lördag 13 juli 2013

Melodikrysset vecka 28 - 2013

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Sedan förra lördagen har vi hunnit med att besöka Varberg, Ullared, Lovsjön, Tenhult, Stockholm, Upplands-Bro och Fagersta, för att nu ha landat med husvagnen i Rättvik. Vi har handlat, fått husvagnen fixad, gått igenom posten, hälsat på bekanta, badat, läst och njutit av semestern.

Här i Dalarna är vädret strålande. Det är en klarblå himmel och temperaturen är redan uppe i 21 grader.

I dag ser mitt förslag till lösning ut som följer:

V 10: I dag börjar Eldeman med Björn Skifs och Agnes Carlsson som sjöng den sång de sjöng på kronprinsessan och Daniels bröllop. Kanske spelade Eldeman; "When you tell the world you´re mine" som en födelsdagspresent i förskott till Victoria. Hon fyller ju år i morgon.

L 1: Den kompositör som efterfrågas måste vara Johan Sebastian Bach, även känd som den "femte evangelisten". Jag har hört stycket många gånger men kommer inte på titeln. Titeln på stycket är; "Toccata ochFuga i D-moll". Tack för hjälpen, Staffan.

V 7: Vi fick höra en instrumental version av ABBA´s; "SOS". Den sjöng vi på "Singstar", hemma hos min syster för några veckor sedan. Jag fick inte särskilt många poäng...

L 2: Den populära artisten som sjöng; "Under mitt tunna skinn" är Patrik Isaksson. Han deltog i melodifestivalen 2008 med denna sång.

V 6: Lennart Palm har spelat in; "Beatrice", på sin partyorgel. För en gångs skull kände jag igen Ulveaus/Anderssons sång direkt. Dock saknade jag Helen Sjöholms vackra röst.

L 4: Vi fick lyssna till Bengt Hallbergs vackra pianospel. Den var signaturmelodi till den fantastiska tv-serien; "Den vita stenen".

V 12: Redan i introduktionen hörde jag att det var; "You´re simply the best" med Tina Turner. En riktigt bra låt som jag lyssnat till tusentals gånger. En fantastisk artist som blir bättre med åren.

L 9: Visst var det en instrumental version av; "Over the rainbow"? Jag hade gärna lyssnat till Judy Garlands version ur filmen; "Trollkarlen från Oz".

L 3: Jag känner inte igen vare sig rösten eller musiken. Den enda artist jag kan gissa på är Rebecka Törnqvist med; "One hour drive".

V 8: Gruppen som sjöng; "She´s a killer", "Killer Oueen", var "Queen". En av de stora grupperna i min ungdom. Jag har flera CD-skivor med dem. Tack för hjälpen med rätt titel, Stefan.

L 11 och L 5: "Solna brass" spelade; "Vår bästa tid är nu".

V 1: I dag går vi i mål med; "En annan värld", med; "Stiftelsen".

Då var mitt förslag till dagens melodikryss färdigt. Jag är osäker på L 3, men ser i kommentarerna att det är fler än jag som tror på Rebecka Törnqvist. Jag tyckte Eldeman sa att hon var född 1961, men enligt wikipedia är hon född 1964. Tack för rättelsen Elisabet. Eldeman sa 1964 och inget annat.

Jag tackar för i dag och önskar er alla en fortsatt trevlig helg och sommar. Nu ska jag gå ner till Rättvik och köpa en present till min yngsta dotter som fyller år på måndag.

59 kommentarer:

 1. Hejsan! Idag finns jag på Åland hos min kusin. Vi var på en mycket trevlig sommarfest igår kväll och ikväll skall vi på ett sammanslaget 200-års kalas. Men först Melodikrysset! //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som om ni har trevligt på Åland, Carin.

   Jag brukar åka till Åland i augusti för att spela golf, men i år blir det ingen resa eftersom golfbanan är stängd.

   Ha en fortsatt trevlig helg.

   Radera
 2. semester ser jag som lugn och ro inte jaga runt halva Sverige på en vecka, själv blir det en sommarkåk i Norrtälje Med vänlig hälsning Kirk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kirk.

   Jag tycker att det är oerhört avkopplande att köra bil med husvagnen på släp. Man får köra i 80 km/h och hinner med att se naturen. Vi tar ofta rast vilket gör att man inte heller hinner bli trött. Jag blev stressad av att ha sommarstuga då det alltid var något som skulle lagas, renoveras eller målas.

   Hoppas att du kan koppla av och hämta kraft i sommarkåken.

