lördag 3 september 2016

Melodikrysset vecka 35 - 2016

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Efter en lång sovmorgon sitter jag vid köksbordet hemma i lägenheten på Söderhöjden i Jakobsberg, för att försöka lösa veckans melodikryss tillsammans med er.

Även denna vecka har jag nöjt mig med fyra arbetsdagar eftersom jag i måndags besiktigade husbilen. Dessutom hämtade jag min nya privata personbil, efter tre månaders väntan. Det blev en knallröd Fiat 500X City som är otroligt skön att köra.

Som vanligt har mina arbetsdagar varit väldigt intensiva och omväxlande. Jag har haft ett långt möte med Personalutskottet där jag bland annat återrapporterade mitt uppdrag, att genomföra löneöversyn för alla medarbetare. Under veckan har jag också arbetat vidare med budgeten för 2017, vilken kräver många och täta samtal med arbetsledarna, förvaltningsteknikern, projektledarna, controllern och förtroendevalda.

I övrigt har jag haft två begravningssamtal inför kommande begravningar, haft en begravningsgudstjänst, lett församlingens "Förbönsmässa", varit på möte med ledningsgruppen för Järfällas POSOM-grupp, haft samtal med min handledare, tagit emot ett studiebesök från Linköpings stift, haft möte med alla i församlingen som arbetar med barn mellan 0 och 13 år, varit på utbildning i vår nya IT-miljö, haft möte med de som arbetar med begravningsadministration och haft ett par avstämningssamtal med några medarbetare. Som sagt en intensiv men omväxlande vecka.

Hugo och jag har tagit en del långa promenader där vi lekt med en tennisboll som han hittade för någon vecka sedan. Den har blivit hans käraste leksak, men vi får lägga undan den emellanåt när han blir för uppspelt. I går var han hos hundfrisören för att trimmas, badas och klippa klorna. När jag skulle hämta honom ville han inte följa med hem. Det märks att han också mår bra av att komma in i sina vanliga rutiner. Just nu leker han med ett ben som han kastar runt med.

Jag har inte hunnit med någon längre cykelrunda i veckan. Yngsta dottern har varit sjuk så jag och min fru har turats om att ta hand om henne och Hugo. Förhoppningsvis får jag möjlighet att ge mig ut på en runda i helgen, även om långa promenader med Hugo har högsta prioritet. Dock har jag cyklat till, från och i jobbet, vilket brukar bli 10-15 km per dag.

I Järfälla har vi molnigt i dag. Det ser ut att bli regn även om det är uppehållsväder just nu. Temperaturen är 16 grader så jag fortsätter med kortbyxor ett tag till.

Så här ser dagens förslag till lösning ut:

L 1: Vi börjar med: "Lycklig", framförd av: "Sven-Ingvars". Sången står Sven-Erik Magnusson för.

V 8: "Ute blåser sommarvind", framfördes i en instrumental version.

L 2: John Denver sjunger sin vackra: "Annies song".

L 4 och V 14: Vi får lyssna till en instrumental version av: "Det var dans bort i vägen". När Eva Rydberg sjöng den med Hagge Geigerts text, handlade den om den närsynta bofinken Knut.

V 1 och V 10: Gruppen som framför bland annat: "You´re my heart. You´re my soul",  heter: "Modern talking". Om jag minns rätt var de från Tyskland. Denna sång har jag hört massor av gånger i mitten av 1980-talet.

L 11: "Blommornas vals", är hämtad ur baletten: "Nötknäpparen", med musik av Tjajkovskij. Jag tror att det var det första klassiska stycke som jag tyckte om att lyssna på.

L 3: Ur melodifestivalen 2008 får vi lyssna till den otroligt fina sången: "Just a minute", med Magnus och Henrik Rongedal.

V 9 och L 7: Ur filmerna: "Dödligt vapen" får vi höra: "Its probably me". Eric Clapton spelar gitarr och Sting sjunger.

L 5: Mae West sjunger en sång som jag inte kan titeln på. Kan den heta: "Come up and see me somtime"? I så fall var den hämtad ur filmen: "She done him wrong".

V 12: "Ola and the Janglers", sjunger: "Alex is the man". En sång som jag lyssnade mycket på i min barndom.

