lördag 7 januari 2012

Melodikrysset vecka 1 - 2012

God förmiddag och god fortsättning, önskar jag alla melodikryssare!

(Du som inte vill försöka lösa krysset tillsammans med mig och mina läsare eller inte vill se mina förslag till svar på Eldemans frågor, ombedes att sluta läsa här)

Årets första melodikryss försöker jag lösa ute i stugan. Vi har en molnfri himmel, minus 8 grader och ett tunnt snötäcke. Solens strålar kämpar sig fram till stugan, genom den täta granskogen.

Jag sitter uppkopplad via det mobila bredbandet, vilket innebär att jag inte har så bra täckning att jag kan lägga ut mina förslag efterhand. Under nyheterna kommer jag att försöka publicera vad jag kommit fram till så långt.

I dag ser mitt förslag på lösning ut som följer:

L 1, V 14 och L 5: Eldeman börjar med; "Thank you for the music", komponerad av Björn Ulveaus och Benny Andersson. Det var Agnetha Fältskog som sjöng.

V 4: Det var svårt att känna igen den hysteriska pianomusiken bland alla applåder. Jag tror att melodin heter; "If my friends could see me now", i vilket fall var den hämtad från musikalen; "Sweet Charity".

V 9: Så fick vi höra Erik Fernström alias Jerry Williams i; "Who´s gonna follow you home". En otrolig artist och sångare, som blir bättre och bättre, med åren. Jag har sett honom live några gånger och jag kan lova att det är bra tryck i hans uppträdande.

V 11: Kompositören tror jag är Ted Gärdestad. Är det någon som kommer ihåg vad sången heter? Enligt flera läsare får jag reda på att sången heter; "Klöversnoa".

V 13: Orden som upprepas i den svenska titeln är dag. Visst sjunger Kicki Danielsson och Elisabeth Andreasson; "Dag efter dag", vilket också är sångens titel.

L 3 och L 10: I; "Gamla svarten", rider man på en häst. I normala fall bor hästen i stallet och när man rider i dåtid, då red man.

V 6: Roger Pontares son heter Vincent. Här sjöng han en sång som jag aldrig hört tidigare. Kan den ha hetat; "Hurricane"?

L 2: Sången; "Hey Nana", förknippar jag med Belgien. Visst har det varit deras bidrag i melodifestivalen, någon gång på slutet av 70-talet? Nu blir jag osäker på om det är samma sång som framfördes här. Gruppen heter; "Vaya con Dios", får jag reda på av en av mina läsare, och de är tydligen från Belgien.

V 7: Musiken är hämtad från operan: "Rhenguldet", komponerad av Wagner.

L 6: Veronica Di Maggio och; "Välkommen in", är en av årets mest populära sånger och artister.

V 8: Dragspel är inte min starka sida. Att dragspelaren heter Nisse i förnamn kan jag räkna ut med hjälp av ledbokstäverna. Tack vare google kommer jag fram till att det förmodligen var Nisse Lind.

L 12: Den norska gruppen heter; "A-ha". De var väldigt populära ett tag under 80-90-talen. Här sjöng de; "Take on me".

Dagens melodikryss var inte helt enkelt. Jag har behövt googla ett par gånger, men är ändå inte helt säker på alla mina förslag. Jag måste dubbelkolla med Enn Kokk under eftermiddagen.

Nu önskar jag alla läsare en fortsatt trevlig helg.

19 kommentarer:

 1. God fortsättning!! Våg 11 är Ted (Gärdestad)

  SvaraRadera
 2. Andersson
  Agneta
  Fältskog
  If
  Erik
  Ted
  Dag
  Stallet
  Red
  Vincent

  SvaraRadera
 3. Klöversnoa heter Teds låt / Janne

  SvaraRadera
 4. God fortsättning alla!
  Svar på L2: Rhenguldet

  SvaraRadera
 5. Klöversnoa Carina

  SvaraRadera
 6. L2 Belgien

  Petra Jonsson

  SvaraRadera
 7. Den heter klöversnoa

  SvaraRadera
 8. ted gärdestads klöversnoa eller något sådant

  SvaraRadera
 9. L2 Gruppen Vaya con dios från Belgien

  SvaraRadera
 10. Klöversnoa heter Ted Gärdestads sången.

  Hälsningar

  Carina Roslund

  SvaraRadera
 11. Klöversnoa heter melodin på Våg 11 :-)

  SvaraRadera
 12. Många hälsningar från ett snöigt Västerbotten. Har varit ute på morgonen och skottat mig fram till brevlådan. Väntar på att traktorn kommer och tar bort plogkanten, den är för tung för mig. Annars går det bra med krysset idag./M

  SvaraRadera
 13. Klöversnoa med Ted G...:)

  SvaraRadera
 14. Sven Erik Fernström om man ska vara lite petig. Krysset löst tillsammans med min fru. Hälsningar från ett regnigt Skåne!

  SvaraRadera
 15. teds låt heter klöversnoa mvh margareta

  SvaraRadera
 16. Hej Anonyma/a, Jeanette, Janne, Carina, Petra, BÅ, Carina R, M, "Skåne" och Margareta.

  Tack för hjälp, kommentarer och hälsningar.

  Tack för i dag, jag hoppas att vi möts nästa lördag och att Eldeman då tillkännager att någon av er vunnit.

  God fortsättning på det nya året och trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera