lördag 30 augusti 2014

Melodikrysset vecka 35 - 2014

God morgon alla melodikryssvänner!

Efter drygt sex veckors semester är jag så sakteliga på väg in i mina vanliga rutiner, även om det förmodligen kommer att ta ytterligare någon vecka innan jag är helt inne i dem. Denna lördag sitter jag vid matsalsbordet hemma i Rågsved. Bredvid mig står keramikkåsan som jag fick i pingstas då jag var i Piteå. Den är fylld med nybryggt och varmt kaffe.

Min första arbetsvecka har innehållit möten, samtal med medarbetare och arbetsledare, begravningssamtal, begravningsgudstjänst, fortbildning samt en intervju för tidningen Amos.

Idag tog jag veckans längsta sovmorgon. Precis som vanligt, när höstterminen börjar, har jag fått en förkylning. I södra Stockholm har vi molnigt och 11 grader. Under eftermiddagen ska solen titta fram lagom till jag ska ut och träna.

Här kommer veckans förslag till lösning:

L 11: Dagens melodikryss börjar med; "Annies song", av John Denver, fast på svenska då den har titeln; "Du fyller mitt sinne". Den som sjunger är Loa Falkman.

V 10: Här fick vi en instrumental version av "The Beatles" melodi; "All you need is love".

L 1: Gruppen som framför; "My favorite game",  är "Cardigans".

V 6: "Säg det i toner och inte med ord", framfördes i en instrumental version.

L 2 och V 7: Den underfundiga artisten som Eldeman frågar efter och som sjöng; "Enastående framtid" är Mikael Ramel.

L 8 och L 12: Vi får lyssna till Miss Li (Linda Carlsson) när hon framför; "I finally found it".

V 12: "When your smiling" handlar om när man ler. Här framfördes den i ett något hysteriskt tempo på bland annat dragspel och gitarr.

L 3: "Family four", sjöng; "Kör långsamt". På engelska hade den titeln; "Cab driver".

V 5: Musikstilen kallas "Rockabilly". Gruppen som illustrerade frågan var "Top cats". De sjöng; "Honey don`t".

V 13, L 4, V 13: Vi hörde; "Side by side" i en instrumental version.

L 9: Texten till "Den olydiga ballongen" skrevs av Gunnel Linde.

V 1: Jag tror att den som sjunger är Hoagy Carmichael. Jag kommer dock inte på titeln. "Hong Kong blues", hette den tydligen.

V 14: Precis som vi anat går vi i mål med Shakira och; "Empire".

Därmed är vi klara med veckans melodikryss som var både omväxlande och roligt. Jag tackar för idag och önskar er alla en fortsatt trevlig lördag och fin helg. Vi hörs nästa lördag.

79 kommentarer:

 1. God morgon Krister och alla krysslösare!
  Här på"foppaön" är det 10 grader och mulet.

  SvaraRadera
 2. Hej, kul att du är med igen Krister. Läste din blogg ang. ekonomiska problem inom kyrkan. Vad är det för samhälle vi har skapat? Vi har snart inte råd till något av de gamla kärnvärden som det svenska samhället skapade från fyrtiotalet och framåt. Sverige var ett mönstersamhälle som andra länder såg som ett föredöme och tog efter. Ok. nu löser vi melodikrysset och hoppas Elderman gjort det lite klurigt för oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Lars.

   Tycker att vi måste försöka hitta nya vägar och nya intäkter istället för att bara dra ner på kostnaderna.

   Radera
 3. God Morgon Krister, välkommen tillbaks till vardagen och kul att ha med dig på lördagar igen, själv så rullar det på som vanligt mycket jobb en 20 timmar övertid/vecka men jag klagar inte årkar att hålla ett högre tempo än 20 åringarna som jobbar med samma jobb som jag och det är pga 40 kg ner vem kan klaga lycka till idag Kirk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kirk.

   Stort grattis till viktnedgången och nya jobbet.

   Radera
 4. God morgon från ett soligt Ösmo nu klockan 10 har vi 14 grader varmt ute. Känslan är att det är sensommar nu. Lycka till alla med krysset! //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 5. Gomorron från Kallhäll och välkommen tebax Krister :)

  SvaraRadera
 6. Godmorgon alla kryssvänner!
  Henrietta

  SvaraRadera
 7. Mulet 14 grader varmt mitt i Västergötland.

