söndag 8 september 2013

Melodikrysset vecka 36 - 2013

God söndagsförmiddag alla melodikryssvänner!

Nyss hemkommen från en trevlig kryssning till Tallinn i sällskap med min son, kastar jag mig över veckans melodikryss. Det är inte samma känsla att försöka lösa melodikrysset i efterhand, men ändå kan jag inte låta bli.

Den gångna veckan har i huvudsak bestått av lönesamtal med de medarbetare som jag är närmsta arbetsledare för. Jag har även hunnit med en kommunikationsdag på Verbum, en dag med budgetarbete inför 2014, ett Kyrkorådssammanträde och ett Personalutskottsmöte.

Det fina vädret håller i sig. I Tallinn var det rena sommarvärmen och det är det även i Stockholm. Det är strålande sol, en klarblå himmel och 20 grader varmt.

Stort grattis till M som vann ett badlakan.

Denna vecka har jag följande förslag till lösning på melodikrysset:

V 15: Veckans melodikryss började med; "Har ni sett Amanda Lundbom".

L 13: "Som stormen river öppet hav", med Susanne Alfvengren och Mikael Rickfors var med i den svenska filmen; "(En film) om kärlek".

L 4 och L 9: Vi fick höra; "Beach boys" och; "Sloop John B". På svenska fick den titeln; "Jag hade en gång en båt". Killarna i; "Beach boys" brukade ses surfa på sina skivomslag.

V 11: Musiken är hämtad från filmen; "ET". Han lämnar ett UFO.

V 4: Att det är Bob Dylan hör jag direkt, men jag är inte säker på sångens titel. Den hette tydligen "Pay in blood".

L 5 och L 1: Musiken var arrangerad som om det var Beethoven som komponerat den, men den är från Disneys film om; "Snövit".

V 1 och L 3: Den som sjöng; "I din himmel", var Sonja Aldén. En mycket vacker sång med en text som berör. Den var med i melodifestivalen 2012.

V 7 och V 8: "Det ringer", framfördes av gruppen; "Tre Knas". Gruppen bestod av Carl-Gustaf Lindstedt, Nils Olsson och Gunnar Lindkvist.

V 14: Vi fick höra en instrumental version av; "Violen från Flen", av Olrog.

L 12: Det var Linda Bengtzing som sjöng; "E det fel på mig", ur melodifestivalen 2010.

V 10: Charlie Norman framförde en instrumental version av; "Jag tror på sommaren".

V 6: Jenny Silver och; "Candela" sjöng; "Galen". På den tiden hette hon Öhlund i efternamn.

L 2: Musiken till; "Skärgårdsdoktorn", är komponerad av Stefan Nilsson. Jag har en CD-skiva med hans mest kända kompositioner. Den är väldigt avkopplande att lyssna till då man vill gå ner i varv.

Då var veckans melodikryss avklarat. Det var väl inte ett av de svåraste som Eldeman satt samman, men ändå har jag behövt googla ett par gånger för att dubbelkolla mina förslag och kontrollera stavningen.

Nu ska jag ta en lång promenad i det vackra vädret. Jag hoppas att vi "ses" nästa lördag.

Jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg.

4 kommentarer:

 1. Vi var osäker på V. 10.....Tack för hjälpen! Ha de...Sara & Jögge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Sara & Jögge.

   Det hördes tydligare under snabbgenomgången då endast refrängdelen spelades.

   Radera
 2. Hej Krister. Det har blivit måndag eftermiddag och jag har precis löst veckans kryss. Jag håller med dig, det är inte detsamma att lösa krysset i efterhand, men det går inte att låta bli.
  Jag var ju i Lübeck förra helgen, där även du varit, en fantastisk vacker stad. Kyrkklockorna på söndagen var det mest mäktiga jag upplevt av det slaget. Det dånade över hela Lübeck.
  I Karlskrona har vi ju Fredrikkyrkan-, Tyska kyrkan och Amiralitetskyrkan men de kan inte mäta sig med detta, inte ens tillsammans. Mera klock-ringningar i Sverige.
  Med vänlig hälsning/Lasse i Lyckeby

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lasse!

   Vilket minne du har. Jag har varit i Lübeck två gånger men inte hört deras kyrkklockor. Dock minns jag att det är en vacker stad. Jag var i en annan Hansa-stad, Tallinn, men inte heller där hörde jag några kyrkklockor.

   I Järfälla har jag tvingats skriva ett detaljerat ringschema till miljökontoret eftersom vi fått klagomål på de kyrkklockor som står nära bebyggelse.

   Jag håller dock med dig om att kyrkklockornas klang är vacker.

   Med vänlig hälsning/Krister

   Radera