söndag 21 november 2010

Melodikrysset vecka 46 - 2010

Så har det blivit söndagkväll och jag har kommit hem efter en intensiv helg tillsammans med Kyrkorådet. Konferensen överträffade alla mina förväntningar och vi hann med allt vi planerat. Dessutom tycker jag att resultatet blev otroligt bra. Vi har nu de allra bästa förutsättningarna för vårt fortsatta arbete med Församlingsinstruktionen.

Denna vecka löser jag alltså melodikrysset i efterhand. Mitt förslag på lösning, ser ut så här:

L 1: Plácido Domingo, José Carreras och Luciano Pavarotti kallades för; "De tre tenorerna". Här hörde vi; "O sole mio".

V 14: Vi fick höra; "Sweet home Alabama", på spanska.

L 11: Melodin spelades på såg. Vad den heter har jag ingen aning om, men man kan såga med en såg förutom att spela på den.

V 10: Jag hörde direkt att det var Bee-Gees, som sjöng; "Night fever". När jag gjorde lumpen i slutet av 70-talet, så spelades den oavbrutet på luckan.

L 6, V 2 och V 7: "Raindrops keep falling on my head", skrevs till filmen; "Butch Cassidy and Sundance Kid". På svenska fick den titeln; "Regnet det bara öser ner". När det regnar så blir man blöt. Sången gjordes av Burt Bacharach.

V 5: Kim Larsen var en av mina ungdomsfavoriter. På den tiden var han med i bandet Gasoline. Denna sång; "Jeg siger nae, nae, nae", har jag dock aldrig hört tidigare.

V 12: Marschen som spelades i ett något "upphottat" tempo, heter; "Under blågul fana".

L 5: Artisten som sjöng; "Mambo no. 5", heter Lou Bega.

V 8: Sången som Arja Saijonmaa sjöng så vackert på finska, heter; "Ljuvliga ungdom", på svenska.

L 3: Jag kände igen; "Ljuva sextiotal", direkt. Om jag minns rätt så var det Brita Borg, som gjorde den känd.

V 9: Det var Sonja Aldén som sjöng; "För att du finns", i melodifestivalen 2007. En av de finaste sångerna som finns. Den har på kort tid blivit populär vid vigselgudstjänster.

V 13: Melodin som framfördes var nästan oigenkännlig, ända tills på slutet. Då hörde jag att det var; "The man with the golden gun". En av alla James Bond filmer.

L 4: Klassikern; "Hold the line", framfördes av gruppen Toto.

Dagens kryss var inte särskilt svårt. Jag har faktiskt inte behövt googla en enda gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar