lördag 2 maj 2020

Melodikrysset vecka 18 - 2020

God förmiddag alla melodikryssvänner!

Visst är det konstigt hur snabbt det som är onormalt blir till vardag?

Trots att jag varit långledig har vi inte varit ute med husbilen, utan vi har stannat hemma enligt FHM rekommendationer. Dock har jag som vanligt tagit sovmorgon och lyssnat på Ring så spelar vi. Hugo har inte legat i min säng utan det har Alexi. Hugo har varit med min fru för att lämna yngsta dottern på fotbollsmatch och Bucky har jag inte sett på hela morgonen. Han ligger förmodligen under sängen.

Just nu sitter jag, som vanligt, vid köksbordet för att försöka lösa Melodikrysset tillsammans med er.

Sedan vi hördes för en vecka sedan har jag tjänstgjort i POSOM´s ledningsgrupp vid en brand i centrala Jakobsberg. Dessbättre kom ingen människa till skada och nästan alla boende kunde flytta hem igen efter 12 timmar.

I övrigt har jag haft möte med Ekonomiutskottet och sammanträde med Kyrkorådet. Vi har infört att man kan delta via telefon vid våra möten och sammanträden, vilket gör att dagordningen är kortare och de tar kortare tid.

Jag har också deltagit i prostmöte med biskopen över video och haft möte med kyrkoherdegruppen över telefon samt träffat en av våra samarbetspartner.

Sist men inte minst har jag lett en begravningsgudstjänst. Då en kollega blivit sjuk fick jag hoppa in med kort varsel, men det gick utmärkt och de anhöriga var nöjda.

På min fritid har jag som vanligt tagit promenader med Hugo, men jag har också träffat min äldsta dotter för ett restaurangbesök då vi firade hennes födelsedag. På Valborgsmässoafton firade jag och min fru, vår 15-åriga bröllopsdag. Jag började tillreda middagen redan på förmiddagen som vi åt innan min fru åkte till jobbet. I går uppmärksammade vi att det var 17 år sedan vi blev ett par. Det var under en dans i Afghanistans huvudstad Kabul.

Veckans största händelse var dock att jag jag pratade med min gode vän som legat i respirator med dialys i två veckor. Han är nu hemma och jag ska hälsa på honom på tisdag. Rehabiliteringstiden efter Covid-19 är extremt lång, så han är sjukskriven länge ännu, om än på bättringsvägen.

Just nu har alla djuren gått och lagt sig i vår säng, men de brukar byta plats ett par gånger på förmiddagen så Hugo kommer nog snart och lägger sig i sin soffa.

I Järfälla har det fina vårvädret bytts till ett mellanting mellan höst och vinter. Vi har haft snöfall, minusgrader och blåst. Just nu är det molnigt och 9 grader.

Så här ser dagens förslag till lösning ut:

V 4 och L 2: Vi inleder dagens kryss med "It must have been love", den blev känd genom filmen "Pretty woman" med Julia Roberts och Richard Gere i huvudrollerna. Det är "Roxette" som sjunger. Självklart har jag den på min Spotify-lista. Även filmen är väldigt bra.

V 6: Vi får lyssna till Nordmans "Vandraren" i en version med Smurfarna.

L 4 och L 5: Pavarotti sjunger "Nessun Dorma" ur Puccinis opera "Turandot". Även denna har jag på min Spotify-lista.

L 8: Vi får lyssna till en instrumental version av Benny Anderssons "Du är min man". Den låg oerhört länge på Svensktoppen med BAO och Helens Sjöholm.

L 3 och L 7: Det är Dan Andersson som skrivet texten till sången "Till min syster". Det var inte länge sedan den var med på en begravningsgudsjänst jag ledde. Det var Sofia Karlsson som sjöng.

V 12: "Fia Jansson" framförs i en rockig version på gitarr.

V 13: Madonna sjunger "Living for love".

L 11: "En sjöman älskar havets våg" framförs i en instrumental version.

L 1: Amy Winehouse sjunger duett med Tony Bennett. Jag tror att sången heter "Body and soul".

L 10: Det är Donna Summer som sjunger "Love to love you baby". Den var mycket populär under min tonårstid. Den spelades på ungdomsgårdarnas diskotek, oftast i slutet på kvällen.

L 9: Vi går i mål med Tom Jones som sjunger "Help yourself". Han var min mammas stora favorit. Hon och hennes vänninor blev som tokiga när han spelades på radion.

Därmed var dagens kryss avklarat. Det var omväxlande och med bra musik om än inte så klurigt.

Nu ska jag ta en promenad med Hugo innan jag och sonen ska spela golf på Viksjö GK där vi båda är medlemmar.

Jag tackar er alla för idag och önskar er en fortsatt fin lördag och trevlig helg.

"Herren bygger upp Jerusalem
och samlar det skingrade Israel.
Hen ger läkedom åt de förtvivlade
han helar deras sår."
ur Psaltaren 147

168 kommentarer:

 1. God Morgon från ett Uppsprickande Skepplanda

  SvaraRadera
 2. God morgon Krister och alla kryssare från ett soligt Ösmo. Efter ett behövligt regn igår visar sig solen lite idag. Dagarna blir lite ensidiga men det händer att vi tar en tur med bilen för att bara se lite annat.
  Lycka till med dagens kryss!
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Carin.

   Nästa helg ska jag ställa på husbilen och förbereda den om det är så att vi kommer få åka runt i landet under sommaren. I annat fall får vi göra dagsutflykter i närområdet.

   Radera
 3. Gomorron från ett usch lule, snöglopp o +1grader. I övrigt allt e ok häruppe. Ha de så gott därnere i södern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gomorron, Fellini.

   Önskar er detsamma där uppe i norr.

   Radera
 4. Godmorgon Krister med familj o djur o alla kryssare! Idag blir vi tre som ska lösa krysset, lillflickan 15 år vägrar att prova att vara med hon tycker bara det är för äldre får jag till svars. Det ska bli roligt att kryssa vi är laddade! snart kör vi! Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Lisbeth.

   Du kan trösta dig med att även hon blir äldre. Ett tips är att ropa på henne när det är en fråga hon kan. "Kan du hjälpa oss?"

   Radera
  2. Har en 16åring och 19 åring som, när vi sitter i bilen å löser, tycker det är kul å intressant-vi lär av varandra MEN hemma är det bara för "äldre" ;-)

   Radera
  3. Mina barn beskriver lördagsförmiddagarna som ett musikaliskt trauma...

   När jag ropar på yngsta dottern då hjälper hon mig, men annars låser hon in sig på sitt rum, precis som de äldre gjorde när de bodde hemma.

   Radera
 5. Godmorgon Krister och alla krysslösare.
  Hör i Lockne har det snöat i natt och nu på morgonen. Vill ha lite värme nu.Trevlig fortsättning på helgen.
  /Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Ulla.

   Jag önskar dig detsamma.

   Radera
 6. God Morgon Krister och alla kryssare. Nås är i dag vått efter nattens ihållande regn, men solen försöker bryta igenom molnen nu på förmiddagen och vi hoppas på bättre väder. Vårt firande av Valborg och 1 maj inskränkte sig till den digitala varianten och byn är nästan död. Mina dagliga promenader är ganska ensamma, ibland möter man någon som på avstånd växlar några ord, f.ö. är det mest digitala kontakter som sker. Kyrkorna i pastoratet är fortfarande stängda, så mässan firar vi även denna vecka digitalt. Liksom Carin från Ösmo, har vi tagit bilturer bara för att komma ut ur huset. Snart börjar säsongens gräsklippning och man kommer igång lite mer. Else-Britt och jag önskar Dig och hela familjen med Hugo, Alexi och Becky en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Thorsten.

   Vi fortsätter med öppen kyrka vilket innebär att vi firar en enkel mässa under lång tid. Vi har ingen bestämd agenda men jag har sagt att klockringning, förbön med tacksägelse och enskild kommunion ska vara med. I övrigt bestämmer prästen och musiker hur de lägger upp det.

   Jag har svårt att ta del av det digitala även om även vi försöker det som ett komplement. Det kan ju aldrig ersätta en riktig gudstjänst.

   Jag önskar dig och Else-Britt en fin helg och vecka.

