onsdag 21 september 2011

Kristen identitet III

Jag är oerhört stolt över att vara döpt in i den del av den världsvida kyrkan, som heter Svenska kyrkan.

Jag är glad över att jag är prästvigd för den del av Svenska kyrkan, som heter Stockholms stift.

Jag är hedrad över att jag fått uppdraget att vara kyrkoherde för den del av Stockholms stift, som heter Järfälla församling.

Jag vill, utifrån mitt dop, min prästvigning och mitt kyrkoherdeuppdrag, fullgöra den tydliga och identitetsskapande uppgift, vi alla i Svenska kyrkan har gemensamt.

Vi ska, med biskop Eva Brunnes ord; "Tala tydligt om Jesus". Det ska vi göra i ord och handling. När vi är tydliga med vår kyrkas centrum, Jesus Kristus, då kan vi ha öppna dörrar och vidöppna fönster. Vi behöver inte låsa in oss eller stänga ute någon.

Jag tänker också på vad jag skrivet många gånger tidigare:
- En handling säger mer än tusen ord.
- Det du gör, hörs högre än det du säger.

För mig, kan inte kristen identitet beskrivas på ett enklare, tydligare och klarare sätt.

8 kommentarer:

 1. Skulle bra gärna vilja höra vad i mitt inlägg i denna fråga som föranlett dig att plocka bort det. Är skälet administrativt, teologiskt undermåligt, för antikyrkligt auktoritärt? Tacksam för svar för jag tycker du tar upp intressanta frågor som jag gärna samtalar om. Mvh / Ulf

  SvaraRadera
 2. Hej Ulf och tack för din kommentar.

  Jag har publicerat och svarat på alla dina kommentarer. Om något inlägg försvunnit, så är det inte genom någon åtgärd från min sida.

  Jag skulle aldrig ta bort någon kommentar av de skäl som du anger.

  Jag svarade på en kommentar från dig i går kväll, men då var det under ett annat inlägg.

  När skickade du kommentaren? Under vilket inlägg? När försvann den?

  Jag vore oerhört tacksam att få svar på dessa frågor så att jag kan undersöka vad det är som har hänt.

  Som sagt så har jag publicerat och svarat på alla inlägg från dig, som har kommit upp i min kommentarslista. Jag har inte vid något tillfälle radera någon kommentar från dig.

  Jag har raderat en handfull kommentarer under rubriken Melodikrysset, eftersom de innehöll angrepp på mig som person och på mitt yrke.

  Med vänliga hälsningar.

  Krister

  SvaraRadera
 3. Hej igen! Det var under den här rubriken, men eftersom jag inte är någon fena på datorer kan jag ju ha missat vid förhandsgranskningen och skicka. Men då är ju det här klart för min del. Det jag var orolig för var ju om jag blivit refuserad då jag fått för mig att vi tänker åt samma håll allt som oftast. Om det är något tekniskt med din blogg så har jag inga tips att ge.

  SvaraRadera
 4. Hej Ulf och tack för ditt svar.

  Jag har gått igenom alla kommentarer som är skickade till mig och jag hittar en handfull från dig. Jag har publicerat alla jag fått av dig och jag har svarat på dem. Flera av dem ligger under Min Gudsbild.

  Om det är något du vill ge uttryck för eller vill ha mitt svar på, så är du välkommen att skriva en ny kommentar.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 5. Thorsten Schütte24 september 2011 10:48

  Kommentarer som försvinner, mejl som inte kommer fram - det tillhör den digitala brusnivån. Jag har lärt mig att aldrig ta för givet att saker kommer fram, det är sällan adressatens fel, men digital force majeure...

  SvaraRadera
 6. Hej Thorsten och tack för din kommentar.

  Jag har absolut ingen aning om vad som kan ha hänt med Ulfs kommentar. Den kanske far runt i cyberrymden och söker en hemvist?

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 7. Mina tankar kanske åker runt i cyberspace för att de saknar hullingar som kan fästa i den jordiska kontexten. Det är ju något som man kunde ha skrivit under "Det obegripliga" som ju för mig är en del av det stora mysteriet som jag förhoppningsfullt räknar med att få ta del av en gång när vi får ta plats i de "nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor" som vi blivit utlovade.

  SvaraRadera
 8. Hej Ulf och tack för din kommentar.

  Det är härligt att du tar din försvunna kommentar med "glimten" i ögat.

  Kanske tillhör den tekniska förståelsen en av de sanningar som ska uppenbaras för oss? Då ska vi se klart så som i en spegel?

  Själv är jag fullständigt tekniskt obegåvad. När jag gjorde tester för att bli pilot hade jag så låga värden på teknisk förståelse att det i princip var omätbart. Jag skulle glädjas om jag en dag vaknade med fullständigt öppnade ögon.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera