söndag 15 september 2013

2 miljoner besök

I går gjorde någon av er läsare det 2 000 000:e besöket här på bloggen. Det innebär att bloggen haft 1 miljon besök det senaste året.

Tyvärr vet jag inte vem av er som gjorde det så jag kan inte dela ut något pris. Där emot vill jag tacka alla er som besöker "Kyrkoherdens tankar" oavsett om ni gör det regelbundet eller sporadiskt.

Hur många personer som står för de 2 miljoner besöken sedan maj 2009 har jag ingen aning om, men sannolikt är det så att samma personer återkommer många gånger. Flest besök får bloggen på lördagar då jag skriver om Melodikrysset. Rekordet ligger på drygt 36 000 besök under ett dygn i december 2012.

Stort tack till Er alla!

12 kommentarer:

 1. Stort grattis; Krister. Din blogg vinner i längden genom sitt lågmälda engagemang i stället för de gälla skrik allt flera försöker överrösta de andra med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon Thorsten. Tack för din kommentar och dina vänliga ord. De värmer.

   MVH//Krister

   Radera
 2. Grattis Krister! Jag följer dig ofta, främst på lördagar. Idag kan jag nog inte följa Melodikrysset i realtid eftersom vi skall vara barnvakter, men jag löser krysset i efterskott. //Carin från Ösmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carin.

   Det låter som en klok prioritering. Min yngsta dotter tycker att det är jättetråkigt att hon "måste" vara tyst mellan 10 och 11 varje lördag.

   Lycka till!

   Radera
 3. Grattis Krister. Jag är en av dom anonyma besökarna. Jag vet inte varför riktigt men jag tycker om att följa din vardag som präst med allt vad det innebär. Många minnesvärda tankar man fått. Ja måste även tillägga att jag läser ditt förslag till krysset med för att rätta mej själv och lösa det jag inte har en susning om. Mvh Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas och tack för din kommentar och dina vänliga ord.

   Jag tror att de flesta gör som du, försöker själv och sedan hittar hjälp på nätet där de kört fast.

   Innan jag blev präst hade jag inte riktig kunskap om vad en präst gör till vardags. Precis som många andra trodde jag att de jobbade mest på söndagar, men vi har ju uppgifter hela veckan. Jag tycker att jag har världens roligaste och mest omväxlande arbete.

   Mvh//Krister

   Radera
 4. Hej! Tack för stöd och support i Melodikrysset! Nu skall jag skryta - är ganska duktig själv vad gäller musikfrågor, MEN Du har hjälpt mig flera gånger "på traven"! Tack för det! Jodå, det var "Är det så här när man är kär när man är liten", skriven av Sven Goon, min far, i dagens kryss. Han skrev den betydligt tidigare än "Vår lilla stad" och han vidtalade det också och fick gehör för det. Kommer självklart att titta på Dina "coachtips" även fortsättningsvis! Ha en bra helg och hälsningar till alla andra "Melodikryss-fans"! Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anneli och tack för din kommentar och dina vänliga ord.

   Den känns stort att dottern till en av dagens upphovsmän skriver här på bloggen.

   Jag skulle nog se mig mer som intresserad än kunnig. Jag är också väldigt vetgirig och vill lära mig mer. Jag tycker att melodikrysset är roligast när jag måste googla och söka svaren på internet.

   Jag önskar dig detsamma!

   Krister

   Radera
 5. Hej Krister! Vill passa på att tack för att Din blogg har öppnat vägen för mig in i den svenskkyrkliga världen, allt från att via Caroline Johanssons blogg hamnar på Bachhelg i Medevi till att nu i helgen haft ett "hobbyteologmöte" vid Sigtunastiftelsen där bl a Patrik Pettersson från bloggkollegan http://kyrkligating.blogspot.se/
  deltog!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thorsten och tack för din kommentar och dina vänliga ord.

   Roligt att du hittat in i "vår värld" och träffat två personer som jag hyser den största respekt för.

   MVH//Krister

   Radera
 6. Ja, och det lustiga är att jag i min tur hittade till Din blogg genom soldatmammans blogg, en blogg jag nu inte skulle våga ta i med tång. Seneripity kallar britterna detta. Och hobbyteologerna: jag menar att det var fritid och hobby på så sätt, det var teologproffs utom mig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thorsten.

   Jag brukar skilja på teoretiska teologer och praktiska teologer. Du tillhör säkerligen en eller båda dessa grupper.

   Teologi betyder ju "läran om Gud". Den kunskapen kan man skaffa sig på olika sätt. Utan praktik är teorin ganska stum. Det är när teori och praktik möts som det händer något.

   Dessutom gillar jag ordet amatör = den som gör det av kärlek.

   MVH//Krister

   Radera