   Radera
  2. Du har alldeles rätt i att det är tomt utan en riktig gudstjänst, men att åka till Järfälla för att få fira mässa är lite långt. Vi försöket härda ut och söker inom 10 mils omkrets efter möjligheten.

   Radera
  3. Det är helt begripligt att ingen åker så långt.

   Jag hoppas att vi snart kan fira gudstjänst som vanligt. Vi får ju ha dop, vigslar och begravningar med max 50 personer närvarande.

   Radera
 7. God morgon Krister. Från ett soligt väring.

  SvaraRadera
 8. God morgon Krister! Nu kör vi! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Susanne S.

   Det gör vi. Det verkar som om du blivit "torsk" på Melodikrysset. Kul.

   Radera
  2. Ja, nu är jag fast! Har sett fram emot dagens kryss!

   Radera
  3. Det fyller en viss funktion i mitt liv också...

   Radera
 9. Godmorgon Krister och alla andra kryssälskare! Tolv plusgrader i Stenstorp. Skönt!

  SvaraRadera
 10. Bengt Nilson2 maj 2020 10:02

  God morgon alla med herden i spetsen från ett halvsoligt Bromölla. Jag saknar kyrkan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Bengt.

   Jag har full förståelse för att du saknar kyrkan. Jag möter många varje vecka som mår dåligt för att de inte vågar komma till våra öppna kyrkor.

   Vi har lyft ut möbler utanför våra kyrkor så att de kan stanna till för ett samtal och en kopp kaffe.

   Radera
 11. God morgon! Pigga och glada efter morgondoppet i Vättern så tar vi oss an detta kryss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Mammahara.

   Det var modigt måste jag säga. Jag badar ogärna om det är kallare än 25 grader i vattnet, även om jag badat i isvak vid några tillfällen.

   Radera
  2. om jag kallar badkaret för Vättern kan jag också bada där!

   Radera
  3. 🙂 Bra för immunförsvaret i dessa tider

   Radera
 12. god förmiddag Krister och alla andra kryssälskare hälsar Björn från Buddbyn
  Här är det nästa 2 grader varmt, burr!
  och regnblandad snö

  SvaraRadera
 13. God morgon hälsar vi från ett Dorotea där vintern snarare rasar in istället för ut. Det snöar för fullt och det har kommit 15 cm sen i gårkväll.
  Men vi får vara inne och njuta i värmen.
  Lycka till med kryssandet idag.
  Christina och Kjell.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Christina och Kjell.

   Ett typiskt aprilväder även i maj.

   Radera
 14. God morgon Krister och alla kryssare.

  Idag regnar det över Piteå, vilket är bra, så den kvarvarande, snön tinar lite snabbare.

  Grattis på er dag!

  Skön fortsatt lördag på er alla!

  Hejsvejs

  SvaraRadera
 15. Pretty woman

  SvaraRadera
 16. Bengt Nilson2 maj 2020 10:20

  Pavarotti sjunger nessun dorma ur turandot av Puccini

  SvaraRadera
 17. Sofia Karlsson

  SvaraRadera
 18. V12 FIA Jansson som bor upp på Söder

  SvaraRadera
 19. DAN Andersson
  SONIA Aldén
  FIA Jansson

  SvaraRadera
 20. God morgon från Gällersta! Har skiner solen och idag skall vi sätta potatis (förhoppningsvis) Jarl o Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon, Jarl och Ann.

   Jag höll på att skriva ett ordspråk om att sätta potatis.

   Radera
 21. L7 Sofia Källgren
  V12 Fia Jansson

  SvaraRadera
 22. L.11 ENsjöman älskar havets våg

  SvaraRadera
 23. Svar
  1. Jag tyckte det lät som en dag på lasarettet

   Radera
  2. Förlåt jag har fel. Den jag tänkte på heter i en sal på lasarettet

   Radera
 24. Donna Summer, som vi hörde live på 30 års företagsjubileum i Orlando 2010

  SvaraRadera
 25. L9 Tom jones Min favorit ja hade rätt hi hi

  SvaraRadera
 26. Tack för idag. Önskar er alla en trevlig helg

  SvaraRadera
 27. Tack för i dag. Trevlig helg önskar jag er alla. Håll avstånd!

