lördag 15 juni 2019

Melodikrysset vecka 24 - 2019

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Efter att ha legat i sängen och lyssnat på "Ring så spelar vi" sitter jag nu vid köksbordet för att försöka lösa "Melodikrysset" tillsammans med er. Yngsta dottern är på en fotbollsturnering och jag ska avtacka en medarbetare i morgon så därför får husbilen stå stilla även denna helg.

Sedan vi hördes förra veckan har jag haft en extremt lugn vecka. Jag har haft sammanträde med Fastighetsutskottet, Personalutskottet och Kyrkorådet. Dessutom har jag varit på möte med ledningsgruppen för kommunens POSOM, haft samtal med syrianska kyrkan kring upplåtelse av Maria kyrka i Jakobsberg och träffat "Vardagens dramatik" som kommer till våra medarbetardagar i september.

Utöver detta har jag haft möte med de som berörs av våra planer på att bygga ett nytt kök med samlings- och matsal. Vi har också traditionsenligt haft en sommarlunch för förtroendevalda och en för medarbetare. Sist men inte minst har jag lett en dopgudstjänst, en friluftsgudstjänst i Eds församling, församlingens förbönsmässa och en andakt för de förtroendevalda.

På min fritid har jag utöver promenader med Hugo, varit på sammanträde med Domkapitlet, varit ute med några kompisar och ätit samt varit på AW med några arbetskamrater och tidigare medarbetare. På kvällarna har jag tittat på "Chernobyl" och säsong 2 av "Herrens vägar". Två riktigt bra tv-serier som jag kan rekommendera.

Just nu ligger Hugo, Alexi och Bucky tillsammans med min fru på balkongen och solar.

I Järfälla har det vackra vädret fortsatt även det några dagar varit lite kyligare med åska och regnskurar. Hugo älskar att bada men tycker inte om att vara ute när det regnar. Just nu har vi strålande solsken med tunna slöjmoln i horisonten. Temperaturen är redan uppe i 21 grader.

Så här förslaget till lösning ut denna lördag:

V 9: Vi inleder dagens kryss med en av de artister som jag tycker bäst om. Framför allt tycker jag om Linda Bengtzings energi. Här sjöng hon "Jag ljuger så bra" ur melodifestivalen 2006.

V 3 och V 10: Marschen är skriven är hämtad ur "Boccaccio" och är skriven av Franz von Suppé.

L 5: Carola sjunger "I believe in love".

V 6: Signaturen är hämtad från tv-serien "Snobbar som jobbar". En serie jag följde med glädje. Roger Moore (Brett Sinclair) och Tony Curtis (Danny Wilde) spelade huvudrollerna.

L 1 och L 2: Musiken är komponerad av Johnny Bode. Han var inte särskilt populär i hela sin karriär. Här fick vi höra "Två solröda segel", "En herre frack" och "Rosor och jasmin".

V 7: Vi får lyssna till musik ur Vivaldis "Le quattro stagioni" som på svenska heter "De fyra årstiderna". Jag är inte säker på vilken årstid detta är, men tror att det är "La primavera" (Våren) som spelas.

L 4: Jag förknippar "Take a chance on me" med ABBA.

L 11: "När vi rör varann" blev oerhört populär med Susanne Alfvengren. I original hette den "Sometimes when we touch". Den spelades ofta på diskoteken då jag var ung.

V 2 och V 14: "En sländas andetag" framförs av "Bo Kaspers orkester".

L 13: "Gamle Svarten" framförs i en instrumental version. En trött häst brukar man nedsättande kalla för ett ök. Jag önskar att jag varit på Strömsholm och tittat på dagens "Grand national", för där finns inga ök. Jag red då jag tjänstgjorde på K1. Några skulle nog kalla "Tjabo", som min häst hette, för ett ök då han var väldigt lugn.

L 12: Zara Larsson sjunger sin sång, "Don´t worry but me".

L 8: Vi går i mål med "Vilken härlig dag" i en mexikansk version. Ewa Roos gjorde den känd i Sverige. Jag minns den från min barndom.

Därmed var dagens melodikryss avklarat. Det var ovanligt enkelt, som man ju tycker då man kan svaren direkt. Jag tycker att musiken var både omväxlande och bra.

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en fortsatt fin lördag och trevlig helg.

"Vem är som Herren, vår Gud,
han som tronar så högt,
han som ser så djupt ner -
vem i himlen, vem på jorden?"
ur Psaltaren 113

117 kommentarer:

 1. God morgon Krister och alla kryssare från ett soligt Ösmo och vi har redan 21 grader ute.
  På morgonen lyssnade jag på Ring så spelar vi och de spelade In the summertime med Mungo Jerry, som jag skrivit och önskat på deras Facebook-sida. Den låten gillar jag sedan 1970.
  Lycka till med dagens kryss!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Carin.

