fredag 27 september 2013

Hösten är här

Att hösten kommit framgår av de kyliga morgontimmarna och av att höstens färger tagit över i naturen. Trädens löv har blivit gula, oranga och röda, och de har börjat falla ner till marken för att bli till mull och senare till jord. Hela skapelsen har ändrat skepnad och håller på att förbereda sig för vinterns kyla.

I dag ska jag även förbereda husvagnen för vintern. Den ska vinterställas genom att vattnet ska tömmas ut, batteriet ska kopplas ur och sängkläder samt andra fuktkänsliga textilier ska tas hem för vinterfövaring. För mig är det kanske det allra tydligaste tecknet på att vi går en ny årstid till mötes. Det blir i handling konkret att sommaren är slut.

Även om jag gillar både höst och vinter är det med visst vemod jag tar farväl av husvagnen i 7 månader innan nästa campingsäsong vaknar till liv efter höstens och vinterns vila.

3 kommentarer:

 1. Vi har också ställt av vår husbil och gjort i ordning den för vintern. Jag håller med dig om att det känns vemodigt. Särskilt i år, när vi har varit ute och åkt en hel del.
  I morgon skall jag gå på Bokmässan i Göteborg och försöka lösa Melodikrysset på plats. Hoppas det blir lätt, som det brukar vara, när det är med publik. Jag får kolla med dig efteråt om jag svarat rätt.
  Trevlig helg önskar Carin från Ösmo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carin och tack för din kommentar.

   Jag hoppas att ni får en trevlig dag på "Bokmässan" och att ni får vara med och lösa melodikrysset i direktsändning.

   Önskar dig/er detsamma!

   MVH//Krister

   Radera
  2. SKÖNT!!! Att ej ha husbil / husvagn. Man slipper en hel del arbete. Tänk va skönt att sova på hotell, slippa bädda, städa,tömma skräpkorgar,tvätta handdukar(som blir utbytta, bara man lägger dem på golvet...) , bara få sätta sig till bords och intaga en god frukost, samt på kvällen äta en god middag. Och slippa disken efter. Och mycket, mycket billigare blir det också.../ Hälsn. fr. mig på ett hotell någonstans i världen....

   Radera