lördag 23 januari 2016

Melodikrysset vecka 3 - 2016

God morgon alla melodikryssvänner!

Även i dag sitter jag vid matsalsbordet i Rågsved. I dag är det betydligt mildare i södra Stockholm än det varit de senaste veckorna. Vi har någon enstaka minusgrader och molnigt. Det verkar som om det vackra snötäcket kommer att smälta bort de närmsta dagarna.

I dag, fick jag av min fru, en halvlång sovmorgon, innan jag var ute med Hugo på en kort promenad. Min fru har varit ute med honom två gånger under natten. I veckan har han varit med mig på jobbet någon dag då vi inte kan lämna honom ensam några längre stunder.

Veckans största nyhet är att vi har fått en lägenhet i Järfälla. Den ligger på Söderhöjden i Jakobsberg, en dryg kilometer från Maria kyrka där jag har mitt kontor. Vi har inte fått något definitivt inflyttningsdatum, men det blir någon gång under våren.

Det ska bli oerhört skönt att slippa all restid, och kunna ägna de 15 timmarna i veckan jag sitter i bilen, till familjen, Hugo och träning. Anledning till att jag flyttade från Järfälla till södra Stockholm var för att jag skulle kunna ha mina stora barn varannan vecka. Sedan ett par år har de flyttat till norra Stockholm med sin mamma, så vi har inte så mycket som binder oss här längre. Sonen har flyttat till ett eget boende och äldsta dottern går på gymnasiet i en norrort.

I veckan har jag haft handledning, möte med alla arbetsledarna i församlingen, en begravningsgudstjänst, möte med Kyrkorådets ordförande och controllern, som vanligt lett församlingens förbönsmässa och haft Ekonomiutskott där vi fortlöpande ser över och förvaltar församlingens tillgångar och skulder. Utanför församlingen har jag ägnat en halvdag åt sammanträde med Domkapitlet och en dag har jag haft tillsyn över kyrkobokföringen i två församlingar i södra Stockholm.

Träningsmässigt har det endast blivit ett fåtal löprundor sedan förra lördagen. Det beror inte på bristande lust eller vilja utan det handlar om all logistik för att få det att fungera kring Hugo. Det blir en hel del pusslande för att min fru ska kunna sköta studierna och jag ska kunna sköta mina uppdrag. Även detta underlättas avsevärt när vi flyttar till Järfälla. Jag hoppas hinna med en runda i helgen även om jag i kväll ska umgås med sonen och jag i morgon ska leda en ekumenisk gudstjänst som avslutning på böneveckan.

Så här ser förslaget till lösning ut i dag:

V 1: I dag börjar vi med Sven-Bertil Taube då han på ett stämningsfullt sätt sjunger Lisa Nilssons: "Himlen runt hörnet", i tv-programmet: "Så mycket bättre".

L 3 och L 4: Rockklassikern handlar om ett brev och heter på engelska: "Return to sender". Jag tror att det var Elvis Presley som gjorde den känd.

V 8: Gruppen som framför: "800 grader", heter: "Ebba Grön". De bildades här i Rågsved. Vi har en skylt utanför tunnelbanestationen om: "Ebba Grön".

L 1: Med hjälp av hjälpbokstäverna kommer jag fram till att melodin handlar om september, men jag har ingen aning om vad den har för titel. Harry Warren har gjort en melodi som heter: "Rain in september", kan det vara den? Den korrekta titeln är: "September in rain".

V 6: Jag kopplar sången: "Med en enkel tulpan på bemärkelsedan...", till födelsedagar och då kan man väl få en present?

L 2: Jag förknippar melodin med tv-programmet: "Jag minns mitt 50-tal". Det var Berndt Egerbladh som var programledare. Visst var det han som även han sjöng? Det var PO Jönis som sjöng och inte Berndt.

V 12: Rihanna (Robyn Rihanna Fenty) sjöng: "American oxygen".

V 7 och L 10: Lennart Palm från Lerum spelar en sång som Lasse Berghagen har skrivet. Jag får återkomma med ett förslag till svar. Jag kommer inte på någon titel. Jag har hittat en sång som heter: "Låt mig få ge dig min sång".

L 5: Vi får höra: "Blame it on the Bossa Nova", i en engelsk version med Eydie Gormé. Anna-Lena Löfgren sjöng in den på svenska. Då fick den titeln: "Det finns ingenting att hämta".

V 9: Vi får lyssna till den vackra: "Brahms vaggvisa". Carola har sjungit in den med svensk text.

L 11: Arvingarna sjöng: "She said". På svenska hette den: "Och hon sa".

V 11: Vi avslutar med en sång jag känner igen från: "Galenskaparna". På svenska handlar den inte om ett tåg utan om en säng. Den heter väl: "Säng, säng, säng"?

Därmed var dagens melodikryss avklarat. Det var inte helt enkelt i dag. Jag fick googla för att hitta titlarna till Harry Warrens och Lasse Berghagens melodier.

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en fortsatt fin lördag och en trevlig helg. Innan jag ska träffa sonen tänkte jag ta en promenad med Hugo och eventuellt springa en runda.

144 kommentarer:

 1. God Morgon Krister och alla andra, sitter vid frukostbordet och är redo för melodikrysset, lycka till alla.

  SvaraRadera
 2. God morgon från Kåge. Idag är det -15 och klart väder med sol. Mycket vackert. Igår var första gången den här veckan som det kändes skönt med en promenad. Det har varit -28 när det var som värst. Nu sätter vi igång med krysset snart.

  SvaraRadera
 3. God Morgon alla kryssare! Vad skönt att slippa restiden det finns ju roligare saker än att sitta i bilen Krister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, A o T.

   Ja, det ska bli jätteskönt, men å andra sidan har det varit värt varenda timme eftersom det inneburit att jag kunnat ha barnen varannan vecka ända till deras mamma flytta till norrort.

   Radera
 4. God morgon från Uppsala där vi i dag har -4 gr och molnigt.

  SvaraRadera
 5. God morgon Krister och alla kryssare, idag från Stockholm. Här är också mildare, bara-1,2 grader. Efter krysset skall vi ta en långpromenad och förhoppningsvis inte frysa. Lycka till alla med dagens kryss.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 6. God morgon Krister och alla kryssare!
  Henrietta

  SvaraRadera
 7. Godmorgon fr Korskrogen i Dalarna
  Jag är med första gången
  Inger

  SvaraRadera
 8. God morgon från även den här veckan ett kallt och vintrigt Småland. Idag är jag bara med halva krysset ska köra ett cirkelfyspass för löpare klockan 11. Ska bli spännande att se vad det innehåller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Ingela.

   Lycka till med träningen.

   Radera
 9. God morgon hälsar vi från Dorotea!
  Christina & Kjell

  SvaraRadera
 10. God morgon Krister och alla krysslösare. Nu är det snudd på blidväder. Efter en hostig och snuvig vecka så hoppas jag att jag orkar köra ett varv på Norrviken. Isen ska vara perfekt där. ☺

  SvaraRadera
 11. God morgon Krister och alla lösare från ett mulet Gästrike-Hammarby c:a -5c

  SvaraRadera
 12. Godmorgon här är nu bara 1

  SvaraRadera
 13. God morgon Krister och alla krysslösare. Jag har varit i Stockholm för två veckor sedan och förra lördagen var sonen hemma på besök. Det var mysigt. Han har inte varit hemma sedan början på november. Ulla i Östersund

  SvaraRadera
 14. V1 underbara Sven-Bertil Taube.

  SvaraRadera
 15. God morgon Krister och alla kryssvänner

  SvaraRadera
 16. Godmorgon .Här snöar det och ligger på -,3 minus grader .
  ska snart ut och köra , men efter krysset då förstås. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 17. Hur får man inläggen automatiskt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig, för jag vet inte.

   Radera
  2. Uppdatera uppe på sidan.

   Radera
 18. Tack den här kom jag inte på

  SvaraRadera
 19. Än så länge går det bra, även för en 77-årig tant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills har den stora svårigheten varit att komma på titeln till: "Rain in september", men google hjälpte mig. Svaret kom jag på med hjälp av ledbokstäverna.

