lördag 9 februari 2019

Melodikrysset vecka 6 - 2019

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Efter att ha legat i sängen och lyssnat på "Ring så spelar vi", tillsammans med Hugo. sitter jag nu som vanligt vid köksbordet hemma på Söderhöjden i Jakobsberg för att försöka lösa "Melodikrysset", tillsammans med er.

Alexi och Bucky har precis satt i gång med sin förmiddagslek. De jagar varandra runt omkring i hela lägenheten. Hugo har gått och lagt sig i fåtöljen i yngsta dotterns rum.

Sedan vi hördes i lördags har jag varit på ett möte med företrädare från alla religioner som finns registrerade i Sverige. Det var väldigt givande att samtala med andra vars tro är viktig för dem. Dessutom har jag varit på möte med församlingens auktoriserade revisor och årets första sammanträde med Kyrkorådet.

Jag har också haft ett möte med en av våra arbetsledare och fått en rapport från den som levererar våra möbler och vår AV-utrustning samt träffat redaktören för vår församlingstidning "Tusen möjligheter" som delas ut till alla hushåll i Järfälla. Den finns även på nätet för den som vill läsa den trots att man inte bor i Järfälla. https://dmweb.v-tab.se/webpages/Jarfalla_forsamling/SVKJ-190202.html

Sist men inte minst har jag lett församlingens Förbönsmässa, lett en begravningsgudstjänst och haft ett samtal inför nästkommande veckas begravning.

Min lediga tid har jag, som vanligt, ägnat åt att ta promenader med Hugo, men jag har också varit på restaurang med en god vän.

I Järfälla har vi det tråkigaste väder man tänka sig. Det är några plusgrader och det regnar. Det vackra snötäcket vi hade förra veckan är snart borta.

Så här ser dagens förslag till lösning ut:

V 9: Vi inleder dagens kryss med den vackra sången "When you walk in the room", med Agnetha Fältskog.

L 5: Musiken är hämtad från baletten "Nötknäpparen" av Tjakovskij. I titeln ingår en nötknäppare.

Nu har blogger börjat strula igen. Jag kan för närvarande inte kommentera.

L 10: "Jag tror på sommaren", av Mats Olin,  framfördes i en finsk version.

V 13: Vi får lyssna till musiken ur filmen "Triumfens ögonblick". Det är Vangelis som komponerat musiken som även använts vid OS. Filmen handlar om två löpare.

L 11: Al Jolson sjunger "Avalon".

L 1: Eldeman spelar en instrumental version "Smoke gets in your eyes" i en finstämd instrumental version. Restprodukten av att röka är aska.

V 4, L 4 och V 6: Sickan Carlsson sjunger "Jag ska sjunga för dig" ur filmen "Landstormens lilla lotta".

V 7 och L 7: På finska får vi höra "Vad tar ni för valpen där i fönstret".

L 3: "Invitation till Guatemala" av Evert Taube framfördes av "Östen med resten". En av medlemmarna heter Jens Kristensen.

L 2: Frida Lyngstad sjunger "Även en blomma". Jag tror att övriga medlemmar i ABBA (Agnetha, Björn och Benny) också bidrar till denna vackra sång.

L 8: Ur melodifestivalen 2011 sjunger Danny Saucedo "In the club".

L 12: Vi går i mål med musik komponerad av Enya. Jag tror att musiken är från någon av filmerna från trilogin "Sagan om ringen". Eldeman nämnde "May it be", men det var sannolikt inte den som spelades här i en instrumental version.

Därmed var dagens kryss avklarat. Det var inte lika svårt som det varit de senaste veckorna. Jag har endast behövt googla för att kontrollera stavningen. Det stora problemet har varit att min dator logga ut från blogger vilket gjort att jag fått starta om vid ett flertal tillfälle. Jag har också behövt rensa i inställningen för att kunna kommentera.

Jag tackar er alla för i dag och önskar er en fortsatt trevlig helg. Nu ska jag duscha och sedan gå en promenad med Hugo i slasket. Bucky sitter innanför dörren och väntar när Hugo är ute. Vi ska köpa en sele till honom så att han kan följa med på kortare promenader.

"Ha din glädje i Herren,
han ger dig allt vad ditt hjärta begär.
Lägg ditt liv i Herrens hand.
Lita på honom, 
han kommer att handla."
ur Psaltaren 37

184 kommentarer:

 1. God morgon Krister. Här i Småland är det också jättetråkigt väder, synd om alla sportlovsfirare. Blir nyfiken på mötet med alla religioner, hur många var representerade på mötet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Ingela.

   Vi var ca 40 personer. Alla riktningar inom respektive religion var inte representerade med vi var kristna, judar, muslimer, hinduer, buddister, bahaai och nordisk sed.

   Radera
  2. Tack, undervisar i religion det var därför jag var nyfiken.

   Radera
 2. God morgon Krister och alla kryssare från ett regnigt Ösmo. Det är skönt att det regnar och att det är plus-grader, för då smälter all is, som vi har på gårdsplanen och alla vägar i vårt område. Lycka till med dagens kryss!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Carin.

   Jag hoppas att det inte fryser på innan all snö är borta, för då kommer det att bli kaos i trafiken och massor av människor kommer att göra sig illa i halkolyckor.

   Radera
 3. God Morgon från ett regnigt Skepplanda.
  Glädjande med regnet är att isen smälter bort på uppfarten och parkeringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Anders.

   Måtte det inte frysa på innan det torkat upp.

   Radera
  2. Tyvärr så finns det en stor risk för detta 😢

   Radera
 4. God morgon från ett soligt Torrevieja

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Solveig och Micke.

   Torrevieja var med i Ring så spelar vi.

   Radera
 5. God morgon från ett snörikt Kåge, ca -6 grader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, M.

   Jag hade föredragit att det varit kallt ett tag till så att barnen kunnat åka pulka.

   Radera
 6. God morgon Krister från ett snöigt Lockne. Förra lördagen åkte jag slalom i Bydalsfjällen -14. Det var behagligare i onsdags med mina elever i Åre sol och -8. Vi åkte slalom och såg på herrarnas Super G. Fort gick det. Trevlig helg och lycka till alla krysslösare. /Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Ulla.

   Låter spännande att se Super G live.

   Önskar dig detsamma.

   Radera
 7. God morgon Krister och alla kryssare. Den här helgen befinner jag mig hos min dotter i Köpenhamn. Just nu är det uppehållsväder och +5 grader.
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Birgitta.

   Köpenhamn är min favoritstad. Där gifte jag och min fru oss 2005.

   Radera
 8. Det vita vi hade är snart bara grått ! Regnat till o från i 2 dagar, tråkigt och så slaskigt det blir phu ! Trevlig krysslördag till er alla från Nyköping

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Nyköping.

   Jag tycker också att det är tråkigt med slasket.

   Önskar dig detsamma.

   Radera
 9. Hejsan Krister !
  Efter den där fågeln som Prinzén kom in med blev han sjuk, av den eller något annat, ville varken dricka eller äta, fick inte röra honom. ingde Animalen på Måndagen de hade många sjuka och Tisdagen fullbokat, hänvisade till Kungens kurva el. Bagarmossen. Rådslog med flera kattmänniskor, tog en öronspruta större, sprutade vatten rätt in i halsen på honom. några ggr. Till slut lossnade något, och han kunde lapa vatten. Bad till honom däruppe, att göra Prinzen frisk. Dagen efter var han som en kattunge nyfiken och busig. For till stan för byte av SIM-kort på Tisdagen och köpte antihairbolls snacks. De knaprade han i sig.
  Att katter har 9 liv tror jag på. Nu passar jag honom noga och kardar hans långhåriga päls ofta. 27.1-6.2 var han dålig.Bara låg. Han är försäkrad i Folksam för 20.-000 i veterinärkostnad.Livet återvände.🕊
  Du har haft en trevlig vecka.
  Håller med om att vädret kunde vara bättre. Vi inväntar våren nu. Tror nog det kommer mera snö o.kyla. Snart ska vi X:a- Lycka till och ha en fortsatt härlig vecka till nästa X. 🍀⛄😺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan, Marie-Louise.

