måndag 4 november 2013

Välkommen till Järfälla församling, Veronica.

Varmt välkommen till Järfälla församling som komminister, Veronica!

Vi önskar att du ska trivas i Järfälla församling. Hos oss hoppas vi att du ska finna arbetsglädje, omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter och en god arbetsgemenskap. Du har också många givande möten med våra fantastiska församlingsbor framför dig.

På pappret tjänstgör Veronica i Järfälla församling, med huvudsaklig placering i Viksjö kyrka, sedan den 1 november men i praktiken börjar hon sitt nya arbete i dag.

Veronica kommer närmast från Maria Magdalena församling, där hon varit komminister i flera år. Hos oss i Järfälla församling kommer Veronica att leda gudstjänster och andakter, hålla i kyrkliga handlingar (dop, vigsel och begravningsgudstjänster), ha samtal och själavård, vara med i konfirmand och ungdomsarbetet, arbeta med vuxenundervisningen samt utföra alla andra förekommande prästuppgifter.

Att börja på en arbetsplats där man är känd som församlingsbo och där man tidigare arbetat i en annan roll, är oftast inspirerande men också utmanande. Förväntningar är många, stora och säkerligen lite motstridiga. Att möta allas förväntningar är i stort sett omöjligt. Då måste man välja vilka av alla förväntningar man kan stå ut med att inte möta.

Jag tror också att det är viktigt att "vila i" den erfarenhet som bärs med in i det nya, och att lita till att det som burit hittills, kommer att bära även framöver. De ska bli spännande att lära känna Veronica i en ny roll och i nya uppgifter, än de vi minns från förr. Vare sig Veronica eller Järfälla församling är exakt desamma som för 10 år sedan.

Jag är övertygad om att vi är många som bär Veronica i våra förböner nu när hon börjat sin förhoppningsvis långa tjänstgöring i Järfälla församling.

Varmt välkommen till Järfälla församling, Veronica!

3 kommentarer:

 1. Tack Krister för dina varma välkomstord.
  Jag har haft en fin första dag.
  Jag känner glädje, inspiration och tillit.

  Nåd och frid!
  Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Veronica och tack detsamma.

   MVH//Krister

   Radera