lördag 15 februari 2020

Melodikrysset vecka 7 - 2020

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Efter morgonens promenad med Hugo sitter jag vid köksbordet för att försöka lösa Melodikrysset tillsammans med er. Innan, under och efter promenaden har jag lyssnat till Ring så spelar vi.

Min arbetsvecka har, som vanligt, varit både omväxlande och utmanande. Jag har tagit emot ett studiebesök från en av Stockholms stifts kyrkoherdar, varit på styrelsemöte för Kyrkans begravningsbyrå, haft samtal med medarbetare och enskilda samtal, haft möte med en av våra samarbetspartners och representanter för Syriskt ortodoxa kyrkan.

Utöver detta har jag haft ovanligt mycket administrativt arbete samt haft överläggningar med en fackförening och haft möte med samtliga de fackföreningar som vi har kollektivavtal med.

Sist men inte minst har jag lett en begravningsgudstjänst och församlingens Förbönsmässa.

På min fritid har jag cyklat på min nylagade elcykel, tagit promenader med Hugo, tittat på de tv-program jag följer samt träffat goda vänner. I måndags träffade jag den lumparkompis som låg i sängen ovanför mig, då vi gjorde värnplikten på I 16, för 42 år sedan. I torsdags var jag bjuden på middag hemma hos en god vän.

Hugo har gått och lagt sig i sängen hos min fru. Alexi och Bucky ligger i yngsta dotterns säng. Eftersom jag fått allergiska reaktioner av katterna fick jag i går en luftrenare av min fru. Nu hoppas jag slippa röda ögon varje förmiddag. Just som jag skrev detta bytte alla djuren plats. Hugo hamnade under min säng, Alexi sitter i fönstret och Bucky ligger i hustruns säng. De hinner nog byta plats ett par gånger till innan jag bloggat klart.

I Järfälla är det just nu uppehållsväder, men när jag var ute med Hugo föll det en och annan snöflinga. Enligt väderappen, på telefon, är det risk för regn och/eller snö under dagen. Just nu är det 3 grader varmt.

Så här ser förslaget till lösning ut denna lördag:

L 3 och V 11: Vi inleder dagens kryss med en instrumental version av "Blue moon".

L 1 och V 14: Ur melodifestivalen 1992 får vi höra vinnaren, "I morgon är en annan dag", med Christer Björkman. Texten är skriven av Niklas Strömstedt.

L 12: Eldeman spelar en finsk version av "Needles and pins". Den handlar om nålar och i ental blir det nål.

L 10: Vi får lyssna till en melodi jag hört många gånger. Jag nynnar med men kommer inte på titeln. Jag tror att det är Carl Nielsens "Dimman lättar". Jag blir helt säker då Eldeman säger dansk och meteorologiskt fenomen.

V 15: Från melodifestivalen 2011 får vi lyssna Sanna Nielsen och "I´m in love". Hon är i mina ögon och öron Sveriges i särklass bästa sångerska. En favorit helt enkelt.

L 5 och V 13: "Mio min Mio" framförs på panflöjt. Jag tror att det är Dana Dragomir som spelar.

V 4: James Blunt framför "Stay the night". Han var en av mina äldre barns stora idol i många år. Jag känner en samhörighet med honom eftersom han precis som jag varit yrkesmilitär men byt bana i livet.

L 6: Roland Cedermark spelar "O sole mio", som på engelska fick titeln "It's now or never", på sitt dragspel.

L 2: Ur filmen "PS. Sista sommaren", får vi höra "Allt som jag känner", med Tommy Nilsson och Tone Norum.

L 8: I instrumental version får vi höra "Per Olsson hade en bonnagård". Jag att det var denna som spelades för några veckor sedan.

V 7: Gruppen som framför "Can´t fight this feeling" heter "Reo Speedwagon". En sång som jag verkligen tycker om och har på min Spotify-lista.

L 9: Vi går i mål med en melodi komponerad av Erik Frank. Jag tror att den heter "Fast fingers".

Därmed var dagens kryss avklarat. Det var inte lika lätt som förra veckan även om jag kunde de flesta svaren direkt. Jag var dock osäker på "Dimman lättar" till Eldeman gav några ledtrådar.

Nu ska jag titta på vinterstudion innan jag tar en promenad med Hugo. Om det är uppehållsväder ska jag cykla till Kötthallen i Viksjö och handla lite korv och kött.

I kväll ska jag titta på melodifestivalen. En kollegas dotter, Amanda, tävlar.

Jag tackar er alla för idag och önskar er en fortsatt trevlig helg.

"Herrens ord är att lita på,
han handlar alltid trofast.
Rätt och rättfärdighet älskar han,
Herrens kärlek fyller hela jorden."
ur Psaltaren 33

149 kommentarer:

 1. Gomorron Krister, från ett snöigt lule, allt är bra med oss häruppe . Ha de så gott därnere i södern o värmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gomorron Fellini.

   Jag är faktiskt avundsjuk på att ni har snö däruppe i norr. Njut av snön i norr.

   Radera
 2. Go morgon Krister från ett gråmulet och regnigt Falun + 2, 8 grader på termometern

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Majsan.

   Det vädret känner jag igen.

   Radera
 3. God morgon Krister och alla kryssare från ett mulet, regnigt och blåsigt Ösmo. Nu är det snart dags för frukost och Melodikrysset vid köksbordet. Lycka till med dagens kryss!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 4. Godmorgon Krister och alla krysslösare. Lockne bjuder på moln, några minusgrader samt ett tunt istället istället för mjuk snö.
  Trevlig helg och lycka till med krysset.
  /Ulla

  SvaraRadera
 5. God Morgon Krister och alla kryssvänner.

  SvaraRadera
 6. Godmorgon Krister och alla kryssare.

  Ser att du haft en innehållsrik vecka.

  Sånt måste ju vara det optimala. Inte samma och enahanda, dag ut och dag in.

  Jag behöver stimulans, eftersom jag är sjukpensionär, sedan snart 1 år tillbaka.

  Det får bli små saker ger stimulans.

  Nu snöar det lite grann, här i Piteå, och termometern ligger på -6°.

  Sonen har just klarat skoterkörkortet. Det känns så kul!

  Så idag, ska han och maken, ut och kolla läget, var man kan köra.

  Vi var på middag hos vänner igår, mycket trevligt. I kväll ska vi på kalas hos vänner. Och även i morgon ska vi bort hos andra vänner på eftermiddagsfika.
  Fullt upp, ja det kan man säga.

  Är så innerligt tacksam, över alla våra vänner. Känner mig så rik.
  Vad vore livet utan vänner, trist och tråkigt. :D

  Nästa helg bär det av mot storstan, med vänner.

  Då blir det gå på Goldenhits, på fredagkväll, och lördagskväll så ska vi gå på China, och se En värsting till syster.

  Och lite museum och shopping ska väl också hinnas med.

  Hoppas vi håller oss friska och krya.

  Skön lördag på er.

  Hejsvejs från mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Annica.

   Jag älskar mitt jobb just för att det är så omväxlande. Visst finns det dagar då jag önskar att jag valt ett annat uppdrag, men de är lyckligtvis väldigt få.

   Det låter som en bra strategi att umgås med vänner och göra roliga saker när man är sjukpensionär. Att bara sitta hemma gör nog att man snabbt blir "gammal" eller att man blir mer sjuk.

   Grattis till sonen och körkortet. I morgon ska jag åka buss med min son för första gången. Han klarade busskortet för några veckor sedan.

   Hoppas att ni får en fin weekend i Stockholm. En värsting till syster ska vara riktigt bra enligt vad mina vänner sagt.

   Skön lördag på er också!

   Hejsvejs.

   Radera
  2. Och grattis till din son!!

   Radera
 7. Godmorgon från ett gråmulet och duggande Skepplanda.

  SvaraRadera
 8. Hej Krister! Har ju för ett antal år sedan gästbloggat hos Dig. Nu har jag gästbloggat på "Vandra Vägen" av Tomas Jarvid:
  https://blogg.svenskakyrkan.se/vandravagen/2020/02/14/hela-hela-mig/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Thorsten.

   Det ska jag läsa vid tillfälle.

   Numera hinner jag inte blogga om annat än Melodikrysset.

   Jag har ju fått flera nya uppdrag sedan du gästbloggade här. Jag har blivit kontraktsprost, ersättare i Domkapitlet och kyrkobokföringssakkunnig i Stockholms stift.

