lördag 1 januari 2022

Melodikrysset vecka 52 - 2022

God förmiddag och gott nytt år önskar jag alla melodikryssvänner!

Idag har jag endast tagit en kort promenad med Hugo innan jag satte mig vid köksbordet för att försöka lösa Melodikrysset tillsammans med er. Det är årets första kryss men på kryssplanen står det att det är 2021 års sista, därav den kryptiska rubriken.

Trots att vi hade en lugn kväll här hemma så kom jag inte i säng förrän klockan 02.00 eftersom jag fastnade i en långfilm. Jag får ta min långa promenad i eftermiddag för en gångs skull.

Sedan jag började promenera i midsommar har jag gått 3180 km vilket blir ett snitt på 117 km i veckan eller drygt 16 km per dag. I 189 dagar i rad har jag gått minst 10 km.

Sedan vi hördes förra lördagen har jag endast svarat i telefon och på mejl eftersom jag har inte varit inbokad på några arbetsuppgifter.

Dagarna har jag ägnat åt många och långa promenader med och utan Hugo. Efter morgonens korta promenad har han hoppat upp i min frus säng där Alexi och Bucky också ligger.

Utöver detta har jag träffat min gode vän under precis samma former som vi gjort de senaste 20 åren. Det enda avvikande var att jag inte drack någon öl utan 4 flaskor kolsyrat vatten.

Veckans höjdpunkt var inte nyårsafton utan det var den kväll då jag mötte min kompis. Vi fick bordet bredvid Anders Eldeman. Jo, du läste rätt. Bordet bredvid Anders Eldeman! Han var precis lika trevlig som han låter i radioprogrammet. Jag hoppas att kunna återkomma inom kort med vad detta möte ledde till. Stort var det oavsett vad som händer i framtiden.

I Järfälla har vi haft ett minst sagt omväxlande väder under veckan. Det har varit snö och kallt och det har varit töväder. Idag är det molnigt och någon enstaka minusgrad vilket innebär att det är otroligt halt.

Så här ser förslaget till lösning ut idag:

V 7 och V 15: Vi inleder dagens kryss med "Det är skönt att komma hem" med "Supertrion". Den bestod av Christer Sjögren, Sten Nilsson och Sven-Erik Magnusson.

L 6: Jag tror att mannen i melodin arbetat med fisk men jag kommer inte på titeln. I kommentarerna får jag av Pitepalten veta att det var "Ungmön på Käringön" som spelades. Tack för hjälpen.

V 5: "Hammerfall" framför "Hearts on fire".

L 8 och L 4: Vi får lyssna till "Bä bä vita lamm" i en instrumental version. Den inleds med textraden: "Bä bä vita lamm har du någon ull..."

L 11: Lena Philipsson sjunger sin sång "Du ljuger".

V 10: Musiken är hämtad från tv-serien "MASH". Jag tror att den heter "Suicide is painless". Rollen som "Falköga" spelades av Alan Alda.

L 1 och L 3: "Märk hur vår skugga" framförs av "Imperiet" där Joakim Thåström var sångare. Det är Bellman som är kompositör.

V 13: "Två mörka ögon" framförs i en instrumental version. Jag skriver öga på V 13.

V 9: Det är Ted Gärdestad som komponerat musiken till "Oh, vilken härlig dag". Här var det Jill Johnson som sjöng.

V 12: Dagens andra barnvisa är "Vart ska du min lilla flicka"

L 14: "Ison och Fille" sjunger "Allt hon vill ha" som är en svensk version av "All that she wants" av "Ace of Base".

L 2: Vi går i mål med Amanda Jensen som sjunger "När vi gräver guld i USA" i en engelsk version med titeln "When we dig for gold in the USA". Även denna är hämtad från tv-programmet "Så mycket bättre".

Därmed var dagens kryss avklarat. Förutom "Ungmön på Käringön" var mitt största problem att radion var inställd på P 1 vilket jag inte reflekterade över förrän efter ca 10 minuter.

Jag och min yngsta dotter skulle ha åkt till Wien i morgon bitti men med tanke på pandemin avbokade jag resan härom dagen. Det är ganska trist att man ska förlora flera tusen kronor för att man är försiktig av sig och försöker anpassa sig efter rådande omständigheter.

Jag tackar er alla för idag och önskar er en god fortsättning på det nya året. 

Nu ska jag ta en lång och långsam promenad i det hala väglaget. Jag hoppas att Eldeman under veckan svarar på det mejl jag skickade honom härom dagen.

"Hjälpen kommer från Herren,
som har gjort himmel och jord.
Han låter inte din fot slinta,
han vakar ständigt över dina steg."

111 kommentarer:

  1. God morgon och Gott Nytt År, Krister och alla lösare! Efter ett lugnt och stillsamt nyårsfirande framför tv och med lite god mat sitter vi nu vid frukostbordet och tittar ut över gröna gräsmattor! Snön som fanns försvann för ett par dagar sedan! Lycka till med lösningen! Jarl och Ann i Gällersta

    SvaraRadera
  2. Godmorgon från Kåge. -10 grader och klar himmel. I natt hade södra Kåge strömavbrott vid midnatt. Här i norr var det inget avbrott. Nu kan vi börja krysset om en kvart. Gott nytt år och lycka till alla.

    SvaraRadera
  3. God morgon och Gott Nytt År Krister och alla kryssare från Nynäshamn. När jag gick upp lyste solen, men nu är det mulet igen. Det regnar inte i alla fall, som det gjort i flera dagar denna vecka. Ute är det 0 grader.
    I går firade vi in det nya året och min Krister, som fyller 75 år i morgon, tillsammans med vårt Nynäsgäng. Det är fem mycket goda vänner, som vi känt länge.
    Lycka till med dagens kryss!
    //Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. God morgon Carin och tack detsamma.

      Grattis i förskott till Krister.

      Radera
  4. Gott nytt 2022 till Dig Krister o alla krysslösare i Sverige. Den lilla snö som fanns vid jul har regnat bort. Så nu har vi en grön vinter i Nyköping. Hoppas att livet ff är gott

    SvaraRadera
  5. Gott Nytt År 2022 önskar vi från Mellerud.

    SvaraRadera
  6. God morgon och Gott Nytt År alla
    Det är plus 4 grader i Skåne Grönt på marken.

    SvaraRadera
  7. Gott nytt år Krister och alla andra kryssälskare!

    SvaraRadera
  8. Gott Nytt År från ett gråmulet Skepplanda.
    Snön försvann i veckan men den låg över julafton.

    SvaraRadera
  9. Gott Nytt År Krister och alla andra kryssare. I dag har vi några minusgrader och solen försöker bryta igenom molnen. Det kan bli en fin dag. Gårdagens töväder tog en del av snön och i dag är det risk för halka på vägarna. Vi har inte högmässa förrän kl 14, så det blev en lång sovmorgon efter nattens vakande inför årsskiftet. Det kan vara skönt att få en sovmorgon och jag önskar Dig en fin eftermiddagspromenad i dag på Nyårsdagen. Under veckan har vi varit på Mora lasarett och Else-Britt har fått godkänt från medicinavdelningen att hennes länge efterlängtade operationer av knäna skall kunna genomföras under denna våren. Nu hänger det på vad Ortopedavdelningen kan göra och när det blir möjlighet att genomföra ledbytena. Vi har firat en lugn jul och har under veckan inventerat m.m. inför årsskiftet, så att bokslutet skall bli enkelt att genomföra. Vi önskar Dig och hela familjen inkl Hugo, Alexi och Bucky en fin kommande vecka med en härlig Trettondedagshelg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma Thorsten.

      Nu håller vi tummarna för att ortopeden godkänner operationen för Else-Britt.

      Hälsa!

      Radera
  10. Godmorgon 0ch Gott nytt år från Norrtälje önskar Karin.

    SvaraRadera
  11. Godmorgon Krister med familj o djur o alla kryssare och Gott Nytt År på Er alla! Jag tog 3dje sprutan 29/12 och blev sjuk fick frossa o 38,6 grader feber i 2 dagar, så är lite klen idag o inte så pigg men ska försöka hänga med. Tittade på bingolotto nyår var trevligt o roligt, Ska ta det lugnt idag. Lycka till med dagens kryss!/Lisbeth

    SvaraRadera
  12. Robert Andersson1 januari 2022 kl. 10:17

    Hammerfall

    SvaraRadera
  13. Godmorgon Krister och alla krysslösare. Löser krysset med sonen som är hemma ända till nästa söndag. Vi hade en trevlig nyårskväll med 3 bekanta. Lagom stort. God fortsättning på det nya året.
    Lockne bjuder på sol och 8 minusgrader.
    /Ulla

    SvaraRadera
  14. Ungmön på Kärringön var melodin som spelades till L6. Gott Nytt År!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för hjälpen och tack detsamma Pitepalten.

      Radera
  15. Jag är en fattig fiskargubbe, sitter och lagar nät.... eller något sådant. Fisk blir nog rätt. Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  16. God fortsättning 🎉

    Solen skiner över Piteå, och det är -9°

    Maken arbetade natt, och vi övriga i familjen var bortbjudna till vänner.

    Lugnt, skönt och trivsamt. 🥰

    Coolt att du satt nära Anders Eldeman !!!!

    Och jag har en överenskommelse med Samuel Ljungblahd, att han ska sjunga "Aint no mountin.." nästa gång han kommer till Piteå. 🥰

    Hejsvejs
    Annica

    SvaraRadera
  17. L2 gissar på Amanda Jensén (Idol)

    SvaraRadera
  18. Tack för trevligt X:ande.
    God fortsättning.
    På återseende.

    SvaraRadera
  19. Det var det. Tack så mycket för idag och jag hoppas att alla får ett fantastiskt 2022

    SvaraRadera
  20. Tack för idag. God fortsättning på det nya året alla.

    SvaraRadera
  21. Önskar trevlig fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
  22. Då går vi i land med Amanda. Småtrevligt idag. Jag har sett repriser av Mash på tolvan i höst. Ha en god fortsättning på det nya året.

    SvaraRadera
  23. Tack för idag! Efter lite diskning och undanplockande blir det en skön promenad idag. I morgon blir det mer firande. Det är inte bara min Krister, som fyller år. Även vårt barnbarn Svea fyller år. Hon blir 12 år.
    Jag önskar alla en skön nyårshelg!
    //Carin

    SvaraRadera
  24. Gott Nytt År från ett vintervackert Malå.
    Var i Sundsvall och jobbade på en Mässa och Melodikrysset sändes därifrån. Satt längst fram. Anders ställde upp på fotografering efteråt. Glad och trevlig.
    Fortsatt trevlig Nyårshelg
    Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma Christina.

      Lika fint minne som jag fick i veckan. Jag bad inte om något foto men fick Eldemans privata visitkort.

      Radera
  25. Tack för idag det var jätteroligt med lite hjärngympa. God fortsättning till Krister med familj o djur o alla kryssare. Hälsning från Karlskrona/Lisbeth

    SvaraRadera
  26. Hej Och Gott Nytt År !

    Förra Lördagen glömde jag totalt bort hela Mel.Xet. Höll på att göra det i dag med.Kom in på 3:e frågan.
    Så nu vet du att jag fick svaret från dig.
    Härligt att snart är helgerna över.
    Tur jag har Mocrosoft patienter att spela, då tristessen blir för påtaglig.
    Har överlevt det är det bästa mår superbra, hoppas du och hela din familj gör det också.
    Är inte Hugo skotträdd ? Prinzen är det-
    Ha en fortsatt fin helg och vecka även en röd dag på Torsdag.Då får de hårt arbetande lite ledigt igen,, men inte som Präst kan jag tro.
    Må så gott. ⭐💚🌲⭐💖🦌🐈🐈🐕

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma Mi.

      Jo, Hugo är väldigt skotträdd så vi går inte ut med honom mellan kl 19 och 01.

      Önskar dig och Prinzen en fin vecka och ett riktigt gott nytt år.

      Radera
  27. Riktigt Gott Nytt År önskar jag härifrån finska Raseborg !

    SvaraRadera