lördag 23 november 2019

Melodikrysset vecka 47 - 2019

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Innan jag hamnade vid köksbordet, för att försöka lösa Melodikrysset tillsammans med er, har jag tagit en promenad med Hugo och städat ur min garderob. De jackor jag inte använt det senaste året har jag skänkt till Erikshjälpen. Jag hoppas att de ska komma till användning och glädje för någon annan människa.

Sedan klockan 07.00 har radion stått på med Ring så spelar vi i bakgrunden. Hugo har följt efter varje steg jag tagit men nu har han lagt sig inne hos yngsta dottern. Alexi och Bucky har flyttat sig från fönsterkarmarna till en av sofforna. I natt har alla tre legat på min frus sida av sängen eftersom hon har jobbat i natt. Strax efter att jag lagt ut veckans blogginlägg ser jag att Hugo lagt sig bredvid min fru som sover efter nattens arbete. Bucky har lagt sig i Hugos hundbur och Alexi har åter satt sig i fönsterkarmen.

Min arbetsvecka har varit ovanligt lugn. Jag har intervjuat den präst som kommer att bli arbetsledare i St Lukas kyrka när företrädaren går i pension till våren. Både jag och medarbetarna var helt överens om att prästen var precis rätt personen för uppdraget. MBL-förhandlingen gick ovanligt snabbt så redan två dagar senare kunde vi skriva under anställningsavtalet.

Utöver detta har jag haft avstämningssamtal med några arbetsledare och några av de medarbetare som jag är arbetsledare för. I övrigt har jag träffat en kyrkomusiker som eventuellt är intresserad av att söka tjänst i Järfälla församling, haft möte med församlingens samtliga arbetsledare och deltagit i Ekonomiutskottets sammanträde. Jag har också deltagit i en arbetslags dag för Servicenenheten och Kyrkoherdegruppen.

Sist men inte minst har jag lett en begravningsgudstjänst och församlingens Förbönsmässa.

På min fritid har jag firat mässa i Järfälla kyrka, träffat den före detta kollegan som jag träffar två gånger om året sedan drygt 20 år. Jag har också haft ett uppföljande möte med rekryteringsgruppen i den församling där jag på Domkapitlets uppdrag intervjuat de sökande till kyrkoherdetjänsten. I går pysslade jag om min klocksamling innan jag lagade middag med matlådor för nästa vecka.

I måndags fick jag ett obehagligt mejl från en person som uppmanade mig att omedelbart sluta blogga om Melodikrysset. Vederbörande tyckte att det var fusk att vi hjälptes åt här på Kyrkoherdens tankar, men inte att personen i fråga sökte hjälp av släktingar och bekanta. Jag väljer att inte skriva vad som stod i mejlet men jag besvarade mejlskrivaren med att jag inte har för avsikt att sluta blogga om Melodikrysset.

I Järfälla har vi sedan flera dagar tillbaka molnigt och grått. Det har regnat till och från hela veckan men just nu är det uppehållsväder och 4 grader.

Så här ser förslaget till lösning ut denna vecka:

V 1: Vi inleder dagens kryss med Niklas Strömstedt och "Nu har det landat en ängel".

L 2: "Röda stugor tåga vi förbi" framförs i en instrumental version.

V 6: Rod Stewart sjunger "My girl". En artist med en väldigt speciell röst.

L 5: Vi får lyssna på en instrumental version av Tommy Nilssons "Öppna din dörr".

L 4: Towa Carson sjunger "Alla har glömt". En sång jag minns från min barndom.

L 8 och V 12: I dagens första dubbelfråga får vi lyssna till "The Beatles" fina sång "All you need is love".

L 3: Mats Olin sjunger "Jag tror på sommaren". En sång som varit med i krysset många gånger tidigare.

V 7: Musiken är hämtad från filmen "Casablanca" och heter "As time goes by".