  SvaraRadera
 8. V10 ALL you ned is love //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ned skall det vara, inte lätt att få alla bokstäver på rätt plats, med en IPad //Carin från Ösmo

   Radera
  2. Fel igen NEED, är rätt //Carin från Ösmo

   Radera
 9. All you need islove

  SvaraRadera
 10. God morgon från Gästrike-Hammarby med växlande molnighet

  SvaraRadera
 11. Läste också din blogg om dalande ekonomi och hur ni ska locka fler till kyrkan, jag har en ide gå ut i skolorna i klassrummen och prata om kyrkan inte så mycket om jesus och gud utan om gemenskap trygghet om stödet kyrkan kan ge mot dom som står utanför och viket stöd ni kan göra för att alla ska känna sig lika, vi har i våran kyrka en träningslokal med vikter och annat det är ett sätt att sprida för det är många som inte har råd att låta ungdommar träna på gym. jag träffas gärna för att diskutera hur man kan hjälpa Kirk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kirk, varför ska vi inte prata om gud och jesus? Våra kristna värderingar ligger till grund för vårt samhälle.

   Radera
  2. Hej Kirk och Lasse.

   Vi gör både ock i Järfälla. Vi möter alla 4:e och 5:e klassare i något som heter "Bibeläventyret". Vi möter också barn och ungdomar genom nattvandring, öppen verksamhet mm. Vi har både gym, fotbollsspel, airhockey, pingisbord mm.

   Jag tror att man talar om Gud och Jesus både i ord och handlingar. Det viktigaste är att man gör det på ett trovärdigt sätt.

   Radera
 12. Oj nu är jag med från Västerbotten. Har kokat "syltefläsk" på morgonen och det blev klart (halvklart) när melodikrysset började. Här är det lätt mulet ute. Tycker synd om det brudpar som ska gifta sig vid f d fyrplatsen i Kågefjärden och sedan har bröllopet i tält i Frostkåge. Hoppas att det blir bättre väder. Vår dotter och måg är bjudna dig./M i Kåge

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, M.

   Det blir säkert ett fint bröllop oavsett väder.

   Radera
 13. Dit inte dig!!/M i Kåge

  SvaraRadera
 14. Ska vi gissa att Shakira dyker upp snart?

  SvaraRadera
 15. V1 Ska vi gissa på Carmichael?/M i Kåge

  SvaraRadera
 16. Tror även att vi får höra Stardust snart.

  SvaraRadera
 17. Side by side
  Henrietta

  SvaraRadera
 18. God morgon kryssisar!
  Jag hinner inte riktigt med idag. Har fullt upp med packning inför turkiet resa som avgår från arlanda kl18.05 ikväll. Men lycka till alla!
  SÄ Bollnäs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig en trevlig resa och vistelse i Turkiet, SÄ. Jag har endast varit där en gång, men skulle gärna återvända. Trevliga människor, god mat, fint väder och massor att se. Några av mina finaste upplevelser var Efosos och Pammukale.

   Radera
 19. V 14.Shakira. Trevlig helg allihopa!

  SvaraRadera
 20. Shakira
  Trevlig helg!!
  Vi hörs!
  Henrietta

  SvaraRadera
 21. V14 shakira/inskickat.Tack alla för hjälpen,alltid lika roligt att lösa tillsammans
  Ha en skön lördag
  MVH Bernte

  SvaraRadera
 22. Ganska lätt idag. Många hälsningar till alla lösare. Ha en fortsatt trevlig helg alla./M i Kåge

  SvaraRadera
 23. Lite för lätt kryss idag, men tycker man väl alltid när man kan. Nu ska jag återgå till mina barn och barnbarn som är hemma denna helgen. Hoppas ni alla får en trevlig och avkopplande helg. Till nästa lördag, ha de.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Lars.

   Jag hade mest svårigheter med Top Cats, men sen sa Eldeman vilka det var som sjöng rockabilly.

   Radera
 24. Nu är inskickat och klart. Nu skall jag börja packa, Krister min man plockar potatisen ur landet och vi skall förtidsrösta, eftersom vi i veckan reser bort några veckor. Om jag får tillgång till wi-fi kommer jag att lösa krysset, annars får ni ha trevligt utan mig. Om jag hade varit hemma nästa lördag, hade jag säkert sökt mig till Kulturhuset, men det får bli en annan gång. Jag önskar alla många sköna sensommarveckor! //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och tack detsamma, Carin. Jag ska också förtidsrösta eftersom jag är på en prostresa tillsammans med biskopen den helgen. Ha det skönt på resan.

   Radera
 25. Tack för all hjälp man kan få, trevligt sätt att lösa krysset. Vi är 4-7 som löser krysset med frukost ihop, för det mesta. Ha en riktigt go o trevlig helg alla o ta vara på dagen./ johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna. Det låter riktigt trevligt. Själv sitter jag alltid ensam eftersom ingen annan i familjen är intresserad. Det är en av anledningar till att jag började blogga om melodikrysset, det var ett sätt att få sällskap under melodikrysset.

   Önskar dig och de andra 3 - 6 detsamma./Krister

   Radera