lördag 8 december 2012

Melodikrysset vecka 49 - 2012

God eftermiddag alla melodikryssvänner.

Efter att ha arbetat under förmiddagen kom jag hem, och konstaterade att vårt bredband inte fungerade. Nu har jag fått ordning på det och kommer att försöka lösa melodikrysset via nätet.

Vädret i Stockholm är fantastiskt. Vi har drygt 50 cm snö, strålande sol och minus 5 grader.

I dag ser mitt förslag till lösning ut så här:

L 1: Den som sjunger; "Under vinrankan", måste vara Monica Zetterlund. Hennes röst är oefterhärmlig.

V 7 och V 12: Det var bara någon vecka sedan denna sång var med i melodikrysset. Då skulle vi svara näsdukar. I dag handlade om titeln på: "Don´t cry for me Argentina". Den är hämtad från musikalen; "Evita". I dag fick vi höra den i en instrumental version framförd på gitarr.

L 5 och L 9: Musiken är hämtad från något barnprogram. Jag tror att figurerna som efterfrågas heter; "Drutten och Gena".

L 10 och L 12: Till att börja med så känner jag inte alls igen melodin. Detta är en av de få musikgenrer jag inte är så förtjust i. Dock tror jag att det är; "Världen är full av violer", även om den framfördes i ett snabbt och jazzigt tempo, på saxofon.

L 3: Artisten som sjunger; "Upside down", är megastjärnan Diana Ross.

V 6: Det man ibland fick begära enligt; "Mitt hjärtas telefon", måste vara ett namnanrop. Om jag minns texten rätt så sjunger man; "så är mitt namnanrop, jag älskar dig".

L 4: Tv-signaturen är hämtad från; "Sherlock Holmes". Han sågs väl sällan utan pipan? Ofta när jag står med min pipa i munnen kommer människor fram och pratar. Antingen säger de, att det är sällan man ser någon som röker pipa, eller så talar de om att deras morfar eller farfar rökte pipa och att de minns doften.

V 8: Gruppen som sjöng; "Stockholms ström", hade det något konstlade namnet; "Aston Reymers Rivaler". Sången minns jag med lätthet, men gruppnamnet fick jag googla på.

V 13 och V 4: Dagens Evert Taube fråga, handlade om; "Nocturne". Texten inleds med; "Sov på min arm...". Detta är en av de absolut vanligaste solostycken under begravningsgudstjänster.

L 11: Musiken är hämtad från filmen; "PS! Sista sommaren". De som sjöng; "Allt det du känner", var Tommy Nilsson och Tone Norum. Jag tror att den även blev en "långkörare" på Svensktoppen.

L 2: Signaturmelodin till; "På spåret", har varit med många gånger i melodikrysset, men det är nog första gången Eldeman frågar vem som komponerat; "Jernbanegaloppen". Det är den danske kompositören Lumbye.

V 1: Tv-programmet som gjorde Loreen och; "Euphoria" känt, måste väl ändå vara melodifestivalen?

Dagens melodikryss var inte särskilt svårt, men å andra sidan så är det alltid lättare att lösa det i efterhand. Man kan stanna sändningen, lyssna igen osv. I dag har jag "bara" behövt googla två gånger. En gång på gruppen som sjöng; "Stockholms ström", och en gång på stavningen av Lumbye.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig andra adventshelg.

4 kommentarer:

 1. L. 10 L. 12 Hade du inte varit präst hade du skrivit att den här musiken är jävligt enerverande:). När jag hör sådan musik mår jag fysiskt dåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig om att musiken är enerverande och melodilös. Den här typen av jazz tillhör en av de få musikgenrer som jag inte gillar.

   Radera
 2. Christer Toivonen8 december 2012 19:51

  V6 Heter egentligen Köp hjärtan och det är i slutet av refrängen raderna finns med. Kolla här:
  http://ingeb.org/songs/kophjart.html
  Här är sjunger Ulla Billquist den:
  http://archive.org/download/UllaBillquist-01-25/UllaBillquist-KpHjrtanbuyHeart.mp3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christer.

   Tack för hjälpen och länkarna. Jag skrev den titel som Eldeman sa, men han har inte alltid rätt.

   Tack!

   Radera