L 1: "Streaplers" sjunger en sång jag inte kan titeln på. Kan den heta "Låt mig känna att jag lever igen"? Den heter "Just i kväll" enligt Eldeman.

L 10: "My love" framförs av Sofia Källgren från melodifestivalen 2003.

V 13: Ur melodifestivalen 2014 får vi lyssna till "Yes we can" med Oscar Zia.

V 11 och V 9: Vi går i mål med "Säg vad ni vill". Texten är skriven av Lars Forssell. Jag tror att det är Monica Nielsen som sjunger.

Därmed är dagens kryss avklarat. Inte heller idag innehöll det några svårare klurigheter.

Nu ska jag duscha innan jag tar en promenad med Hugo. Därefter ska jag cykla ner till Barkarby och köpa en slang så att jag kan skölja av min cykel utomhus. I eftermiddag ska jag sortera bland alla mina tankar inför predikan i morgon.

Jag tackar er alla för idag och önskar er en fortsatt trevlig helg. Tack också för alla vänliga mejl som kommit in under programmet.

"En gång lade du jordens grund,
och himlen är ett verk av din hand.
De skall förgås, men du består,
de är plagg som slits ut,
du byter ut dem som kläder,
och de är borta.
Men du är densamme,
dina år har inget slut."
ur Psaltaren 102

119 kommentarer:

 1. God morgon Krister och alla kryssare från ett grått Ösmo och här är också 4 grader ute. Efter en skön sovmorgon är det nu dags för frukost och Melodikrysset. Lycka till med dagens kryss!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 2. Gomorron Krister från ett tråkigt lule? De har regnat så nu är snön borta, men i övrigt så ere bra. Nu tar vi detta kryss också. Ha de så gott.

  SvaraRadera
 3. God förmiddag Krister och alla kryssare! Ser att du varit gång sedan arla morgonstund i dag. Visst känns det skönt att rensa i garderoben och ge bort sådant som man vet kommer behövande till del. Ser att du haft fullt upp den gångna veckan och jag önskar allt gott tillsammans med den nya medarbetaren. Här i Nås har all snö försvunnit i veckan och det är riktigt mörkt och grått novemberväder. I morgon bär det av till Insjön för att fira mässa och sedan blir det färdigställande och packning av en stallventilationsanläggning som i slutet av veckan skall skickas till kund. Else-Britt och jag önskar Dig och familjen med Hugo, Bucky och Alexi en fin vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Thorsten.

   Jag brukar gå igenom min garderob ett par gånger om året. Det jag inte använt sedan jag sist rensade det skänker jag till Erikshjälpen.

   Även min kepsar och klockor rensas ut med jämna mellanrum. De som jag inte använt skänker jag direkt till någon jag känner och som saknar en keps eller en klocka.

   Jag önskar er en fin mässa i Insjön. Själv ska jag leda mässan här i Jakobsberg. Hoppas att kunden ska bli nöjd med den nya ventilationsanläggningen.

   Hälsa Else-Britt.

   Radera
 4. God morgon Krister och alla kryssare.

  Plusgrader och snön tinar bort... så trist.

  Ikväll blir det inflyttningsfest hos vänner. Sånt är trevligt så här i mörka tider.

  Sen övar vi med vår kör inför kommande helg då, vi har två utsålda konserter på Acustikum här i Piteå.

  Hela Piteå sjunger:)

  Längtar massor. Den är min kör, och dotterns kör, och kyrkokören.

  Dessutom spelar bandet Storstryk där den numera Micke Holm spelar i. De är helt suveränt bra.

  Musik är livet!

  Önskar er en skön lördag

  Hejsvejs från mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annica!

   Vad härligt att hela Piteå sjunger. Jag har aldrig sjungit i kör men vet hur mycket det ger deltagarna och åhörarna.

   Jag önskar er en riktigt trevlig inflyttningsfest.

