lördag 17 juni 2017

Melodikrysset vecka 24 - 2017

God morgon alla melodikryssvänner!

I dag kan jag inte vara med direkt då P 4 och Eldeman sänder "Melodikrysset", men jag öppnar kommentarsfältet så att ni kan umgås och hjälpa varandra där. Under eftermiddagen kommer jag att lösa krysset i efterhand via nätet.

Klockan 10.03 är jag i St Lukas kyrka och övar med konfirmanderna inför dagens konfirmationsgudstjänst, som börjar klockan 11.00. Tillsammans med två kollegor har jag haft konfirmationsundervisning sedan i söndags. Jag har även träffat dem ett antal gånger under våren och då jag lett gudstjänster i Järfälla församling.

Vi har bland annat varit på präst- och diakonvigning, fått en guidad tur i Storkyrkan, varit på Gröna Lund, besökt Rosendals trädgårdar för att lära oss mer om biodynamisk och ekologisk odling, fått en guidad tur på Järfälla kyrkas två kyrkogårdar, tittat på Järfälla kyrka, lyssnat på berättelsen om "Lasse-Maja" och besökt Stadsmissionen. I går övade vi på gudstjänsten och konfirmandernas redovisning.

Jag har också haft glädjen att leda församlingens "Förbönsmässa" och "Enkel mässa" där konfirmanderna deltog. I övrigt har jag varit på terminens sista sammanträde med Kyrkorådet där jag bland allt annat redovisade resultatet av vår psykosociala undersökning, som visade mycket goda resultat.

På min fritid har jag varit på terminens sista sammanträde med Domkapitlet  och haft samtal på deras uppdrag. Jag har också hunnit med att träffade några vänner för en gemensam lunch och middag. Jag har också för första gången på länge umgåtts med min son. Hugo, min fru och yngsta dotter åkte till Karlskrona i början av veckan för att hälsa på hos svärföräldrarna och kusinerna. Eftersom jag är inne i en intensiv arbetsperiod så känns det skönt att de kan påbörja sitt sommarlov utan mig.

Det fina sommarvädret som hållit i sig sedan i lördags, med undantag för ett par korta men intensiva regnväder, verkar hålla i sig även under helgen. Nu på morgonen hade vi halvklart i Järfälla och det var drygt 15 grader varmt.

Jag återkommer med mitt förslag på lösning av dagens kryss, under eftermiddagen. Jag önskar er en trevlig och givande stund tillsammans.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är jag hemma efter en fantastisk konfirmationsmässa, där konfirmander fick göra det mesta. De bad, läste bibeltexter, dukade upp och delade ut nattvarden utöver att de redovisade vad de tog med sig från sin konfirmationstid. Det var väldigt rörande och berörande att höra vad de uppfattat som viktigt för dem.

Väl hemma så är det självklart att jag lyssnar på krysset via nätet och försöker lösa det så gott jag kan utan att tjuvkika i kommentarerna. Vi får se om jag lyckas lösa det på egen hand.

L 5: Dagens kryss börjar med "Hon kommer med solsken". Det är "Östen med resten" som framför den. De var med i melodifestivalen 2002 med den "klämkäcka" sång.

V 14 och V 8: Vi får höra "Är det så här när man är kär när man är liten" i en något hysterisk version.

L 13 och L 10: Den svenska titeln på "Walking my baby back home", fick titeln "Sakta vi går genom stan". Jag tror faktiskt att Monica Z sjöng "sakta vi gå genom stan".

L 1: Signaturmelodin är hämtad från filmerna om "Jönssonligan".

V 6: Niklas Strömstedt sjunger sin vackra sång "Oslagbara".

L 7: Carly Simon sjunger "Nobody does it better". Den var ledmotivet i James Bond filmen "Älskade spion". Hans motspelerska, Barbara Bach, var också spion. Hon var till och med trippelspion.

L 2: I "Nudistpolka" är man med största sannolikhet naken.