   Radera
 9. God morgon Krister och alla andra kryssare.

  SvaraRadera
 10. Godmorgon Krister och alla andra kryssare! I dag har vi åter töväder i Nås, men marken är ännu frusen efter några dygn med kyla. Roligt att höra att cykeln fungerar igen. Själv tar till apostlahästarna minst en halvtimma dagligen (nästan i alla fall) för att hålla mig i form. I kväll blir det en resa till Tällberg för att fira mässa, då det inte finns så mycket att välja på i morgon. Else-Britt och jag önskar Dig och hela familjen inkl Hugo, Alexi och Bucky en fin helg och kommande vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Thorsten.

   Även jag har som mål att promenera minst 30 minuter per dag. Ibland blir det till och från jobbet och ibland blir det med Hugo.

   Jag önskar er en fin och meningsfull mässa i vackra Tällberg, en trevlig helg och en givande vecka.

   Hälsa Else-Britt.

   Radera
 11. God morgon från Kåge. Här har det varit regn och ishalka i veckan. Nu småsnöar det och täcker isen så man får vara ännu försiktigare var man sätter fötterna. Tack och lov för broddar. Nu börjar vi krysset och maken ser storslalom på TV. Kastar ett öga på det då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, M.

   Gå försiktigt.

   Jag har fullt upp att koncentrera mig på krysset. Skidorna får vänta tills senare.

   Radera
 12. Godmorgon Krister med familj o djur och alla krysslösare! Mulet väder o regn i Karlskrona idag. Jag har lyssnat på Ring så spelar vi hela morgonen jättefin önskemusik har spelats. Jag vaknade med huvudvärk (tror från bihålorna) min sambo har smittat mig han hade det för några dar sen. Kul och höra att din elcykel är lagad . Tråkigt att höra att du har kattallergi. Hoppas luftrenaren hjälper dig. Snart är det dags att kryssa, lycka till! hälsning Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Lisbeth.

   Jag har haft dammallergi i drygt 20 år men har sällan haft så stora problem av det. Det funkar med katterna så länge de inte ligger för nära. Jag kan inte heller klappa dem för länge innan det börjar sticka i ögonen. Men nu har vi dem och de tillhör familjen så vi får lösa det.

   Radera
  2. Vi har kanin min sambo är mycket allergisk för allt damm, gräs djur, blommor, hö. Kaninen vill ligga hos mig o gosa i soffan o då luktar jag i hans päls o kliar honom i pälsen inte så bra då blir jag lite allergisk o även om man river i hö men han är vår familjemedlem o man får försöka lösa det på bästa sätt vi älskar vår kanin Ebbot.

   Radera
 13. God morgon från Bromölla! Idag blir det födelsekalas i Åhus för mitt barnbarn 20 år, min son 47 år och min sonhustru 45 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Gudrun.

   Jag önskar er alla ett fint kalas. Grattis till barnbarnet, sonen och sonhustrun.

   Radera
 14. Godmorgon Krister och alla andra kryssälskare! Tre plusgrader idag. Lite mulet.

  SvaraRadera
 15. L3 V11, BLUE MOON (BERT kAEMPFERT)

  SvaraRadera
 16. Godmorgon Krister & Hugo och alla melodikryssare. I Stigtomta regnar det idag inget mysigt hundväder.

  SvaraRadera
 17. God morgon alla kryssare.I morgon ska jag gå på högmässan i Gualövs kyrka

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Bengt.

   Önskar dig en fin mässa i Gualövs kyrka.

   Radera
 18. L1 V14 christer BJÖRKMAN, NIKLAS strömstedt

  SvaraRadera
 19. God morgon alla. Här i Ösmo vräker regnet ner. Tur att man har melodikrysset att roa sig med

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Sopgubben.

   Jag idag blir det en innesittardag förutom några promenader med Hugo.

   Radera
 20. Någon som kan detta,,,??

  SvaraRadera
 21. Taagen letter (The Fog is Lifting)Dimman

  SvaraRadera
 22. Dimman lättar av carl nielsen

  SvaraRadera
 23. btw Vi ska på melodifestivalen i kväll 👍

  SvaraRadera
 24. L 10 Harpisten Langebo var från Skellefteå.