   Vilken tur att det ordnade sig med Prinzen. Det är så frustrerande när våra små vänner inte mår bra.

   Önskar dig detsamma.

   Radera
 10. God morgon Krister och alla kryssare! Jag ser att Du, som vanligt, har fullt upp med möten och sammankomster av alla slag. Vi sitter och förbereder oss för att lösa krysset tillsammans. Förra helgen var vi på Kick Off och 25 årsjubileum tillsammans med 650 ledare i företagets svenska avdelning på Scandic Infra City i Upplands Väsby och fick se prov på Stockholms snöröjning på söndagen, när vi skulle åka hem till Nås. I dag har vi +2 och snön har sjunkit ihop till en ½ meter, men det räcker till i alla fall. I eftermiddag skall vi fira dotterns 50-årsdag och i morgon blir det mässa antingen i Leksand eller Äppelbo beroende på väglag. Else-Britt har åter börjat sjunga i kören i Nås efter sin halsåkomma, och vi gläder oss båda åt detta. Under veckan har det varit snöskottning nästan varje dag, vilket ger mig nyttig motion. Vi båda önskar dig och hela familjen med Alexi, Bucky och Hugo en fin kommande vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Thorsten.

   Ja, snöröjningen i Stockholm är inte mycket att hurra för.

   Hoppas att ni får en fin dag med dottern. Hälsa henne och gratulera.

   Kul att Else-Britt kan sjunga i kören igen.

   Vi önskar er detsamma.

   Radera
 11. Gomorron Krister! Här i Glommersträsk har vi nu ca 80 cm snö så nu tycker jag att det räcker. Men Väderlekstjänsten lovar mera snö... Annars mår vi bra. Hoppas du gör detsamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Tomas!

   Lagom är bäst.

   Även jag mår bra. Tackar som frågar.   Radera
 12. God morgon alla från ett trist och regnigt Bromölla.

  SvaraRadera
 13. Godmorgon! Krister med familj o djur, o alla mellokrysslösare! I Blekinge Karlskrona är det mulet väder 4 plusgrader. Lycka till med krysset idag. Ikväll blir de melodifestival. Hälsning Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Lisbeth.

   I kväll blir det även melodifestival här.

   Radera
 14. God morgon Krister och alla kryssare från ett grått och regnigt med gröna! gräsmattorBjörkhagen. Saknar snön!

  SvaraRadera
 15. God morgon Krister. Från ett gråmulet väring

  SvaraRadera
 16. Godmorgon alla andra kryssälskare! Lycka till med krysset i dag!

  SvaraRadera
 17. God morgon, hälsar vi från ett snöigt Dorotea.
  Det är -10 med snöfall. Vi har tillräckligt med snö för vinteraktiviteter. I lördags var det en uthållighetstävling för veteransnöskotrar på sjön mitt i samhället!
  I veckan är vi vakter till en birmakatt eftersom det är en ungkatt, så är det en hel del jobb(kontroll)!
  Önskar lycka till med kryssandet.
  Christina och Kjell

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Christina och Kjell.

   Ja, katter måste man ha koll på. Våra har bitit av alla smala sladdar och vält allt på fönsterbrädorna. Nattetid har de en tendens att hoppa upp på köksbordet och välta vaserna.

   Radera
 18. God morgon Krister och alla melodikryssare i Sveriges regniga rike.

  SvaraRadera
 19. God förmiddag från Buddbyn här har vi -13 och solen som lyser skirt genom tunna moln
  Vackert
  Och ljuset kommer mer för var dag, härligt!

  SvaraRadera
 20. L10 TROR Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
 21. Svar
  1. Filmen heter "Chariots of fire" om jag inte minns fel,,, En engelsk film.