   Hejsvejs

   Radera
 5. God förmiddag från ett mulet Bromölla. Igår blev det en heldag med stiftsfullmäktige på stiftsgården Åkersberg i Höör och idag blir det (H)julrundan i Näsum med årets första julbord, julmarknad och pyssel i församlingshemmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Gudrun.

   Stiftsfullmäktige har, precis som andra förtroendevalda, ett mycket viktigt uppdrag. Jag gläds över att det finns människor som ställer sig till förfogande för dessa uppdrag. Utan er hade Svenska kyrkan inte fungerat.

   Önskar dig/er en riktigt fin julmarknad, ett gott julbord och ett trevligt pyssel i Näsum.

   Radera
 6. God Morgon Krister och alla kryssvänner.

  SvaraRadera
 7. Godmorgon Krister och alla andra kryssälskare! Mulet väder i Stenstorp. Lycka till idag. Vi hjälps åt att försöka att lösa krysset.

  SvaraRadera
 8. självklart ska vi hålla på att kryssa tillsammans det är det roligaste som fins en lördag förmiddag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Unknown.

   Jag håller helt med dig.

   Radera
 9. Godmorgon från mellodiekryssgruppen i Anderstorp

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Olaf.

   Hälsa de övriga i gruppen.

   Radera
 10. Bra att skänka till behövande. Men rätta namnet är Erikshjälpen. Inget St före. St Erik är Stockholms skyddshelgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för hjälpen. Då läste jag in något som inte stod på lådan.

   Tack!

   Radera
 11. Godmorgon Krister och alla krysslösare från ett grått Lockne. Här har det också regnat nästan hela veckan. Trist med is och halka. Trevlig helg.
  /Ulla

  SvaraRadera
 12. Godmorgon Krister med familj o djur o alla kryssare! Mulet väder i Karlskrona +6 grader idag. Lycka till med kryssandet idag det är roligt att göra krysset tillsammans på lördagen en liten stunds hjärngympa o så är jag intresserad o gillar musik jättemycket o kan man inte så är det fint att få hjälpa varandra. Det är valfritt man är med och bloggar om man vill själv. Lycka till med dagens kryss! Hälsning Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Lisbeth.

   Nästan allt är frivilligt. Det enda måstet är att välja...

   Radera
 13. God förmiddag Krister och alla kryssare! I Bryssel är det mulet och grått. Har ni vägarna förbi, kom och besök Svenska kyrkans jättefina julbasar, den pågår hela helgen!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. God förmiddag, Birgitta.

   Tyvärr har jag inte vägarna förbi förrän tidigast nästa sommar.

   Radera
 14. God morgon från ett regnigt Kåge. Det ser ut att vara halkigt Kåge. Har hämtat sand och grus från kommunen så att vi inte ska halka här ute. Tråkigt med att du fått dumma mail om bloggen. Vi som är här tycker det är trevligt att umgås över hela landet. Fortsätt med bloggen!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, M.

   Tack för dina vänliga ord. Det kommer jag definitivt att göra.

   Jag tycker också att detta är väldigt trevligt.

   Radera
 15. L2 RÖTT Röda stugor tågar vi förbi

  SvaraRadera
 16. Det ska vara Röda för annars passar inte Rod Stewart in på nästa fråga.

  SvaraRadera
 17. En gång i tiden Eskilstunas sämsta klockförsäljerska Towa Carson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har kanske hon och jag ett gemensamt intresse. Jag samlar på klockor.

   Radera
 18. All you need is love

  SvaraRadera
 19. L8 ALL V12 IS All you need is love

  SvaraRadera
 20. En gissning L3 Mats Olin och jag tror på sommaren🙂

  SvaraRadera
 21. L3 Mats Olin Jag tror jag tror på sommaren Jättefin

  SvaraRadera
 22. Sluta aldrig med din blogg !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina vänliga rop.

   De behövs när jag blir angripen både som person och som präst.

   Radera
 23. I morgon är jag gudstjänstvärd vid högmässan i Gualövs kyrka. God morgon alla förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Bengt.