   MVH//Krister

   Radera
 3. L 1 Johan SEBASTIAN Bach

  SvaraRadera
 4. L1 CHRISTIAN
  V7 SOS

  SvaraRadera
 5. L1 Sebastian. Läste dina rader angående att hjälpa till med melodikrysset. Så rätt!

  Lasse i Lyckeby

  SvaraRadera
 6. Trevlig semester Ni haft.
  Många platser att få ta intryck av vilket får hjärnan att syssla med annan aktivitet än brukligt.
  Fortsätt må bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mormor ml.

   Det är ett mycket trevlig sätt att se Sverige på. Man kan inte stressa eftersom man inte får köra så fort med husvagnen. Vi hinner se många platser och hälsa på massor av folk.

   Jag önskar dig det samma.

   Radera
 7. Jag lyssnar på programmet i min Ipad och det verkar, som det ljudet kommer efter radioljudet. Så jag hinner inte komma med förslag innan ni har skrivit in era förslag. I Mariehamn är det 22 grader, strålande sol och nästan ingen vind. //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har märkt att programmen ligger några sekunder efter, då man lyssnar via nätet.

   Radera
 8. L 4 Den vita STENEN

  SvaraRadera
 9. Carin från Ösmo. Även jag använder min "padda" och lyssnar man via den ligger ljudet en liten stund efter radion. Så vi hinner inte med att lämna våra förslag.
  Lasse i Lyckeby

  SvaraRadera
 10. V 12 Tina TURNER

  SvaraRadera
 11. Nu har jag krånglat hela tiden med min dator och har äntligen kommit in. Hoppas att jag kan vara med den här halvtimman. Många hälsningar från Västerbotten./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du hinner ifatt, M.

   Det var inte så svårt i dag. Jag är endast osäker på en av frågorna, men ser här i kommentarerna att andra styrker min gissning.

   Radera
 12. Kan det vara Rebecka Törnqvist?

  SvaraRadera
 13. Marianne Andersson13 juli 2013 kl. 10:42

  L3 Rebecka Törnqvist

  SvaraRadera
 14. L3 Rebecca TÖRNQVIST

  SvaraRadera
 15. L 3 Rebecka Törnqvist

  SvaraRadera
 16. L11 och L5 Vår bästa tid ÄR NU

  SvaraRadera
 17. L 11, L 5 Vår bästa tid ÄR NU

  SvaraRadera
 18. Sista ordet för idag är Stiftelsen

  SvaraRadera
 19. Bachs stycke heter "Toccata och Fuga i D moll"./Staffan i Västerhaninge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för hjälpen Staffan.

   Man kan tycka att jag borde veta nästan allt om Bach, eftersom jag ofta lyssnar till honom i tjänsten. Men jag tror inte att jag hört mer än en 10-del av allt han komponerat.

   Radera
 20. Idag blev det lite jobbigt. Först krångel med datorn, sedan ringde dottern, vilket ju alltid är trevligt, men nu är vi i hamn med krysset. Tur att ni finns alla i landet. Hälsningar från ett gråmulet Kåge i Västerbotten./M

  SvaraRadera
 21. Idag fick jag mycket hjälp, eftersom ni låg före mig. Hoppas ni alla får en fin sommardag! //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 22. Tack för idag! alltid trevligt att läsa
  vad du skriver, och visst! ibland behöver jag hjälpen....(bara ibland!!!)
  Tina

  SvaraRadera
 23. v8 - låten heter "Killer Queen" med Queen från 1974...:-)
  Med vänlig hälsning
  STefan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hjälpen Stefan.

   Jag ska genast rätta till mitt svar.

   Med vänliga hälsning
   Krister

   Radera
 24. L3 "han" sade 1964....
  Med vänlig hälsning Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för rättelsen Elisabet.

   Rätt ska vara rätt, då var det jag som hörde fel.

   Radera
 25. Tur att du finns annars hade vi inte klarat det Då är det värre när tidningarna tippar V75 och påstår vilka hästar som skall vinna Gerth i Malmö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gerth och tack för din feedback och återkoppling.

   Radera
 26. Hej! Tack för en trevlig blogg, jag tittar in då och då. Angående "Beatrice" är det väl Sofia Källgren som sjunger den?
  Önskar en fortsatt bra sommar!
  /Charlotta

  SvaraRadera
 27. Hej Charlotta och tack för din kommentar.

  Du har helt rätt att Sofia Källgren var den som lanserade sången. Jag har dock hört den med Helen Sjöholm i något sammanhang.

  Jag önskar dig detsamma!

  Krister

  SvaraRadera