tisdag 25 maj 2010

Åter i etern

Så är jag tillbaka i Stockholm efter min semester och ledighet. Jag har tillbringat ett par dagar i stugan, där såväl vädret som det mobila bredbandet drogs med i hänryckningens tid. I lördags satt jag och läste på farstukvisten i 27 grader och strålande solsken. I söndags eldade jag i öppna spisen för att hålla värmen i ett 14-gradigt ösregn.

Annandag pingst, (som i år var en ledig dag för huvuddelen av de anställda eftersom den 6 juni inträffar en söndag i år), var en dag med utbildning för alla präster och diakoner. På förmiddagen pratade vi om kris och krishantering och under eftermiddagen kom Stockholms polispräst och utbildade oss i hur man handräcker polisen då de lämnar dödsbud.

Det märks att terminen börjar närma sig sitt slut. I går kväll var vårens sista Kyrkofullmäktige och i dag har vi terminens sista personalinformationsmöte.

Jag tror att det är med blandade känslor vi närmar oss alla terminsavslutningar. För vissa är det glädje och lättnad, för andra är det stressigt. Jag är säker på att en hel del även är bekymrade och oroliga för hur de ska fylla tiden när olika verksamheter och grupper har sommaruppehåll.

Själv ser jag fram emot sommarens alla vigslar. Det är så otroligt inspirerande och roligt att träffa brudparen, lära känna dem lite grann och sedan få vara med dem på deras stora dag.

4 kommentarer:

 1. Thorsten Schütte25 maj 2010 14:32

  Att byta den pålitliga annandag pingst mot en opålitligt veckodagsflaxande nationaldag som få bryr sig om var ett stolleprov. Man kunde ju exempelvis ha upphöjd midsommardagen till nationaldag och låtit annandag pingst förbli helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Torsten!

  Jag delar helt din uppfattning att det fanns flera alternativa lösningar kring en nationaldag. I dag ser vi resultatet. 2 av 7 år så blir annandag pingst nästan helgdag och de andra 5 är det en vanlig måndag.

  Krister

  SvaraRadera
 3. Jag gillar att det är 6 juni. Själviskt kanske men jag fyller år då och det är helt underbart att alltid vara ledig på sin födelsedag :-)


  Marie

  SvaraRadera
 4. Hej Marie!

  Det har jag full förståelse för. Själv fyller jag år på gamle kungens dödsdag.

  Krister

  SvaraRadera