lördag 4 september 2010

Melodikrysset vecka 35 - 2010

I dag försöker jag åter lösa melodikrysset under ordinarie sändningstid. Jag sitter i Vittinge prästgård, där vi njutit av en lång frukost efter gårdagens kräftskiva. Solen skiner och det är en härlig septemberdag.

Mitt förslag i dag ser ut så här:

L 1, V 1 och V 6: Ainbusk singers sjöng; "Jag mötte Lassie". Musiken är komponerad av Benny Andersson och texten är skriven av Marie Nilsson-Lind.

Tyvärr fungerar inte kyrkoherdens internetuppkoppling så bra, jag kastas ut hela tiden. Jag återkommer med resten av krysset när jag är tillbaka i stugan.

3 timmar senare:
Nu sitter jag i stugan och har lyckats att koppla upp mig via det mobila bredbandet. Här kommer fortsättningen på mitt förslag till lösning på dagens melodikryss:

L 2: Den geografiska motsatsen, som det frågades efter måste vara dalar. Melodin heter ju; "Höga berg och djupa dalar".

V 8: I samband med sången; "Med en enkel tulipan", hör man förhoppningsvis hurrarop.

L 9, V 13 och V 7: Det var Ola Salo och The Ark som sjöng "The worrying kind". En fantastiskt fin sång. Dessutom är Ola son till en kyrkoherde.

L 4: Till Owe Thörnqvists; "Varm korv boogie" är väl senap ett lämpligt tillbehör?

V 12: Den belgiska sångerskan som sjöng; "Ella Elle L´a", heter Kate Ryan.

L 12: Det som man sliter med i; "Eldarevalsen", är kol. Som vanligt är det med minst en Evert Taube visa i melodikrysset.

V 14: Komediserien som hade Earth, Winde and Fire´s melodi; "In the stone", som signaturmelodi var Lorry. En otroligt rolig serie. Särskild gillade jag uppfinnaren från Sundbyberg.

V 11: Sångerskan som sjöng i; "Ugglevisan", och hade samma namn som sin födelsestad, var Kisa Magnusson.

V 10: Den engelska sången som vi hörde instrumentalt, heter på svenska; "Det var Capri vi mötte varandra". En kurskamrat skrev en gång en mindre smickrande text om mig, till den melodin.

L 10: Artisten som sjöng; "I kissed a girl", heter Kate Perry. Det är inte riktigt min musikstil, men mina stora barn spelade den flitigt för något år sedan.

L 3: Wilhem Petterson-Bergers; "Till rosorna", ur "Frösöblomster", handlar om rosor.

L 5: Dagens melodikryss avslutades med att Nick Borgen sjöng; "We are all the winners".

Förutom problem med uppkopplingen till internet så hade jag problem med flera frågor i dag. Vilken tur att google finns. Nu ska jag njuta av det fina vädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar