torsdag 28 augusti 2014

Höstterminen har börjat

Min första arbetsvecka efter semestern börjar närma sig sitt slut. Det är inte helt enkelt att ändra tillbaks till arbetsrutiner efter sex veckors semester. Dock finner jag stor tröst i "Stressdoktorns" ord; "Blir man inte rejält trött efter ett par dagars arbete efter semestern, då har man inte vila ut tillräckligt". Min trötthet beror alltså inte på att min semester varit för kort eller på att jag inte kunnat vila ut tillräckligt. Tvärtom så beror den på att jag verkligen vilat upp mig och kommit in i helt andra rutiner.

Semestern bestod i huvudsak av att vara ute med husvagnen. Vi har varit i Blekinge, Skåne, Danmark, Halland, Västergötland, Östergötland och hemma i Stockholms trakten. Dagarna har jag ägnat åt att köra, träffa släkt och vänner, bada, springa, spela golf och minigolf samt till att bara vara. Bloggen har jag helt prioriterat bort till förmån för allt det andra.

När jag tänker efter är det inte konstigt att jag är trött efter fyra arbetsdagar på mellan 8 och 12 timmar. Mina första arbetsdagar har varit väldigt omväxlande och givande. Jag har förutom administration, haft personalutskott, medarbetarsamtal och två begravningssamtal. Jag har varit på konferens och fortbildning kring begravningsbyråverksamheten och fått utbildning i ett datoriserat redovisningssystem för arbetstid, körmil mm, samt haft en begravningsgudstjänst.

Min första arbetsvecka avslutas i morgon med ärendeuttag inför terminens första Kyrkoråd, möte med projektledaren för miljödiplomering, barnkonsekvensanalys och ett socialt projekt. Dagen avslutas med en intervju inför nästa nummer av Amos.

Jag tycker att det är skönt att börja arbeta igen. Förhoppningsvis kommer jag snart in i mina normala rutiner. Jag kommer även fortsättningsvis att prioritera arbetet och träningen framför bloggandet, men jag kommer fortsätta att blogga om melodikrysset på lördagarna då jag har möjlighet. Självklart kommer jag även att skriva om annat då jag har tid och möjlighet.

1 kommentar:

  1. God Morgon alla kryssare, sitter som vanligt under sommar månader på altan på landet men det märks att hösten är nära, det är bara 14 grader men skam den som sitter inne när man är på landet. Lycka till alla kryssare

    SvaraRadera