   Den sången har jag på min Spotify-lista. Man blir glad av att lyssna på den.

   Radera
 2. God morgon Krister och alla kryssare.

  Härliga sommaren är kommen.
  Solen skiner och fåglarna kvittrar.

  Och fruktansvärt med pollen...
  Till och med inomhus... nåja solen skiner över Piteå och familjen äter frukost ute på altan. Vi njuter och är tacksamma:)
  Skön lördag på er!
  Hejsvejs

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Annica.

   I Stockholmstrakten har det blivit mindre pollen även om gräspollen kommit i veckan. Jag hittade några bra tabletter på apoteket så jag klarar mig hyfsat även om jag dras med röda och kliande ögon.

   Önskar er en skön lördag.

   Hejsvejs!

   Radera
 3. Hej Krister och alla andra kryssare. Hoppas allt är väl med Dig så här på Husbilens dag. I dag har vi strålande sol för andra dagen i rad och redan 19 grader. Blommorna har slagit ut efter regnet och allt växer så vackert. Så även gräset som ger mig skön motion med handklipparen. I dag är programmet gräsklipp 1 tim följt av Bilträff i Falun och vi avslutar kvällen med att fira mässa i Laknäs (Tällberg) vid Siljans strand eftersom vi inte har någon mässa i morgon i hela pastoratet. Kommande vecka ger mycket jobb med projektering av stallventilation, besök i Malung att se Skinnarspelet och sedan Midsommarfirande med att klä Midsommarstången och sedan på Midsommarafton klä sig i dräkt och gå på konsert i kyrkan innan samlingen på Storängets festplats med sedvanliga lekar efter att ha fått upp stången. Veckan avslutar vi traditionsenligt med Midsommarnattsmässa på ”Den Heliga Ängen” i Tällberg kl. 23:30. Vi förbereder också Ingmarsspelen som har sin 60årspremiär den 28 juni. Else-Britt och jag önskar Dig och hela familjen inkl. Hugo, Alexi och Bucky en fin Midsommarvecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Thorsten.

   Det låter så härligt att ni fyller era dagar med innehåll som ger er glädje och mening.

   Nästa helg åker jag och dottern till Värmland med husbilen. Vi tänkte fiska i Vänern. Å andra sidan hinner hon säker ändra sig under veckan.

   Hälsa Else-Britt.

   Jag önskar er en fin helg och vecka.

   Radera
  2. Då kanske ni kommer nära NÅS. Titta gärna in i så fall. På www.ingmarsspelen.se ser du våra speltider.

   Radera
  3. Ingemarspelen i Nås är en upplevelse, liksom Skinnarspelet i Malung och Himlaspelet i Leksand. Det finns mycket roligt att se i sommarsverige!

   Radera
  4. Himlaspelet har i år paus. Välkommen till Ingmarsspelen som firar 60 år i rad med föreställningar.

   Radera
 4. God morgon. Soligt och vackert i Kåge. Har varit till Universitetssjukhuset med maken, allt väl. Men resan med sambulans var jobbig samt all väntan på plats. Vi var ganska trötta båda två. Nu har vi suttit på altan och fått i oss frukost och jag har vattnat i pallkragarna, så nu är jag redo för melodikrysset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, M.

   Vad skönt att höra att allt är väl.

   Njut på altanen.

   Radera
 5. Usch, det är redan 21 grader och YR.NO förutspår kanske 27 i eftermiddag! Min trivselgräns går vid 22 och jag föredrar 18 före 25. Annars är det bra, lätta skyar och nästan vindstilla. Krysset då, jo jag ser fram mot det och sitter här som vanligt beredd på att även som vanligt inte få höra mig nämnas bland vinnarna. Hoppas också på att slippa dessa "killgissningar" till svar som bara stämmer med antalet rutor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon.

   Jag delar helt din trivselgräns. Jag föredrar också 18 grader före 25.

   Vi håller tummarna för att någon här på bloggen har vunnit en bricka eller en handduk. Själv har jag aldrig vunnit.

   Radera
  2. Har en före detta kollega som vann en bricka för några år sedan.

   Kul att höra hennes namn sägas av Eldeman.

   Radera
  3. Min flickvän från gymnasietiden vann för några år sedan. Hon skickade några av sakerna till mig. Bland annat en penna och en pappersmapp.

   Radera
 6. God förmiddag alla! Idag får trädgården vänta en stund för krysset. Men njuter i mitt växthus där vindruvsklasarna blir större för varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Marie.

   Låter som en trevlig sysselsättning att odla vindruvor.

   Radera
  2. Har även tomater, gurkor,chili och paprika. Har du vägarna förbi lite senare så är du välkommen att provsmaka!

