lördag 25 februari 2017

Melodikrysset vecka 8 - 2017

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Efter en lång sovmorgon sitter jag åter framför datorn, vid köksbordet hemma i Jakobsberg, då jag ska försöka lösa "Melodikrysset" tillsammans med er.

Min arbetsvecka har varit väldigt omväxlande. Den har innehållit 2 begravningsgudstjänster och församlingens "Förbönsmässa". Jag har haft samtal med den nya kyrkoherde jag är mentor för. Vi har varit med Järfälla församlings kyrkoråd och hälsat på Vantör församlings kyrkoråd där vi firade mässa, åt en god soppa, fick en föreläsning om Martin Luther och hade givande samtal om Svenska kyrkan nu och i framtiden.

Utöver detta har jag haft möte med Järfälla församlings alla arbetsledare, haft en lektion om dopet för våra sommarkonfirmander, varit på sammanträde med Domkapitlet, haft samtal med vår nya pastorsadjunkt och hennes handledare, haft begravningssamtal, personalutskott och ärendeuttag inför nästa sammanträde med kyrkorådet.

Hugo har ömsom varit med mig och ömsom varit hemma med min fru. Vi har också börjat träna honom på att vara ensam hemma, vilket gått jättebra. Han ligger på tyst på en filt innanför dörren. Under våra långpromenader har han passat på att "rymma". Efter en lång stund såg jag hans röda lampa lysa. Det visade sig att han tog en kvällspromenad tillsammans med en annan hund och dess ägare.

I veckan har jag också beställt en ny husbil. Direkt efter krysset ska jag och yngsta dottern åka ut och skriva under köpehandlingarna. Förhoppningsvis får vi den till säsongsstarten den 1 april. Eftersom min äldsta dotter blivit opererad så har det inte blivit någon övningskörning sedan i söndags. Då körde hon från sitt arbete i Nacka till Järva och vidare till Vällingby, Hässelby, Skälby, Viksjö och tillbaka till Bergshamra.

I Järfälla har vi strålande solsken på en klarblå himmel och det är minus 4 grader.

Så här ser förslaget till lösning på dagens kryss ut:

V 3: Vi börjar dagens kryss med Håkan Hellström och hans: "Lämna mig inte i det här skicket".

L 2: Den bolivianska folkmusikgruppen spelar: "I natt jag drömde". Jag skriver in dröm på L 2. Om jag inte minns fel så kommer den ursprungligen från USA.

L 5: Ur musikalen "Miss Saigon" får vi höra "Last night of the world" med Niklas Andersson och Malena Lazlo. Jag har sett denna Lloyd-Webber musikal i London.

V 7: Lennart Palm från Lerum spelar Paul Simons "You can call me Al". Jag ser framför mig hur skådespelaren Chevy Chase sjunger och spelar saxofon.

L 1, V 9 och L 10: Ur melodifestivalen 2006 får vi höra "Kamelont" med "Electric Banana Band".

V 8: Vi får lyssna till en instrumental version av "Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind". På engelska heter den "Monday morning", men i Cornelis version fick den denna långa titel.

V 6: Vi får höra en vacker duett som är komponerad av Puccini, jag är dock inte säker på ur vilken opera den är hämtad även om jag hört den tidigare. Kan någon av kommentarerna det? Av Bengt får jag veta att det är "O Soave fanciulla" "Boheme". TACK, Bengt!

L 12: Eldeman har en förkärlek till finska versioner av engelska eller svenska låtar. Här fick vi lyssna till "I´m so exited" som "The pointer sisters" sjöng på 1980-talet.

L 3, V 13 och V 11: Musiken är hämtad från tv-serien "House of cards". Jag har endast sett korta sekvenser av den när vi zappat. De som följt den säger att den är bra.

L 4: Den som sjunger "Den sköna Helen" eller "Flickan från Peru" med text av Evert Taube är Sven-Olof Sandberg.

V 10: Vi går i mål med Astrid Lindgrens "Sommaren är min". Om jag minns rätt så var den med i filmen om "Pippi Långstrump". Den handlar bland annat om ben.

Dagens kryss tillhör inte de svåraste, men jag har behövt googla på stavning ett par gånger.

Nu ska jag, yngsta dottern och Hugo åka och skriva på köpehandlingarna för vår nya husbil. Min fru ska arbeta på Söder sjukhuset.

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en fortsatt trevlig lördag och en fin helg.

105 kommentarer:

 1. God morgon Krister och alla kryssare! Idag är jag hemma vid köksbordet igen. Ute är ett strålande fint väder och -4 grader kallt. Idag blir det även en hel del att titta på TV med all skidåkning. Lycka till med dagens kryss!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 2. Hej Krister. Låter skönt med en sovmorgon! Så blev det även här i Nås efter en händelserik vecka. I dag har vi strålande sol, några minusgrader och Tjej-Vasan får ett toppenväder att köra i. Det är 8 år sedan Else-Britt körde och därmed tog Tjejklassikern 2009. I morgon står högmässa i Leksand på agendan. Vi önskar Dig och familjen en fin vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thorsten.