V 1 och L 4: Det är Jan Malmsjö som sjunger "Willkommen, bienvenue, welcome", ur musikalen "Cabaret". Den kvinnliga huvudrollen heter Sally Bowles.

L 3: Moa Lignell, som blev känd från "Idol", sjunger "Where I stand".

V 9: Lennart Palm från Lerum spelar "Viva Las Vegas", som vi känner genom Elvis Presley. En del av Las Vegas kallas "Sin-City" på grund av den verksamhet som förekommer där.

V 12: Ronan Keating´s "When you say nothing at all", är en av de absolut finaste sångerna jag hört. Under flera år gick jag och sjöng den dagligen. Den var med i filmen "Notting-Hill".

L 11: Vi går i mål med Jill Johnsson som sjunger Ted Gärdestads "Vilken härlig dag".

Därmed var dagens melodikryss avklarat. Det var både omväxlande och roligt även om det inte är riktigt samma känsla att lösa det i efterhand. Det vållade mig inga större svårigheter även om jag behövde googla på stavningen vid ett par tillfällen.

Jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg. Jag hoppas att vi "ses" nästa lördag då jag förhoppningsvis är ute med husbilen någonstans i Mälardalen.

99 kommentarer:

 1. God morgon Krister och alla krysslösare. Här i Östersund är det regnigt idag efter nästan en vecka med vackert väder. /Ulla

  SvaraRadera
 2. God morgon alla krysslösare. Efter att ha rensat 2 kg nyupptagen strömming sitter jag nu på altan för att lösa krysset med er.

  SvaraRadera
 3. Godmorgon! Lycka till med krysset i dag!

  SvaraRadera
 4. Gordon rekommenderar Hugo ett besök på Blekinge Hundsim i Halahult, nu när han är i Blekinge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God eftermiddag, Gordon.

   Det ska jag ringa och säga till Hugo och hans matte.

   Radera
 5. Hej Krister och alla kryssare .

  SvaraRadera
 6. Godmorgon alla kryssare

  SvaraRadera
 7. Det var ju lite fel i krysset!
  Låten heter Sakta vi GÅ genom stan, inte GÅR!

  SvaraRadera
 8. Kan de vara Jönssonligan ?

  SvaraRadera
 9. God eftermiddag krister hoppas allt är bra jag ställde en fråga till dig förra veckan om du hade nån spelman som kan hjälpa mig trevlig helg kirk

  SvaraRadera
  Svar
  1. God eftermiddag, Kirk.

   Jag har lagt ut frågan men ännu inte fått något napp.

   Hälsa familjen.

   Radera
 10. Svar
  1. Ja det är det nog ov v 9 sin city?

   Radera
  2. Las Vegas kallas Sin City. Sun City är Sydafrika

   Radera
 11. God morgon! Jag tror att V1 blir jan Malmsjö 🙂

  SvaraRadera
 12. V 1 Jan Malmsjö L 4 Sally

  SvaraRadera
 13. V.1 Jan Malmsjö L.4 Sally

  SvaraRadera
 14. Tack för mig och ha en bra dag

  SvaraRadera
 15. Tack för idag! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 16. Tack för idag🙂Och glad midsommar

  SvaraRadera
 17. Det blev lite svårt det där med Sun eller Sin, men det handlar väl om Las Vegas och då blir det nog Sin!

  SvaraRadera
 18. God eftermiddag! Jag kunde inte komma in på kommentarerna när krysset gick. Så därför prövar jag nu om det går bättre.
  I går var jag på en begravning i Sorunda kyrka, den kyrka som vi vigdes i 1971. Det är sorgligt när barndomsvännner går bort. En tröst är att man träffar andra vänner, som man inte sett på länge.
  Jag önskar dig en skön sommarvecka och att midsommaren blir lika fin som nu.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Carin.

   Jag har haft ett par vigselgudstjänster i Sorunda kyrka. Det är en mycket fin kyrka.

   Radera