   Radera
 22. V13 LÖPARE Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
 23. L11 AL Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
 24. L1 ASKA Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
 25. Hej Krister !
  Som lastbils chaffis måste man ta till FN ordet i detta väder i Måndags var jag inplogad 45 min snöskottning innan jag kom loss i Onsdags samma sak då tog det 1 1/2 timme innan jag kom loss och då när bilen var loss så kunde jag konstatera att stötfångare fram har fått en buckla och att nummerplåtarna både fram och bak sönderkörda av plogbilarna så man kan skratta för mindre Trevlig Helg Kirk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Kirk.

   Ja, snöröjningen har mycket i övrigt att önska. Dessbättre står min bil i garage och jag promenerar så ofta jag har möjlighet.

   Önskar er detsamma.

   Radera
  2. privat bilen står också i garage

   Radera
 26. Smoke gets in your eyes
  Ger väl sömn

  SvaraRadera
 27. Svar
  1. Tänkte att det är omskrivning för att somna
   Vi får snart veta vad hip-hip ledtråden betydde 😀

   Radera
 28. Godmorgon från Norra Stäket! Roligt att lösa krysset med er mvh Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Frida.

   Då finns vi i samma kommun och församling.

   Radera
 29. Hej, Stig Olin skrev Jag tror på sommaren, inte sonen Mats i L10

  SvaraRadera
 30. Landsfiskalens lilla Lotta, eller nåt sånt...??

  SvaraRadera
 31. Svar
  1. Såååå var det den hette jaa :)

   Radera
 32. V:4 LANDSTORMENS
  L:4 LILLA
  V:6 LOTTA

  SvaraRadera
 33. V7 VAD L7 VALPEN Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
 34. V 4 Landstormens
  L4 lilla
  V6 lotta

  SvaraRadera
 35. Landstormens lilla lotta

  SvaraRadera
 36. L3 JENS Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
 37. V7. VAD
  L7. VALPEN
  Vad tar ni för valpen där i fönstret

  SvaraRadera
 38. Östen me resten är gruppen

  SvaraRadera
 39. L2 FRIDA AnniFrid Lyngstad

  SvaraRadera
 40. Gissning L8 Danny
  L12 Enya

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra gissning :)

   Radera
 41. L2 FRIDA Annifrid Lyngstad Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
 42. L8 DANNY Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
 43. Tack för idag. Önskar er alla en trevlig helg

  SvaraRadera
 44. Ur 2 tornen sagan om ringen

  SvaraRadera
 45. Tack för ett trevligt X:ande.
  Ha en fortsatt trevlig helg på återseende.

  SvaraRadera
 46. L12 ENYA Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
 47. Hej alla goa. Roligt att höra era tankar på lördagarna . Tack för all hjälp när det krisar sig. Trevlig helg./ Anne-lie

  SvaraRadera
 48. Tack för idag Trevlig Helg

  SvaraRadera
 49. Tack för idag och hjälp.

  SvaraRadera
 50. Tack för idag. Nu blir det snösvängen. Ha en fortsatt bra dag.

  SvaraRadera
 51. Tack för idag.
  Rel. Lätt idag.
  Nu väntar snöskottning och lite matlagning!
  God fortsättning
  Christina och Kjell i Dorotea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Christina och Kjell.

   Lycka till som kattvakter.

   Radera
 52. Så var detta kryss också löst. Tack för idag. Jag önskar alla en lugn och skön helg.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 53. Men nu blev det nog lite fel, för den sista melodin var INTE "May it be" med och av Enya. Visst var det musik från "Sagan om ringen"-triologin, men fel låt måste ha spelats. Tusen tack för sällskapet alla lördagsförmiddagar, och för all hjälp när det är lite knepigt med krysset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för feedback och information.

   Jag tyckte att Eldeman sa att det var "May it be" även om jag inte kände igen den.

   Radera
 54. Tack för trevligt kryssande idag!Började med Ring så spelar vi o sen lite hjärngympa melodikrysset är bra o roligt så här på fm. Ikväll sitter jag o min familj o följer melodifestivalen:deltävling 2. Trevlig helg! till Krister med familj o djur, o till alla krysslösare! Hörs nästa vecka. Hälsning Lisbeth i Karlskrona

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Lisbeth.

   Då ser din lördag nästan likadan ut som min.

   Önskar dig och de dina detsamma.

   Radera