  SvaraRadera
 25. Fick leverans igår av kaffebönor. Caffea Robusta. Vilka fantastiskt kaffe det blev. Jag hoppas verkligen att ni som aldrig provat dessa bönor får det.

  SvaraRadera
 26. Det är vintersim i Skellefeälven idag. Brrr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur varmt är det i älven? Jag bodde i Skellefteå under min uppväxt. Pappa och jag deltog några gånger

   Radera
 27. Sanna Nielsen är också en av mina favoriter. Hon sjunger mycket bra och är en mycket duktig programledare i Allsången.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 28. L6 It's Now or Never

  SvaraRadera
 29. L2 PS sista sommaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. med tommy nilsson och tone norum

   Radera
 30. L8 PER olsson hade en bonnagård

  SvaraRadera
 31. Måste erkänna att jag inte hört talas om Reo Speedwagon.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 32. min gissning var fel inte Eros R
  L9 ERIK

  SvaraRadera
 33. Erik frank Novelty Accordion

  SvaraRadera
 34. Tack för ett trevligt X:ande
  ha en fortsatt trevlig helg.
  På återseende.

  SvaraRadera
 35. Ha en trevlig helg, här värmer vi upp inför melodifestivalen i kväll 👍👍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Björn.

   Hoppas att ni får en fin upplevelse.

   En kollegas dotter ska vara med, Amanda.

   Radera
 36. Tack för idag, speciellt med hjälpen av Reo Speedwagon. Idag blir det nog en inomhusdag pga vädret. Jag får nog laga lite kläder och titta på idrotten på tv. Jag önskar alla en skön helg!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Carin.

   Det blir en lugn dag för mig också. Mest inomhus.

   Radera
 37. Då var det slut för idag. På måndag ska vi från Solvik till biblioteket och få information om vad vi kan ladda ner på våra mobiler. Förra veckan fick vi höra om artificiell intelligens av en duktig lärare. Mycket intressant. Man lär så länge man lever. Ha en fortsatt bra dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, M.

   Jag har en app som heter Biblio. Där kan man låna böcker från biblioteket. Antingen e-böcker eller ljudböcker.

   Radera
 38. Trevlig helg till Krister med familj o alla kryssare! Kanske ska på loppis en runda. Ikväll blir det mello deltävling 3. Hörs nästa vecka.

  SvaraRadera
 39. Sista låten var ”Nobelty accordion”

  SvaraRadera
 40. Hejsan Krister !
  Men så tråkigt att du blivit allergisk för de små rovdjuren, Histaminpreparat är bra för det. Finns receptfritt.
  Tar en halv Loratadin varje kväll,för min klåda, kan ju vara Prinzens fina små pälshår.

  Nu fungerar kryssplanen precis som den ska.
  Så mitt i bland frågorna så försvinner bästa pennan jag skriver med, nu är andarna i farten igen. De kan ju inte ha nytta av en penna. Varför retas med mig.
  Kanske du hörde på nyheterna om en lägenhetsbrand i Geneta. Mittemot mig i trapphuset brann det för fullt när jag vaknade av ett starkt bländande sken Gick upp och fick se alla brandbilar med minst 10 brandmän utanför.Öppnade fönstret och skrek på en ung tjej kom och talade om var det brann, om det var hon som bodde där som dog av röken eller någon annan Vet ej får inget reda på för sekretessen. Hon var rullstolsbunden, så om det var hon, kunde inte förflytta sig därifrån, Hu så hemskt.Igår fick i träffa både Polis,brandmän och Hemblas utanför. Känner av lukt i hall,kök har stått öppet dagar och nätter sedan Onsdagen 12.2 i natt var porten stängd, då kände jag att fy vad luktade.
  Så fort jag var klädd, band jag fast porten får stå öppet dagtid. En väktare har suttit i sin bil i flera nätter För det är en brottsplats.

  Har skaffat Sjukresekort som Sankt Eriks Ögonsjukhus laddar så jag kan resa tryggt dit och hem i taxi.

  Ha en fortsatt fin helg och vecka
  Klapp till Hugo och kli till katterna

  SvaraRadera
 41. L3 Kristina (från Duvemåla)

  SvaraRadera