lördag 29 maj 2010

Melodikrysset vecka 21 - 2010

I dag har jag perfekt täckning på internet så jag behöver inte sitta i bilen denna lördag. Dagens melodikryss försöker jag lösa vid köksbordet i ett regnigt och kallt Stockholm.

Mitt förslag i dag ser ut så här:

L 5 och V 11: Vi hörde; "Ta av dig skorna", av Povel Ramel.

V 1: Det var Tom Jones, "Tjuren från Wales", som sjöng Beatles; "Yesterday". Han är en av få artister som jag känner igen direkt. Kanske det beror på att han var en av min mammas favoriter och spelades flitigt i min barndom.

L 2: Musiken är hämtad från tv-programmet; "Sveriges Magasin".

V 7 och V 10: De som sjöng var, "Elton" Reginald John och Ronan Keating.

V 13: Att det sjätte ordet i titel och refräng blir att, framgår av L 1. Men jag har ingen aning om vad det var Eldeman spelade. Jag måste kolla upp detta med Enn Kokk i eftermiddag. Det skulle kunna vara visan; "Fjorton år tror jag visst att jag var".

L 1: Ytterligare en av min mammas favoriter; "Du borde köpa dig en tyrolerhatt". Den älskade hon med Östen Warnerbring.

L 11: Melodin heter; "Det var Capri vi mötte varandra". I min ungdom gjorde en kamrat en sång om mig på den melodin.

L 12: Bamses sång heter i originalet; "Genom eld och vatten". Jag tror att det var en grupp som heter Sarek som sjöng den först.

L 6: Kompositören till; "Moonlight shadow", är Mike Oldfield.

V 8: Lisa Stansfield sjöng; "In all the right places".

L 9: Jag har ingen aning om hur texten till Evert Taubes; "Tango i Nizza" går. Men med hjälp av google kommer jag fram till att texten börjar med; "Säj minns ni mig ännu...". Jag chansar alltså på ni.

L 4: Vi hörde; "Innan ljusen brunnit ut", med Anna Maria Espinosa ur årets melodifestival. I år har vi 2010 och i det årtalet finns det två nollor. Det innebär att rätt svar ska vara nolla.

L 3: Textförfattaren till; "Höstvisa", heter Tove Jansson.

Efter att ha tittat på Enn Kokks blogg så håller jag fast vid mina förslag. Han hade precis samma lösning som jag föreslagit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar