torsdag 15 september 2011

Torsdag

Min fru är klar med sin tjänsteresa och familjen är återsamlad lagom till min födelsedag. Den enda som saknas är min son. Han bor hos sin mamma i veckorna eftersom hon bor närmre hans gymnasieskola.

I dag har jag "firat" min födelsedag. Den började med att jag väcktes av min fru och mina döttrar som överlämnade en stor bukett rosor. Efter morgonkaffet hann jag med en hel del arbete och flera telefonsamtal, innan jag ledde en begravningsgudstjänst i Enskede kyrka. När minnesstunden på Enskede värdshus var klar, åkte jag till Järfälla för att samtala med en medarbetare. På vägen hem hämtade jag upp min äldsta dotter på ridskolan.

Under dagen har jag fått gratulationer via telefonsamtal, sms och e-post. Jag fick också ett telegram ända från Kosovo. Dagen avslutades med att min fru bjöd på hemlagad middag.

Jag har haft en fin och givande torsdag och födelsedag. Lördag kväll, ska hela familjen, inklusive sonen, gå på restaurang för att fira min födelsedag, enligt familjetraditionen. På lördag ska jag också spela en golftävling, vilket innebär att jag inte kommer att försöka melodikrysset i direktsändning.

11 kommentarer:

  1. Stort varmt grattis på födelsedagen och tack än en gång för att du med sådan värme kan hålla en begravningsgudtjänst. Du har åter igen - inom en inte alltför lång tid -fått mig och de mina att vara tacksamma för livet och uppmärksammat oss på att vi ska vara glada för att vi fått lära känna de personer vi just mist och haft så stor glädje med och av. Tack för din din positiva inställning. Idag flödade mina tårar igen under dagens begravning samtidigt som jag kunde le åt mina minnen av min hastigt avlidne vän, en vän som verkligen berikat mig och många andra. Så visst var detta en fin dag ändå. Ha en riktigt skön lördag med familjen.
    Många hälsningar
    $uss

    SvaraRadera
  2. Hej Suss!

    Tusen tack för gratulationen och de värmande orden.

    Jag tror att livet är en gåva som vi ska vara rädd om och "suga märgen ur", som man sa i "Döda poeters sällskap".

    Döden tänker jag mig inte som slutet, utan som en övergång till något nytt.

    Jag önskar dig en skön helg.

    Med vänliga hälsningar

    Krister

    SvaraRadera
  3. Grattis, Krister till Din födelsedag i den förunderliga tiden i skarven mellan sommar och höst.
    Med den bild jag fått av Dig genom bloggen är det ingen överraskning för mig att Suss ger denna positiva återkoppling från begravningsgudstjänsten.
    Vi drar över helgen till Järvsö i Helsingland där resten av familjen åker cykel downhill och jag njuter den fina naturen på ett mera stillsamt sätt.

    SvaraRadera
  4. Grattis i efterskott!

    SvaraRadera
  5. Grattis Krister på din dag! Hoppas du får en riktigt bra helg med dina kära!

    SvaraRadera
  6. Grattis i efterskott Krister säger jag också.Ha en trevlig helg i Järvsö Thorsten.Mina forna hemtrakter ligger c:a 12mil norr om Järvsö dvs västra Medelpad,säkert en fin tid nu i september att åka till Hälsingland./Petter

    SvaraRadera
  7. Hej Thorsten, Annika, Mia och Petter.

    Tack för era gratulationer.

    Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg, var ni än är och vad ni än har planerat att göra.

    Med vänliga hälsningar

    Krister

    SvaraRadera
  8. Grattis i efterskott :-)

    Hoppas du får en bra härlig helg tillsammans med din familj.

    Hälsningar

    Marie m familj

    SvaraRadera
  9. Hej Marie och tack för gratulationen.

    Helgen har varit helt underbar.

    Hälsa familjen.

    Krister

    SvaraRadera
  10. Hej Petter och Krister!
    Helgen i Hälsingland (Järvsö och en stuga i släkten nära Hedvigsfors) var underbar, nästan så att man vill flytta...
    Det var lite overkligt dock, redan höstkyla och lågstående sol, men fortfarande allting grönt. I år måste trädens årsringar bli rekordtjocka, de började ju grönska redan vid påsk...

    SvaraRadera
  11. Hej Thorsten och tack för din kommentar.

    Härligt att läsa att du haft en fin helg.

    Jag önskar dig en trevlig vecka.

    Krister

    SvaraRadera