V 13: Dana Dragomir framför Evert Taubes: "Fragancia" på sin panflöjt. Otroligt vackert. Texten börjar: "I Cubas natt..."

V 6: Precis som många av oss trott, så går vi går i mål med: "Guns-N-Roses", och deras otroligt fina sång: "Paradise city".

Därmed var dagens melodikryss avklarat. Jag hade en del svårigheter vad gäller kunskaperna kring frågorna, det vill säga titlar, stavning med mera. Det påverkar inte svaren men det är alltid irriterande att inte veta varför svaret blir just det som ska skrivas in i krysset.

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en fortsatt fin lördag och en trevlig helg.

129 kommentarer:

 1. God morgon alla kryssare, idag har vi ett mulet Norrköping, Berit

  SvaraRadera
 2. God Morgon Krister och alla kryssvänner.
  Henrietta

  SvaraRadera
 3. God morgon i sensommarvädret alla glada lösare.

  SvaraRadera
 4. God morgon Krister och alla kryssare. Låter som du haft en bra vecka, härligt med ny bil. Här i Vetlanda hoppas vi att regnet dragit förbi så det kan bli lite trädgårdsarbete efter krysset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Ingela.

   Min vecka har varit väldigt bra och det är kul med en ny bil. Det enda minuset är att jag inte hunnit ut med nya cykeln.

   Radera
 5. God Morgon Krister efter två lördagar med jobb så sitter jag åter på landet och ska försöka mig på krysset. Lycka till alla.

  SvaraRadera
 6. God förmiddag själv Krister och alla andra kryssare. Här i NÅS har regnet just slutat falla och det ljusnar lite. Dagen kan innebära åska och regnskurar, dvs typiskt sensommarväder. Grattis till den nya bilen. Det verkar vara en trevlig modell och Fiat har ofta erbjudit mycket körglädje.
  Nästa lördag skall vi på bilträff på Lindesnäs Herrgård och räknar med att träffa många entusiastbilägare från Mellansverige, kanske även en och annan Fiatägare.
  Ha en skön vecka. Else-Britt hälsar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Thorsten.

   Innan jag köpte husbilen har jag aldrig haft eller kört Fiat. Eftersom jag tycker så mycket om att köra husbilen bestämde jag mig för att även prova Fiat som personbil. Än så länge bara positiva erfarenheter.

   Önskar dig/er detsamma.

   Hälsa Else-Britt.

   Radera
  2. Glömde skriva adressen till bilträffen: www.biltraffen.xyz som vi arrangerar för andra året, där vi hälsar speciellt europeiska bilar välkomna.

   Radera
 7. God morgon Krister och alla krysslösare. Här i Östersund är det lätta moln och lite sol och ca 12 grader. Härligt med vardagsmotion i form av cykel till jobbet och hundpromenader. Själv cyklar jag till jobbet men någon hund har jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Ulla.

   All vardagsmotion är bra, vad jag förstår.

   Radera
 8. God morgon Krister och alla kryssare. Idag sitter även jag vid köksbordet för att lösa krysset tillsammans med er. Även i Ösmo är det mulet och det har regnat lite på morgonen. Lycka till alla med dagens kryss!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 9. God morgon!
  Vi vaknar till ett strålande väder här i Dorotea.
  Det är höstmarknad på hembygdsområdet idag, tyvärr så är både frun och jag förkylda så det blir nog till att vara inomhus tills man känner sig bättre.
  Vår dotter har också köpt en Fiat 500 X en svart, som är som du skriver härlig att köra. Lycka till med dagens kryss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Kjell.

   Krya på er och hälsa Christina.

   Radera
 10. God morgon. Du verkar ha fullt upp. Här i Kåge är det halvklart väder. Jag och sonen har plockat lingon, finns hur mycket som helst. Idag planerade vi att han skulle komma och glesa ur några buskar åt oss, men han är förkyld och har feber. Hösten är ju lång så vi hinner nog. Nu börjar vi med krysset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, M.

   Hoppas att sonen kryar på sig snart.

   Radera
  2. Det blir han säkert, vill dock inte att vi kommer dit eftersom han inte vill smitta ner oss.

   Radera
 11. God morgon! Inget bad i morse. Lycka till! Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Marie.