   Radera
  3. Det låter gott.

   Chili är en av mina favoritkryddor och tomater äter jag varje dag som pålägg tillsammans med majonäs och lök.

   Radera
 7. Tillägg till "Usch...
  Platsen är Vårgårda

  SvaraRadera
 8. Godmorgon Krister med familj o djur o alla krysslösare! Soligt o fint väder i Karlskrona Blekinge. Studentexamen i onsdags o fest för äldsta dottern Julia. Skolavslutning igår fredag i Fredrikskyrkan för yngsta dottern Elvira 8:e klassen avslutad. Igår var jag på Brändaholm på em o badadade 3:e badet det stod 21 grader på badtempen men kändes jättekallt. Förra året badade jag 150 gånger. Ska på loppis i wämöparken idag en runda, förra veckan blev 5 fynd. Lycka till med kryssandet Lisbeth Karlskrona

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Lisbeth.

   Jag var på yngsta dotterns skolavslutning i går. Det är så fint att se alla förväntansfulla barn som längtar efter sommarlov samtidigt som de är ledsna för att inte träffa alla kompisar.

   Radera
 9. God Morgon Krister och alla kryssvänner.
  Henrietta

  SvaraRadera
 10. God morgon Krister och alla kryssare! Just nu regnar det (igen) men det ska bli fint väder under dagen. Det får bli en långpromenad i Laerbeekskogen, en vacker bokskog.

  SvaraRadera
 11. Godmorgon Krister och alla andra kryssälskare!soligt i Stenstorp.

  SvaraRadera
 12. God morgon från ett skönt torrevieja nu blir det krysset, för att till kvällen gå på rockfestivalen Rock against cancer, musik musik, ha en bra vecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Solveig och Micke.

   Jag önskar er en riktigt fin och givande rockfestival och en fin vecka.

   Jag känner prästen i Svenska kyrkan i Torrevieja lite. Vad jag förstår är det massor av aktiviteter i den kyrkan.

   Radera
 13. God morgon Krister och alla melodikryssare. Idag njuter vi av en sen frukost efter studentfirande igår, senare idag blir det bröllop. Mvh Sofia

  SvaraRadera
 14. Blir L 12: ZARA Larsson eller ;) ,,? Hihihi

  SvaraRadera
 15. L12 zara Larsson troligast

  SvaraRadera
 16. V 6: SNOBBAR som jobbar

  SvaraRadera
 17. V6 SNOBBAR SOM JOBBAR

  SvaraRadera
 18. Gissar att L 4 blir ABBA ;)

  SvaraRadera
 19. v 6 Helgonet på svenska Simon Templer

  SvaraRadera
 20. L1 JOHNNY L2 BODE

  SvaraRadera
 21. From the four seasons??

  SvaraRadera
 22. Jepp, det blev ABBA

  SvaraRadera
 23. V7 Fyra årstiderna

  SvaraRadera
 24. Eldeman älskar verkligen Abba!

  SvaraRadera
 25. L11 När vi RÖR varann

  SvaraRadera
 26. V2 BO V12 KASPERS ORKESTER

  SvaraRadera
 27. V2 BO V14 KASPERS Orkester

  SvaraRadera
 28. Jepp, ZARA Larsson

  SvaraRadera
 29. L12 ZARA LARSSON

  SvaraRadera
 30. L8 kan det bli Eva Roos GISSNING

  SvaraRadera
 31. Sista tror jag svaret är kjell roos. 😊

  SvaraRadera
 32. Jepp en sån härlig dag EVA ROOS

  SvaraRadera
 33. Tack för i dag. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 34. Ewa Roos fyllde 70 år häromdagen. En härlig artist!

  SvaraRadera
 35. Grattis Lisbeth de va Eva Roos! 👏😊

  SvaraRadera
 36. Tack för idag Trevlig Helg

  SvaraRadera
 37. Tack för idag, trevlig helg:)

  SvaraRadera
 38. Tack för idag! Nu är det förberedelser inför kvällens middag tillsammans med en fd arbetskamrat och hennes man. Det ska bli trevligt att träffas och prata gamla minnen igen.
  Jag önskar alla en fin sommarhelg!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 39. Tack för idag. Ha en fortsatt bra dag i solen där den finns. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 40. Trevlig helg Krister med familj o djur o alla krysslösare! Ganska lätt kryss idag! Kaninen var ute första rundan igår i sele o det gillade den att vara på tomten o äta gräs o maskrosor. Nu ska vi skynda ut till loppisen. Njut av sommaren hälsning Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Lisbeth.

   Hoppas att du hittar några fynd.

   Radera
 41. Tack detta kryssande! Trevlig helg alla!

  SvaraRadera