söndag 26 augusti 2012

Melodikrysset vecka 34 - 2012

Nyss hemkommen från Åland och en helg fylld av golfspel, kastar jag mig över veckans melodikryss. Jag klarade inte av att försvara min vinst från förra året, utan jag fick nöja mig med en fjärde placering.

Så här ser mitt förslag till lösning på veckans melodikryss ut:

V 9: Eldeman börjar med; "Det är dans på Brännö brygga". Den som sjunger är Alf Robertson.

L 9: Sjömannen i den "jazziga" melodin heter Axel Öman. Jag tror att den korrekta titeln på melodin är; "Skepp som mötas".

V 11: Artisten som sjöng; "Oh my God", i förra årets svenska melodifestival, har artistnamnet; "The Moniker". Egentligen heter han Daniel Karlsson. I mitt tycke var detta den klart bästa sången i förra årets tävling.

L 12: Så fick vi lyssna till den absolut bästa jazzlåten, framförd av ett storband. Glenn Millers; "In the mood". Den finns med svensk text av Hasse och Tage, då med titeln; "Vad är mod".

V 10: Den vi hörde framföra; "Med hjärtat fyllt av ljus", var Shirley Clamp. En otroligt begåvad sångerska som sjunger med känsla och innerlighet.

V 13: Vi fick höra en instrumental version av ledmotivet från filmen; "En officer och en gentelman"; "Up where we belong". En fin melodi och en mycket bra film. Det är faktiskt den enda film jag sett, och önskat att jag haft uniform på mig.

V 1: Den vi hörde tala måste ha varit; "Televinken". Här hördes han tala med bland annat Anita.

L 1: Musiken är hämtad från filmen; "Titanic". Melodin heter; "My heart will go on", och sjöngs av Celine Dion. Här hörde vi dock instrumentalt.

V 6: Sångaren som sjöng; "You can´t hurry love", heter Phil Collins. Hans huvudinstrument var trummor, åtminstone då han spelade i "Genesis".

L 3 och L 5: "Vem vet", är en melodi som ursprungligen skrevs och framfördes av Lisa Ekdahl. Här fick vi höra den i en finsk version.

V 7: "Butterfly", framfördes av den norska gruppen; "A-ha".

L 2 och L 4: Louis Armstrong sjöng; "What a wonderful world". En vacker sång som inte är helt ovanlig i samband med begravningsgudsjänster. En av vår tids absolut största musiker. Efter det sjöng Norah Jones; "Come away whith me". Jag förstod inte riktigt varför detta var en dubbelfråga.

V 8: Veckans melodikryss avslutas med, Nisse Hellberg och "Du är stjärnan i mitt liv". En vacker sång, med fin text.

Veckans melodikryss var inte särskilt svårt. Jag har faktiskt inte behövt googla en enda gång, vilket är ovanligt.

Nu ska jag gå och lägga mig för att vara pigg i morgon bitti, då det är min första arbetsdag på 6 veckor.

Jag önskar er alla, en riktigt trevlig vecka.

7 kommentarer:

 1. Jag håller med dig att det var ganska lätt den här gången. In the mood var mycket populärt på den tiden jag var ung och var på dans. Det var alltid lika kul när musiken tonades ner och många slutade dansa, men det skulle man inte utan avvakta nästa omgång av slutet./M

  SvaraRadera
 2. Hej M och tack för din kommentar.

  Ja, denna vecka var en vecka då jag hade en personlig relation till och kännedom om varje melodi. Det är mycket ovanligt.

  Jag önskar dig en fin vecka, så hörs vi kanske på lördag?

  Krister

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr blir det nog lite mycket på lördag, först upptakt för samarbetet hembygdsföreningen/vuxenskolan och sedan fyller min syster år, men man kan ju lösa krysset i efterhand./M

   Radera
  2. Det kan man ju om man lyssnar på reprisen. Har man en dator kan man lyssna på det precis när man vill. Då kan man också pausa om man tycker att det går för fort.

   Lycka till med alla "uppdrag" på lördag.

   Krister

   Radera
 3. Thorsten Schütte29 augusti 2012 kl. 07:45

  Få berätta lite: i morgon bitti åker vi för resten av veckan till Umeå för att "installera" vår dotter där, som ska börja studera arkitektur. Helgen efter flyttar min son, dock bara några kvarter bort. Och sista septemberhelgen firar vi silverbröllop med en långhelg i den fantastiska staden Oslo. Vi har nått en av livets vändpunkter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din "berättelse". Det låter både skönt och skrämmande på en och samma gång. Det lär bli ganska tomt hemmavid, när barnen lämnar hemmet, samtidigt så får du och din fru massor av tid och utrymme.

   Grattis till silverbröllopet i förskott.

   Krister

   Radera
 4. Thorsten Schütte29 augusti 2012 kl. 19:04

  Jag lutar mig mot Predikaren: Allt har sin tid. Problem med att få tiden att gå tror jag knappast vi får, det blir bl a mera tid för församlingen och kanske flera tillfällen som "hobbyskribent"...

  SvaraRadera