lördag 13 juli 2019

Melodikrysset vecka 28 - 2019

God förmiddag alla melodikryssvänner!

I dag sitter jag hemma vid köksbordet, på Söderhöjden i Jakobsberg, då jag ska försöka lösa Melodikrysset tillsammans med er. Efter att ha lyssnat på radio sedan klockan 06.00 har jag och Hugo precis varit ute på en lång morgonpromenad. Hugo har inte lyssnat tillsammans med mig eftersom han numera sover i yngsta dotterns säng fram tills det att min fru kommer hem från jobbet.

Jag och yngsta dottern kom till Järfälla i söndags efter att ha varit i Karlskrona och Malmö i 10 dagar. Under veckan har hon varit med en klasskamrat på Gotland och min fru har arbetat. Själv har jag, förutom att vara med Hugo, spelat tre golfrundor med min son. Vi hade glädjen att bli medlemmar i Viksjö GK i veckan, en dröm jag aldrig trodde skulle gå i uppfyllelse.

Jag har också cyklat en hel del i veckan. Bland annat cyklade jag till Häggvik för att göra den årliga översynen av min el-cykel. Det är fantastiskt att man får livstids service så länge det är jag som äger cykeln.

En dag avbröt jag min semester för att ha samtal med anhöriga inför en begravningsgudstjänst i slutet av min semester. Eftersom jag döpt den avlidna och dennes son, önskade de anhöriga att jag skulle leda begravningsgudstjänsten. Något jag självklart gör även om jag får ändra lite i min semester.

Jag har även haft ett samtal med goda vänner från Iran som tillhör en förening som kämpar för att Iran ska få en demokratiskt vald regering som tillämpar mänskliga rättigheter för sina medborgare. Det är alltid lika gripande att träffa dem och ta del av deras historia. Det ger lite perspektiv på ens eget liv och möjligheter.

Sist men inte minst har jag och min fru varit på en av Järfällas nyöppnade restauranger. Det var både gott, billigt och med en fantastisk service. Även om maten jag beställde var i starkaste laget så kommer vi att göra fler besök där. Nästa gång ska jag dock inte beställa samma huvudrätt.

I dag ska jag ta det lugnt. Eventuellt ska jag ta en promenad med Hugo på golfbanan för att träna honom så att han kan följa med på framtida golfrundor. I eftermiddag kommer yngsta dottern hem och i morgon ska jag och sonen spela golf.

Eftersom min fru arbetar sitt sista pass i morgon så kommer vi att åka till Norge med husbilen i början av nästa vecka. Yngsta dottern fyller år på måndag och hon vill vara hemma på sin födelsedag.

I Stockholm har vi efter ett par kyligare dagar återfått normal svensk sommarvärme. Just nu är det 16 grader och solen skiner från en ljusblå himmel som är prydd med några mindre moln.

Så här ser förslaget till lösning ut i dag:

L 2: Vi inleder dagens kryss med Michael Buble´och Barbra Streisand som sjunger "It had to be you". Så fick hon vara med två lördagar i rad.

L 7 och V 8: Arne Hülphers orkester spelar musik som jag förknippar med "Helan och Halvan", det vill säga Stan Laurel och Oliver Hardy. De var också med för någon vecka sedan.

L 6: Cat Stevens, numera Yusuf, sjunger "Another saturday night".

V 9, L 5 och L 12: Vi får höra en instrumental version av "Georgia on my mind".

V 13: Tina Ahlin tolkar Allan Edwalls visa "Kom".

V 15: Ur musikalen "Cats" får vi höra "Memory". En otroligt vacker melodi. Jag har sett musikalen två gånger i London. Den handlar om katter men vi skulle skriva djuret i ental så det får bli katt.

L 11: Nina Inhammar och Kim Kärnfalk sjunger "En gång för alla". ur melodifestivalen 2004.

L 14: Melodin känner jag mycket i väl som en snapsvisa men vad heter den i originalet. Heter den "Jag gick mig ut en afton"?

V 3: "Eurythmics" framför "There must be an angel". En otroligt vacker sång jag lyssnat till många gånger.

L 4: "Singing in the rain" framförs i en instrumental version. Jag saknar Gene Kellys röst.

L 1 och V 12: Veronica Maggio sjunger sin "Kurt Cobain".

V 10: Vi går i mål med en instrumental version Glenn Millers "In the mood". Jag tycker väldigt mycket om Hasse och Tages version "(Vad är) Inte mod".

Därmed var dagens kryss avklarat. Det bjöd inte på några större svårigheter även om jag behövt googla ett par gånger för att dubbelkolla stavningen.

Nu väntar jag på besked om sonen ska spela golf så att jag och Hugo kan gå med honom för att träna Hugo på att inte springa efter bollen. I annat fall så tar jag en promenad med Hugo i Jakobsberg. Alexi och Bucky är på sommarkollo i Karlskrona hos svärföräldrarna i ytterligare fyra veckor.

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en fortsatt trevlig helg.

"Bara hos Gud finner jag ro,
från honom kommer min räddning.
Han är klippan som räddar mig, 
min borg där jag står trygg."
ur Psaltaren 62

94 kommentarer:

 1. God morgon Krister och alla kryssare. Idag sitter jag i husbilen vid Sala silvergruva. Solen lyser och det är 16 grader ute. Vi är på väg till Sälen för att måla vårt hus. Det har regnat mycket där, så vi får hoppas att det går att måla.
  Lycka till med dagens kryss!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Carin.

   Hoppas att det blir uppehållsväder så att ni kan måla huset.

   Kör försiktigt.

   Radera
 2. God morgon Krister och alla kryssare.

  Solen skiner över Piteå och vi njuter av värmen. Äntligen kom värmen :) vi håller på och fixar ute i trädgården vilket jag numer tycker är kul. Håller på att "bygga upp den. Planterar buskar och träd.

  Önskar dig Krister och din familj en skön lördag.

  Hejsvejs

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Annica.

   Lycka till med trädgården.

   Tack detsamma.

   Hejsvejs.

   Radera
 3. God morgon Krister och alla kryssare! Här i Nås har vi just nu efter en regnskur +12 och solen försöker titta fram igen. Veckan har gått fort med flera sjukhusbesök för Else-Britt och hennes onda knä som har spökat en tid. Till slut fick vi kontakt med en läkare som tog sig tid att lyssna och undersöka och som fixade en röntgen så att vi kunde få besked om orsaken och nu är hon bättre även om hon måste använda käpp för att spara knäleden. Kommande vecka är fylld av förberedelser inför vår årliga krocketspels- och grillfest för vänner och medarbetare i Nås. Vi gläder oss åt att årets Ingmarsspel visar en liten ökning på 5% gentemot förra året, trots att måndagens kvällsföreställning föregicks av regn hela dagen, vilket fick många att stanna hemma. Vi fram emot att i kväll kunna åka till Tällberg och Laknäs Tegelbruk att fira mässa vid Siljans strand. Else-Britt och jag önskar Dig och familjen med Hugo, Bucky och Alexi en fortsatt fin sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Thorsten.

   Jag hoppas att Else-Britt snart blir kry igen. Knän är inte roliga att ha ont i. Det påverkar så mycket.

   Jag har läst på Facebook att Ingmarsspelen var väldigt uppskattade. Jag har många vänner som varit där och som uttryckt stor uppskattning.

   Hoppas att ni får en fin krocket- och grillfest, och innan dess en givande och meningsfull mässa.

   Alexi och Bucky är på sommarkollo hos svärföräldrarna i Karlskrona. Det hade inte varit schysst att ha dem i en liten husbil i värmen.

   Jag önskar dig och Else-Britt detsamma.

   Radera
 4. Godmorgon Krister och alla andra, lycka till med krysset

  SvaraRadera
 5. God morgon alla från ett regnigt Bromölla.

  SvaraRadera
 6. Nu sitter vi inte vid köksbordet i Axmar längre, utan i en läenhet i Gävle! Vi bor i en flyttröra! God morgon, och lycka till alla kryssare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Leffe.

   Hoppas att ni snart kommer till rätta och att ni ska trivas i Gävle.

   Radera
 7. Godmorgon Krister och alla andra kryssälskare!Lite sol och lite moln i Stenstorp! Hoppas du på Hole in One? Eagle är bra oxå eller en Albatross!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Irene.

   Just nu är jag jättenöjd med par. Har gjort en birdie i år.

   För många år sedan gjorde jag en hole-in-one, men det händer nog bara en gång i livet.

   Eagle och Albatross lär jag nog aldrig klara.

   Det viktigaste är ett ha roligt, få lite motion och att få umgås med min son.

   Jag har alltid vunnit över honom men de senaste fyra rundorna har han vunnit överlägset.

   Radera
 8. God morgon. Soligt väder men inte så varmt än. I veckan fick jag följa med sonen till Umeå, besökte IKEA där jag inte varit sedan dom öppnade. Igår kom ett barnbarn och lånade vår akustiska gitarr som han skall spela på nästa helg då det är Trästocksfestival i Skellefteå. Våra barnbarn brukar alltid spela där i olika grupper. Nu börjar vi snart med krysset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, M.

   Kul med barnbarn som är musikaliska. Min äldsta dotter är duktigt på att sjunga och spela gitarr.

   IKEA är helt ok om det inte är avlöningshelg.

   Radera
 9. L 2: Streisand

  SvaraRadera
 10. God morgon från Jämtland, skillnad på temperatur från Kroatien s 30 till 15-20. Ha en trevlig fortsättning på semestern Krister med familjen.
  /Ulla

  SvaraRadera
 11. L2 barbra STREISAND

  SvaraRadera
 12. God morgon Krister och alla melodikryssare i Sveriges avlånga land! Sänder soliga båt-hälsningar från Svärdsklova!

  SvaraRadera
 13. L7 V8 HELAN OCH HALVAN

  SvaraRadera
 14. L6 CAT stevens

  SvaraRadera
 15. Svar
  1. Mycket troligt ja, bra gissning :)

   Radera
 16. V9 L5 L12 georgia ON MY MIND

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såååå heter jaaa. TACK <3

   Radera
  2. (kai winding & jay jay johnson)

   Radera
 17. God lördag kyrkoherde o Ni andra. Nu lördagens höjdpunkt. Idag får det bli en njutardag med hunden i focus. En långpromenad m hundbad blir fint i ett soligt Värmland. Till veckan 4 nätters jobb därefter semester. KARPE DIEM

  SvaraRadera
  Svar
  1. God lördag, Monika.

   Jag önskar dig en fin semester när den infinner sig.

   Hoppas också att du kan fånga dagen.

   Radera
 18. V13 tina AHLIN

  SvaraRadera
 19. Svar
  1. Är ju låten ”Memory” från musikalen Cats/ katter

   Radera
 20. V15 KATT (cats)

  SvaraRadera
 21. L1 VERONICA (maggio)

  SvaraRadera
 22. L11 NINA 6 kim

  SvaraRadera
 23. Varför kan man inte hålla sej till det aktuella numret ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att tävla mot sig själv och se om man kan gissa rätt,,,

   Radera
  2. För att man helt enkelt inte kan kan låta bli.

   Radera
 24. Svar
  1. Bra gissat som sagt :)

   Radera
 25. L1 12 Veronica Maggio

  SvaraRadera
 26. Singing in the RAIN

  SvaraRadera
 27. Rain singing in the rain. Gene Kelly

  SvaraRadera
 28. L4 singing in the RAIN

  SvaraRadera
 29. Tack för i dag! Trevlig helg önskar jag er alla!

  SvaraRadera
 30. Annorlunda version av gamla In the mood.

  SvaraRadera
 31. Tack för idag Trevlig Helg

  SvaraRadera
 32. Ha nu en bra vecka allihop från ett varmt torrevieja

  SvaraRadera
 33. Medan maken kör har jag löst krysset. Vi är i Hedemora nu. Tack för idag och ha en skön sommarhelg!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Carin.

   I Hedemora bor vår förra controller. Det är fint där.

   Radera
 34. Då var det slut för idag. Nu ska jag ta en promenad ut till havet, 3,5 km. Väntar att jag får kaffe där innan jag vänder tillbaka. Ha en fortsatt trevlig helg alla lösare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, M.

   Önskar dig en trevlig promenad.

   Radera
 35. Hejsan Krister !
  Tack för dina fina ord i förra kryssets kommentarer. Det hoppas jag också, men det dröjer nog minst två år.

  I Onsdags efter jag varit på stan, fick jag mot eftermiddagen ett kraftigt (som jag nu vet att det var ) blodtrycksfall.
  Kunde det bero på de nya kapslarna Flexovital som jag skickat efter från apoteket Hjärtat. Gick till Capio på Torsdagen Dr, tog blodtrycket kollade reflexerna och lite andra övningar om jag haft en propp i hjärnan. Tog EKG, det var fint. Hade ändå känning av hemsk yrsel i Fredags så på em. tog jag taxi till Närakuten på Södertälje Sjukhus. Var där 13.35- 17.35. De gjorde EKG tog blodprov i armvecket. DR trodde inte att kapslarna skulle ha någon inverkan, sa att jag har nog sörjt mig på detta. Posturalt (så jag Googlade)
  Postural kontroll handlar om förmågan att hålla kroppen i en upprätt stående eller gående position. Det förstår ju både du och jag. Inte värre, tur det. Jag brukar inte anlita läkare i första taget. brukar bota mig själv.
  Får väl varva ner lite och ta hand om mig som hon sa dr.på sjukhuset. Visst kostar det en slant, Min dotter betalade taxiresorna, för det var hon som ville jag skulle åka dit.
  Hon har ju bara mig som förälder. Fast hon var Pappas flicka som jag var min Pappas.

  Vilket härligt kryss,vilka underbara melodier, Inget fick mig att gråta, ville bara dansa.
  Hoppas sommarvärmen kommer snart för jag fryser. Tack för viss hjälp idag. och trevlig helg.
  Kli,kli,till katterna och Hugo

  🌞 🐈🐈🐕🎵🕊⛪🌿

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mi och tack för din kommentar.

   Jag tror att det är viktigt att man följer läkarnas ordinationer. Det är trots allt de som har både vetenskap och beprövad erfarenhet.

   Nu hoppas jag att du får återhämta dig och sedan flytta närmre dottern.

   Önskar dig en fin vecka.

   Radera
 36. Hasses och Tages version av In the mood hette nog ”Inte mod”

  SvaraRadera