lördag 19 april 2014

Melodikrysset vecka 16 - 2014

God middag alla melodikryssvänner!

Den enda tanke jag hade när jag vaknade i morse, var att jag i dag inte skulle göra någonting i väntan på påsknattsmässan, förutom att träna. När jag sedan kom på att det var lördag och melodikrysset så var det som om någon ville uppfylla min önskan eftersom internet krånglade. Av dessa anledningar kommer mitt förslag till lösning på melodikrysset lite senare i dag.

Så här ser mitt förslag till lösning ut denna påskafton:

L 8 och L 4: De som sjöng; "Solen i maj", var Svante Thuresson och Lisa Nilsson.

V 11: "Wonderful, wonderful Copenhagen" handlar om Köpenhamn som ju ligger i Danmark.

L 6 och V 1: Det var; "Led Zeppelin", som sjöng; "Stairway to heaven". En av de grupper som var väldigt kända under mina ungdom.

L 3: Valutan i Italien är euro. Jag var i Rom för några veckor sedan tillsammans med min son. Då fick jag möjlighet att säga; "Arrivederci Roma", när jag åkte hem.

L 1 och V 6: Sångerskan som fick dubbla rockbjörnar och här sjöng; "Bad boys" var Zara Larsson. Hennes mest kända sång är; "Uncover".

L 7: Lennart Palm spelade väl två låtar? "Det ringer, det ringer skynda dig att svara", och; "Ring, ring". Jag svarar ringer på L 7.

L 2: Den som sjunger Edvard Persson gamla slagdänga; "Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv", var Peps Persson. Han har en gång trampat på min hand när jag stod ända framme vid scenen i Pildammsparken, där han uppträdde.

L 5: Vi fick höra en instrumental version av; "When youre smiling". Jag saknar Louis Armstrongs starka röst, men även utan den kan jag inte låta bli att le. Framför allt ler jag med tanke på att jag var så fokuserad på påskafton att jag nästan glömde bort att det var lördag.

L 9: Elton Johns vackra sång heter; "Nikita". Även här saknar jag sången och texten.

V 10: Sången är hämtad från operetten; "Fågelhandlaren", men jag är inte säker på vem det är som sjunger. Mannen hette Ernst Schütz, kan kvinnan heta Ilse? Enligt Enn Kokk, som brukar ha koll på det mesta vad gäller melodikrysset, så heter sopranen Ilse Hollweg.

V 12: Visst var det; "Jag är ute när gumman min är inne"?

V 13: "Sixteen tons", handlar väl om en man som tycker att han måste arbeta för mycket?

Därmed var denna påskaftons melodikryss avklarat. Jag kan konstatera att jag är en rutinmänniska. När jag ändrar på något i mina morgonrutiner så "rasar" hela dagen. I morse bestämde jag mig för att inte skriva något på Facebook eftersom det i dag är påskafton, en dag då jag vill att det ska vara annorlunda eftersom den infaller mellan Jesus död och uppståndelse.

Med tanke på att melodikrysset idag inte var särskilt svårt så är jag övertygad om att läsarna lyckats lösa det utan min och kommentatorernas hjälp. Den enda fråga jag är osäker på är namnet på den tyska operettsångerskan. Ska kontrollera det under eftermiddagen.

Jag önskar er alla en fortsatt fin påskafton!

Nästa lördag är jag i Paris med min fru och yngsta dotter. Jag hoppas att det finns wi-fi på hotellet så att jag kan lösa melodikrysset därifrån.

6 kommentarer:

 1. Jag önskar en fortsatt fin påsk för dig och din familj. Jag hade också problem med Ilse (eller snabbtitta som någon skrev som tips i Facebook). Själv går jag på Påsknattsmässa i Älmhult. Allt gott! Hans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Hans.

   Jag tänker gå i Vantörs kyrka. Allt gott även till dig.

   Radera
 2. Hej Krister !
  Och en riktigt Glad Påsk det är inte lätt när man åldras minnet blir sämre det märker jag med trots min kraftiga viktminskning 22.4 kg nu vi hörs nästa helg om inte om inte ha en trevlig AMOR helg med din fru och dotter Kirk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kirk.

   Det är nog inte minnet det hänger på, utan det är rutinen. 75 % av mitt liv går på rutin, på så sätt kan jag använda all min energi på de andra 25 %. Tyvärr blir det då "tokigheter" när jag frångår min rutin - hjärnan är inte inställd på att behöva arbeta.

   Gratulerar till viktminskningen. Jag är djupt imponerad. Bra jobbat.

   Vi hörs nästa lördag om förutsättningarna finns. Från början var det en resa för mig och yngsta dottern, men när det närmade sig tyckte hon synd om mamma, så även hon får följa med.

   MVH//Krister

   Radera
 3. God kväll på Påskadagen från Stockholm. Jag glömde helt bort Melodikrysset igår, pga utcheckning från vårt hotell och samvaro med barnbarnen. Nu är vi lyckligt hemma i Sverige igen och i morgon skall jag ta tag i Melodikrysset. På lördag hoppas jag är inne i vanliga rutiner igen, så jag är med när krysset går. //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carin. Skönt att jag inte var den enda som "glömde" bort melodikrysset denna påskafton.

   Försöker blogga från Paris nästa lördag. Om det inte fungerar så hörs vi den 3 maj.

   MVH//Krister

   Radera