   Radera
 20. God fm, sitter i bilen på vägen hem från en underbar vecka i Björnriket, i Vemdalen. Solen har varit god mot oss å tempen -9/-7 (utom -17 igår) Slalomåkning hela dagarna å alla ben i behåll ;-) kramar

  SvaraRadera
 21. Låt mig få GE dig MIN sång (Lasse Berghagen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jeanette.

   Hittade den via google, men det tog en stund.

   Radera
 22. Är det ingen som kan v7 och L10?

  SvaraRadera
  Svar
  1. GE och MIN (Låt mig få GE dig MIN sång)

   Radera
  2. Låt mig få GE dig MIN sång.

   Radera
 23. v7 Ge / L10 Min
  Låt mig få ge dig min sång

  SvaraRadera
 24. Hoppas att Hugo mår bra, trots nattliga utflykter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han mår alldeles utmärkt. Han är ännu en liten valp så han behöver kissa på natten, men han säger till. Jag hör det inte men min fru reagerar blixtsnabbt på minsta ljud från honom.

   Radera
 25. Låt mig få ge dig min sång
  Med Lasse B
  Hälsar Bonka Benke

  SvaraRadera
 26. Låt mig få ge dig min sång

  SvaraRadera
 27. Tack för i dag Krister och alla lösare

  SvaraRadera
 28. v7 och L10: Låt mig få GE dig MIN sång

  SvaraRadera
 29. V7 Ge L10 Min
  (Låt mig få ge dig min sång)

  SvaraRadera
 30. V7 Ge L10 Min
  (Låt mig få ge dig min sång)

  SvaraRadera
 31. Tack för premiärdeltagande

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, Inger.

   Välkommen tillbaka nästa lördag.

   Radera
 32. Tack för idag och var välsignad Krister

  SvaraRadera
 33. Tack för mig. Ta hand om varandra och kramas mycket.

  SvaraRadera
 34. Tack för idag och önskar er alla en trevlig helg

  SvaraRadera
 35. L11 SA och V11 SÄNG avslutar dagens kryss. Det blev lite klurigt på slutet. Tack för idag och trevlig helg från Carin från Ösmo.

  SvaraRadera
 36. Tack för denna lördag! Började bra men sen blev det svårt tyckte vi. Ha en skön lördag o trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, A o T.

   Jag håller med er. Tror att det är många som haft lite problem i dag. Hittills är det drygt 50 000 besök här på bloggen.

   Radera
 37. Jag tyckte det gick lätt i början, men sedan var det tur att ni alla ute i landet finns. Tack! Ha en fortsatt bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, M.

   Håller helt med dig. I slutet blev det lite klurigt.

   Radera
 38. Här i Lappland har det varit mellan 30- 37 minusgrader men nu håller jag på att tina fram bara - 17 idag. Fortsatt trvlig helg till alla.

  SvaraRadera
 39. Hej Krister :-)
  Vill bara säga hur trevligt jag tycker att det är att läsa det du skriver om din vecka. Man får en känsla av harmoni.
  Varma hälsningar från en utmattad sjukskriven sjuksköterska i Örebro ♡

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för din vänliga ord, M.

   Beklagar att du är utmattad och sjukskriven. Min fru studerar till sjuksköterska efter 15 år i försvarsmakten. Jag har själv jobbat på ett sjukhus för psykiskt sjuka människor och jag beundrar alla som år efter år orkar med det viktiga jobbet.

   Jag försöker visa vad en kyrkoherde arbetar med. Det är många som tror att vi endast arbetar på söndagar och när vi har dop, vigslar och begravningar. Tycker också att det är viktigt att visa att det går att sköta arbetet på 40 timmar om man prioriterar.

   Jag försöker ha en hyfsad balans mellan jobb och fritid men lyckas inte alltid. Förhoppningsvis blir det enklare när jag slipper all restid.

   Önskar dig en fin helg och ett snart tillfrisknande.

   Radera
 40. Ulrica Stamelius24 januari 2016 10:59

  Välkommen till Järfälla och vår vackra natur med Järvafältet

  SvaraRadera
 41. Härlig stund på lördagsförmiddagen
  Tack alla

  SvaraRadera