lördag 14 januari 2012

Melodikrysset vecka 2 - 2012

God förmiddag alla melodikryssare.

Du som inte vill lösa melodikrysset tillsammans med mig och mina läsare, och inte vill veta vilka förslag vi har till svar på Eldemans frågor, bör sluta läsa nu.

Denna lördag är jag tillbaka i mina normala lördagsrutiner. Jag har lyssnat på "Ring så spelar vi" och tittat igenom de tv-program jag missat under veckan.

Vädret i Rågsved är molnigt och grått. På marken ligger ett tunt snötäcke och termometer visar minus 2 grader:

I dag ser mitt/vårt förslag till lösning ut så här:

L 1: Eldeman börjar med Arja Saijonmaa. Hennes röst är lätt att känna igen, både vad gäller sång och dialekt. Jag tror att sången heter; "Samma himmel, samma sol".

V 14: Jag känner väl igen musiken, men kan inte placera den direkt. Är det; "Familjen Ashton"? Eller är det; "Hemliga Armén"? Jag får avvakta fler ledbokstäver. Jag chansar på; "Hemliga Armén". Vid snabbgenomgången blir jag säker på mitt svar, eftersom det gjorts en parodi på programmet.

L 2 och L 5: Att det var Fred Åkerström som sjöng, är jag ganska säker på. Det lät som en Bellmanvisa, men jag är absolut inte säker. Får avvakta även med detta svar. Jag tror att det kan vara Nils Ferlin som skrivet texten. Är det någon som vet vad visan heter? Titeln är tydligen; "En liten konstnär" - tack Eldeman och tack Pelle.

V 1: Har kommit helt i otakt. Visst är det musiken från; "Stålmannen"? Det är min gissning även om musiken påminner både om; "Stjärnornas krig" och; "Indiana Jones".

L 3 och L 4: Det var länge sedan vi fick höra MA Numminen i melodikrysset. Här fick vi höra honom i Lena Ph´s och Orups; "Ont det gör ont". Skönt med en fråga som jag känner mig säker på.

V 8: Gästsångaren som sjöng; "Don´t fence me in", med; "The Vocalettes", var Måns Zelmerlöw, vår nya allsångsledare.

V 12: Flickan i visan heter Elin. Jag tror att det är Kalle Jularbo som gjort musiken. Visan har två titlar; "Drömmen om Elin", eller "Vad jag drömt om dig".

V 13: Det var Nicke Borg som deltog i förra årets melodifestival med; "Leaving home". Jag hade nästan glömt bort den, men den är ju riktigt bra.

L 10: Det är inte var dag man för höra; "Whams", och George Michaels; "Wake me up", på dragspel. Det var en riktig partylåt i mina ungdomligare år.

V 11: Det var flera år sedan vi fick höra "skolfröken", Marie Lindberg, med sin egen; "Trying to recall". Det blev en riktig framgångssaga i 2007-års melodifestival. Det räckte inte hela vägen fram, men låten är bra och hon sjunger underbart. Tyvärr har det varit väldigt tyst om henne sedan dess.

L 7: Jag känner inte igen musiken. Den låter som något från Södra Euoropa. Visst är det "Hungarian Rhapsody", av Lizt? På svenska borde det bli; "Rapsodi från Ungern".

V 9: "Smuk som en stjerneskud", sjöngs av de fantastiska; "Bröderna Olsen". Jag har inte många CD-skivor i bilen, men just denna har jag. De vann ju Schlagerfestivalen 2000 i Globen med denna sång. På engelska heter sången; "Fly on the wings of love". Min syster har denna som ringsignal på sin mobil, förmodligen beror det på våra danska rötter.

V 6: Musiken var hämtad från tv-serien; "We´ll meet again". På svenska hade den titeln; "Vi möts igen".

Dagens kryss var inte helt enkelt. Jag tyckte tempot var högre än det brukar vara, dessutom har jag behövt googla mer än vanligt, för att dubbelkolla mina förslag till svar. Nu känner jag mig ganska nöjd med förslaget.

Jag önskar er alla en trevlig helg.

16 kommentarer:

 1. Säkert 75 cm snö här i Tornedalen , senaste dagarna har det snöat i ett. Nu - 9 grader och klart så det blir snöskottning efter melodikrysset.
  L 1 saijonmaa
  // Monica

  SvaraRadera
 2. Hemliga armen Carina

  SvaraRadera
 3. Ferlinvisan heter En liten konstnär.

  SvaraRadera
 4. Hon sjunger bra Marie Lindberg på v11. Här i Västerbotten är det kallt och vackert solsken./M

  SvaraRadera
 5. v9 Olsen brothers/elli

  SvaraRadera
 6. Så var det klart för den här gången. Ha en bra dag önskar M

  SvaraRadera
 7. Ungersk rapsodi av Franz Liszt var det vi hörde på L7.

  SvaraRadera
 8. Att musiken låter lika beror på att det är samma kompositör; John Williams!

  Birgit, kollega till din fru

  SvaraRadera
 9. Tack för hjälpen med Ungern , hade ingen aning =)// Monica

  SvaraRadera
 10. Hej på er alla - ingen nämnd och ingen glömd.

  Tack för era kommentarer och er hjälp.

  Jag tyckte att dagens melodikryss var svårare än det varit på flera veckor, men tack vare er och google, har jag åtminstone ett förslag som jag tror på.

  Birgit: Min fru hälsar, även om hon inte är någon melodikryssare.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera
 11. Tack så mycket för hjälpen.// Hälsningar Kristin

  SvaraRadera
 12. Hej Kristin och tack för din kommentar.

  Även jag tackar.

  Trevlig söndag.

  Krister

  SvaraRadera