   Jag har inte badat på hela sommaren...

   Radera
 12. Godmorgon .
  Idag kryssar vi.....och imorgon börjar språrkursen för min lilla schäfer tjej. ..
  strålande sol och 28gr ute , känner mig glad för det fina vädret..Lycka till med krysset och fortsatt trevlig helg från skåneland.

  SvaraRadera
 13. 20 grader ska det stå förståss

  SvaraRadera
 14. God förmiddag alla mina vänner och hoppas att ni har haft en trevlig vecka, själv har jag börjat på en ny termin i skolan. Allt är nästan som vanligt på min skola. Här i skåne (i Broby är det en blandning av vädret, vår vackra höst börjar komma hit just nu har vi 16,4 grader ute.) Men i alla fall så sitter jag och min familj här hemma idag och löser melodikrysset igen. Det är ingen lördag om man inte lyssnar på melodikrysset. Sedan har jag en extra fråga till Kyrkoherden om jag kan få skicka in en fråga till dig det gäller ang min läxa skulle bara vilja ha en kort förklaring på den. Nu får ni alla ha en fortsatt trevlig helg. Mvh cina

  SvaraRadera
  Svar
  1. God förmiddag, Cina.

   Du får gärna skicka din fråga till mig på min e-post krister.kappel@gmail.com

   Tack detsamma.

   Radera
 15. L4 Bofinken
  V14 Knut

  SvaraRadera
 16. Godmorgon Krister och alla kryssare! Önskar er alla en fin lördag från ett lite kyligt Piteå.

  SvaraRadera
 17. V1 Modern V10 Talking

  SvaraRadera
 18. En gissning att V6 blir Guns n Roses när vi kommer så långt.

  SvaraRadera
 19. NÖTknäpparen av Tjajkovskij. Blommornas vals

  SvaraRadera
 20. Svar
  1. Alla rätt på den! =)
   /C.

   Radera
 21. Kommer V6 bli Guns n Roses?

  SvaraRadera
 22. God morgon alla! Här i Götet är vi snuviga, och det är det smågrått utanför fönstret. Vaknade lite sent så missade de första låtarna, får bli snabbreprisen på dem. Tack för hjälp med stavningen på Rongedal...jag råkade försöka stava som orten (Vrångedal) hi hi.
  Hoppas ni andra mår fint!
  /C.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, det ska jag försöka med! =)
   /C.

   Radera
 23. Ola and the Janglers

  SvaraRadera
 24. Ett tag under tidigt 90-tal spelade lokalradion ofta Alex och Love and Marriage (versionen från Bundys) på morgonen - vilka minnen!!!!

  SvaraRadera
 25. V12 OLA Håkansson i Ola & the Janglers. Jag såg dem uppträda många gånger på 60-talet.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 26. V6 Som många gissat innan är det Guns'n Roses.
  Tack för idag och jag hoppas alla får en skön helg.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 27. Tack för idag alla kryssare, fortsatt trevlig helg, Berit

  SvaraRadera
 28. Då var det klart för idag. Jag önskar alla en fortsatt trevlig helg.

  SvaraRadera
 29. Tack så mycket för idag! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 30. Tack alla för hjälpen. Önskar er alla en trevlig lördag

  SvaraRadera
 31. Tack för idag. Trevlig helg alla :)

  SvaraRadera
 32. Tack för idag, rel. lätt kryss idag!?
  Beundrar Ingela som är så kunnig?
  Önskar en fortsatt trevlig dag!
  Christina och Kjell

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Christina och Kjell.

   Svaren var relativt lätta men jag har en del problem med kringkunskaperna. Fick googla på stavning, titlar mm.

   Håller med. Ingela är snabb och kunnig.

   Radera
 33. Tack för idag! Litet klurigt var det. Ingela är så snabb!

  SvaraRadera
 34. De ska vara! Efter kunnig!!

  SvaraRadera
 35. Tack för idag! Nästa vecka ska jag gå en tapetserarkurs och klä om en dansk takstolparna från 60talet😊

  SvaraRadera
 36. Tack för idag alla! =) Ha en fortsatt trevlig dag!
  Hälsningar
  /C i Götet

  SvaraRadera