  SvaraRadera
 28. Tack för trevligt X:ande.
  Ha en fortsatt trevlig helg.
  På återseende.

  SvaraRadera
 29. Tack för idag Trevlig Helg

  SvaraRadera
 30. Tack för idag.Trevlig helg! =)

  SvaraRadera
 31. Tack för idag! Nygår vi ut i vårsolen som skiner här över Norra Vättern. Marie

  SvaraRadera
 32. Tackar för idag!
  Relativt lätt!!
  Tackar för sällskapet.
  Snöandet fortsätter~20cm
  Önskar er en bättre helg än oss!!!!!
  Christina och Kjell i
  Dorotea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Christina och Kjell.

   Ja, det var väldigt enkelt idag.

   Vi får hoppas att det snart slutar snöa hos er.

   Radera
 33. Vi har ett speciellt minne var på konsert med Tom Jones några dagar innan min dotter föddes 2000 där stod vi och dansade och sjöng och så var det jättedimmigt när vi körde hem från konserten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som ett fint minne, Lisbeth.

   Hoppas att han sjöng "Kiss".

   Radera
  2. Ja det gjorde han bra låt. Cool. Han uppträdde på ett slott i skåne. Jag blir helt tokig när jag hör hans musik o trots att jag var höggravid och snart skulle föda stod jag o dansade o sjöng hela kvällen. Han är en av mina favoriter o många kvinnor gillar hans musik o skriker o kastar upp grejer på scenen.

   Radera
  3. Det är kanske därifrån Rolandz fått texten till "Ja ja men"?

   Radera
 34. Någon som vet SÄKERT om det är Sofia ELLER Sonia som var rätta svaret på L 7??

  SvaraRadera
 35. Hejsan och grattis på bröllopsdagen.
  Äntligen fick jag till det med hjälp av dig.
  Fy hur länge ska detta karantänliv hålla på, visserligen går jag och handlar och håller avstånd med gummihandskar och bakteriedödande våtservetter.

  Ha en fortsatt fin helg och så hoppas vi att värmen kommer snart.
  klapp till Hugo och kli till kissekatterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Mi och stort tack för grattiset.

   Desto bättre vi är på att hålla oss hemma och avstånd desto större är chansen att det går över. När är det ingen som vet.

   Jag önskar dig och Prinzen detsamma.

   Radera
 36. Hej! Jag har tagit för vana att först klicka på "Skicka in" och sen gå hit och kolla om vi skrivit lika. Hittills har vi det! Tack mitt "facit"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, Kristina.

   Om jag har rätt får jag inte veta förrän nästa lördag, men jag är hyfsat säker.

   Radera
 37. Tack för idag gick bra med krysset tillsammans. Tack för tipset jag har försökt med att få hjälp av henne när det gäller yngre artister i melodikrysset hon hjälper oss ibland, det kommer en dag när hon vill vara med. Kul att din kompis blivit bättre från corona, men vågar du besöka honom p g a smittorisken? var försiktig!! Vi spelade kubb när vi var i sommarstugan senast i strålande solsken o det var jättekul, hela familjen älskar att spela allt o alla vill bli vinnare o så spelar vi kortspel vändåtta, sjua m fl kortspel kul att samla familjen. Jag gjorde en underbar promenad i naturen igår o fler båtar var redan sjösatta.Trevlig Helg till Krister med familj o alla kryssare! Vi hörs nästa vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, Lisbeth.

   Ja, han är inte längre smittbärare.

   Vi brukar också spela massor av olika spel när vi är ute med husbilen. Här hemma blir det mest tv...

   Jag önskar er detsamma!

   Radera
 38. Idag missade jag direktsändningen av krysset pga att sonen kom tillsammans med yngsta barnbarnet för att tillsammans med min Krister köra hem sin båt till Saltsjö-Boo. Jag fick följa med och ta hem bilen, som jag senare ska köra och hämta Krister i Saltsjö-Boo.
  Jag önskar alla en skön majhelg.
  //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
 39. Hej!
  Ibland får jag hjälp av dina kommentarer. Tack!

  Det är så trevligt att läsa tankarna om hur din vardag ser ut.

  SvaraRadera