   Önskar dig och Else-Britt detsamma.

   Radera
 3. God morgon herden och alla andra från ett soligt men kallt Bromölla

  SvaraRadera
 4. God morgon Krister från ett soligt Östersund. Jag har haft en lördag med slalomåkning och en med steka våfflor ett café. /Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Ulla.

   Jag hade föredragit slalom före våfflorna.

   Radera
  2. Ja slalomen var roligast Krister. Åker till Courmayeur i Italien nästa lördag för en veckas skidåkning.

   Radera
 5. God morgon alla krysslösare från ett soligt Björkhagen. Ska sen upp till NT och ta hand om sportlovslediga barn i vår Western club.

  SvaraRadera
 6. Godmorgon alla kryssälskare! Soligt stenstorp. Minus 6 grader i natt.

  SvaraRadera
 7. God morgon Krister och alla krysslösare.
  Henriett

  SvaraRadera
 8. God morgon alla kryssare från ett soligt Norrköping, Berit

  SvaraRadera
 9. Oj vilken vacker dag. Idel solsken och ingen snöskottning som varit varje dag i veckan. Nu börjar vi strax och sedan blir det promenad i solskenet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, M.

   Önskar dig/er en skön promenad.

   Radera
 10. Glömde A:ET
  Henrietta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det, Henrietta, men jag förstod att det var du.

   Radera
 11. Godmorgon Krister och alla melodikryssare! Nu blir det långfrukost och melodikryss! Vi har strålande sol och 0-gradigt!

  SvaraRadera
 12. God morgon Krister och alla ni andra kryssare. Oroligt när de rymmer så där. Jag brukar ha Simba i en lång spårlina så kan han känna sig lite fri men jag har ändå koll🐾🐶

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Ingela.

   Han brukar aldrig "rymma" utan han går 10 meter framför eller bakom mig. Nu kände han nog doften av den andra hunden innan jag såg den. När jag ser en annan hund brukar jag alltid koppla honom.

   Radera
 13. Godmorgon Krister
  Klarblå himmel i Motala

  SvaraRadera
 14. God morgon, Hugo och Krister! Roligt att Hugos träning går bra. Gordon tycker rentav det är skönt att vara ensam hemma en stund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Gordon.

   Det gör nog Hugo också. Just nu ligger han och solar innanför balkongdörren.

   Radera
 15. Henrietta ska det vara!

  SvaraRadera
 16. Godmorgon från ett soligt Odensbacken.
  Har också bytt husbil lämnade den gamla i går får den nya i april.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Lisbeth.

   Det blir vår andra husbil. Vi visste inte riktigt vad det var vi ville ha, men det märker man när man varit ute en säsong.

   Radera
 17. God morgon alla fuskare! ;-)

  SvaraRadera
 18. Du kan kalla mig Al, v7 .

  SvaraRadera
 19. L1, V9, L10: Electic Banana Band

  SvaraRadera
 20. ELECTRIC BANANA BAND

  SvaraRadera
 21. Godmorgon, vilken typ av husbil ska du få nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. En helintegrerad av samma märke som vår nuvarande, LMC. Den har en något större motor än vår nuvarande.

   Radera
  2. Trevligt, vi går också i husbilstankar.

   Radera
 22. o Soave fanciulla ur Bohème av Puccini

  SvaraRadera
 23. L4 SOS dvs. Sven Olof Sandberg

  SvaraRadera
 24. Tack för hjälpen med House of Cards. Jag har inte sett ett enda avsnitt. Däremot kände jag igen L4 Sven-Olof Sandberg. Kanske börjar jag bli gammal.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 25. Tack för idag alla kryssare. Nu ska det bli ett bad för Simba och sedan får man väl varva skid VM med att njuta av solen.

  SvaraRadera
 26. Tack för hjälpen idag. Nu blir det spännande skidor på TV. Jag önskar alla en fin helg!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 27. Vi avslutar dagens kryss med BEN, tack alla kryssare för idag, trevlig helg, Berit

  SvaraRadera
 28. Det här gick ju bra. Nu ut i solen och ikväll blir det Melodifestivalen från Skellefteå med Kågedalens stolthet David Lindgren, vars far var präst i Kågedalens församling. Ha en fortsatt fin dag alla kryssvänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, M.

   Även Ola Salo i "The Ark" är prästson. Min son är inte musikalisk men min äldsta dotter är det. Man kan undra var hon fått det i från. Jag kan varken läsa notor eller spela något instrument.

   Radera
 29. Tack för idag först se på skidor sedan ut solen. Gillar Hugo att åka husbil mina hundar älskar att åka märker inte att de är med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, Lisbeth.

   Hugo älskar att åka bil. Han ligger i en stor bur med nät så att han ser vad som händer.

   Radera