   Önskar er en fin och givande högmässa.

   Radera
 24. Jag längtar efter sommaren o sol o sköna bad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det nog många som gör.

   Innan dess önskar jag mig en vit jul.

   Radera
 25. Jag har sett filmen 1939 min arm omkring din hals kommer ej på första ordet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men på V 7 är ju svaret AS. Låten heter ”AS time goes by” och var med i filmen Casablanca

   Radera
 26. Tack för hjälpen, trevlig helg

  SvaraRadera
 27. Tack för i dag. Trevlig helg önskar jag er alla!

  SvaraRadera
 28. God förmiddag Krister!

  Tänk att otäcka ord från en främling ibland kan drabba en hårdare än vänliga ord från någon man känt länge. Jag är glad att du står upp för det du tror är rätt, även om det ”bara” är en musikblogg.

  I veckan fick jag själv lära mig att det som drabbar och dröjer kvar kan visa på vad som är viktigt för en. Som att uppmärksammandet av andras åsikter visar att man bryr sig om andra. Men den som bara lyssnar på andra tappar nog till sist bort sig själv.

  Nästa vecka blir det kanske fler kattbilder i mitt eget flöde. Då hämtar vi nog hem vår blivande fosterkatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God förmiddag, Omar.

   Det är väl så när man själv göra något med goda avsikter och en person som inte känner en påstår att man har onda avsikter.

   Ska bli kul att följa er nya katt.

   Radera
 29. Så var även detta kryss löst och inskickat. Tack för sällskapet idag och trevlig helg.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 30. då var det slut för idag. Trevligt och ganska lätt idag. Har det blivit lättare kryss nu, ibland kan man skriva svaret direkt. Men jag tycker att det är kul att lösa korsord. Husorganet Norrans korsord löses varje vecka, men skickas inte in. Tillfredställande nog att klara krysset. Ha det bra alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har konstaterat detsamma, M.

   Jag tycker att det varit ovanligt enkelt de senaste veckorna.

   Önskar er detsamma.

   Radera
 31. Tack för idag, trevlig helg:)
  Birgitta

  SvaraRadera
 32. Ganska lätt o bra kryss idag, det mesta kände man igen men ibland får man hjärnsläpp o kommer inte på namnen då är det bra med bloggen o man kan få hjälp av varandra. SLUTA ALDRIG BLOGGA!!! Snällt att vi får låna din blogg Krister de är så kul o alla är så taggade o jätteduktiga på att svara. Trevlig helg till Krister med familj o alla kryssare! vi hörs på bloggen nästa vecka o löser melodikrysset tillsammans hälsn Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina vänliga ord, Lisbeth.

   Hoppas att du haft en fin vecka.

   Radera
 33. Hejsan Krister !
  Idag var det ganska lätt till och från, tur jag har dig till hjälp- Läskigt när man känner igen melodin men får inte fram vad den heter-

  Tråkvädret fortsätter, på sätt och vis bra för då åter de små fåglarna inte lika mycket.

  Idag är jag bjuden på fika vid 3.lite sent i mitt tycke, Essan som jag får lift med till butikerna då jag sa handla tungt. hennes man Anders vill också prata med mig. Hahaha är han avis. Mycket trevliga är de båda Han är 70 hon är 68. 5 barn var har de i ett äktenskap före de träffades.De har varit gifta i 20 år snart.

  Bor i nästa hus härintill mig.Det ska bli spännande se hur dagen förlöper.
  Ha en fin helg vad som är kvar av den

  (Såg på minnen på fb att förra året 23.11 var det "Dodshälsningsdagen" på temadagar. 4 dagar innan Dennis dog. Han fick nog en hälsning.)

  Ha en fin vecka också
  🔆🐇🦔🐿🍏🍄☘🌲🍂🍁🌿  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mi.

   Hoppas att du fick en trevlig fika med dina trevliga grannar.

   Hoppas också att du haft en fin vecka.

   Radera