direkt, eftersom jag var på ett seminarium och visning av det nya värmekraftverket i Värtan, Stockholm. Det var mycket intressant.
  Nu önskar jag alla lycka till med dagens kryss.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 13. God morgon Krister och ni andra!
  I Örebro är det molnigt och 10 grader!
  Marie

  SvaraRadera
 14. God morgon från ett höstregnigt väring
  Lycka till alla.

  SvaraRadera
 15. L1 Snövit, L12, En (en dag är prinsen här)

  SvaraRadera
 16. God morgon Krister och alla kryssare!
  I Nynäshamn idag är det grått och mulet bara 8 grader
  H. Anki

  SvaraRadera
 17. Snövit, EN dag är prinsen här

  SvaraRadera
 18. God förmiddag på er alla mina kryss vänner. Här i skåne sitter vi hela familjen och lyssnar på melodikrysset som vanligt. Ute kan man se att den härliga hösten har kommit.

  SvaraRadera
 19. Marklund
  Djurgården

  SvaraRadera
 20. Godmorgon kyrkoherden och lille Hugo.
  Inga hund tävlingar denna helgen men inte desto mindre spänning och trevligheter för det..vi har alla barnbarnen ( tre stycken under två år ) över helgen.. trevlig helg alla kryssare.

  SvaraRadera
 21. Svar
  1. ENDA ska det vara förstås

   Radera
 22. Godmorgon kyrkoherden och ALLA andra nu krysset sedan väntas våra bästa vänner. Önskar Er en underbar helg

  SvaraRadera
 23. Lorättvist 2. Är Forsman som skrivit Bra vibrationer.

  SvaraRadera
 24. V5 blir väl Mando Diao va ��

  SvaraRadera
 25. Ursäkta mig det blev lite stavfel där på L2. Har lite svårt med stavningen, har dyslexi. Men hoppas att ni förstår än då.

  SvaraRadera
 26. Figaros bröllop av Mozart

  SvaraRadera
 27. Svar
  1. Nej, Melissa Horn (hennes dotter)

   Radera
 28. V7 band från alexanders ragtime band

  SvaraRadera
 29. God förmiddag och tack för idag Krister och alla lösare.

  SvaraRadera
 30. Med er hjälp gick det bra. Ha en trevlig helg

  SvaraRadera
 31. Då var vi klara Åke syns inte nästa vecka
  kattutställning.....ha det så gott !
  Roffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Roffe.

   Lycka till med utställningen.

   Radera
 32. Tack för idag. Nu ska vi tanka husbilen inför vinteravställning. I eftermiddag skall vi uppvakta sonens svärfar som fyller 75 år.
  Jag önskar alla en härlig höstweekend.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Carin.

   Vi försöker ge oss ut någon helg till innan vi vinterställer husbilen.

   Radera
 33. Tack för idag! Alla är så duktiga!

  SvaraRadera
 34. Tack för idag. Ha en fortsatt bra lördag

  SvaraRadera
 35. Slutar med Alexanders ragtime band. Ganska lätt idag också. Ha en fortsatt skön dag alla kryssvänner.

  SvaraRadera
 36. Tack för idag alla kryssare, fortsatt trevlig helg, Berit

  SvaraRadera