lördag 21 januari 2012

Melodikrysset vecka 3 - 2012

God lördagsförmiddag alla melodikryssare!

Vädret i Stockholm är grått och disigt. Det är någon enstaka minusgrad och ett sprucket snötäcke blandat med isfläckar.

Jag har under morgonen jobbat med morgondagens predikan. Det är ekumeniska böneveckan och som vanligt byter vi, under söndagens gudstjänst, predikanter och körer med varandra i Järfällas olika kyrkor. Jag ska för första gången predika i Aspnäskyrkan och med mig har jag Järfälla Gospelkör.

I dag ser förslaget till lösning ut så här:

V 7: "Ainbusk" (tidigare; "Ainbusk singers") och; "Jag mötte Lassie", har varit med förr i melodikrysset. En ainbusk är en enbuske. En en borde alltså vara det ur växtriket som Eldeman frågar efter.

L 3 och V 9: Gruppen som lanserade "Yellow submarine", var; "The Beatles". Om jag förstod frågan rätt, så är rätt svar the och gul.

L 4 och L 15: Den som skrev texten till; "Världen är en sorgeö", var Bellman, men jag hör inte vem det är som sjunger. Kan det ha varit Lena Willemark som sjöng?

V 11 och L 1: Att dansen är can-can, det känner jag igen direkt. Musiken är väl hämtad från Offenbachs; "Orfeus i underjorden"? Jag förknippar musiken med Paris så jag utgår från att den framfördes på franska.

V 16 och V 8: Den som sjunger; "La Voix", är Malena Ernman. Hon har varit med ett otal gånger i melodikrysset sedan hon vann melodifestivalen 2009.

V 10: "Prästens lilla kråka", slank ju hit och dit när hon skulle ut och åka. Till slut slank hon ner i ett dike.

L 6 och L 12: Jag uppfattade aldrig frågan. Jag får vänta tills efter nyheterna innan jag försöker svara. Visst var det; "Ingen som du"? Det var titeln som efterfrågades så jag fyller i ingen som.

V 14: "Unstoppable" framfördes av Ola Svensson i 2010-års melodifestival.

V 13: Så fick vi musik från den första film jag såg på bio; "Sound of music", med Julie Andrews och Christopher Plummer i huvudrollerna. På engelska hette väl sången; "Do, re mi", men vad heter den på svenska? Hade den samma titel som på engelska?

L 5: Dansbandet som sjöng; "Dag efter dag", (melodin var väl med för någon vecka sedan?) var Blender. Jag känner igen dem från; "Dansbandskampen".

V 5: Sångaren med den fantastiska rösten var Barry White. Här sjöng han; "My everything".

L 2: Lotta Engbergs; "Fyra bugg och en coca-cola", fick ju byta titel och text till: "Buggalo, dansa rock´n rolla", eftersom det var en så kallad "produktplacering", eller reklam.

Dagens kryss tillhörde inte ett av de allra svåraste även om jag fick googla på sångerskan som sjöng Bellmans vaggvisa.

Nu ska jag fortsätta med min predikan innan sonen och jag ska gå på bio. I kväll blir det ekumenisk gudstjänst i Järfälla kyrka.

Jag önskar alla läsare en riktigt trevlig helg.

7 kommentarer:

 1. God morgon från Kramfors. Här snöar de stora snöflingor Mvh Marie

  SvaraRadera
 2. 6 och 12 Ingen som....
  Hälsningar från ett snöigt Västerbotten./M

  SvaraRadera
 3. Telefonen ringde uppfattade inte frågan.

  SvaraRadera
 4. L6 ingen L12 som ++

  SvaraRadera
 5. L5 blir Blender./M

  SvaraRadera
 6. Idag var det ganska lätt. Nu blir det snöskottning igen, tur att man har en snöslunga. Många hälsningar från ett snöigt Västerbotten. Ha en bra helg alla./M

  SvaraRadera
 7. Hej på er och tack för era kommentarer och er hjälp.

  Jag kan konstatera att dagens kryss var ganska lätt. Det märks på hur många besökare jag har här på bloggen. Förra lördagen var det drygt 12000 men i dag har det "bara" varit 7500 hittills.

  Det viktiga för mig är dock att kunna lösa melodikrysset tillsammans med andra och att vi som sitter själv framför radion har någon att fråga. Alla har ju inte släkt och vänner som de kan fråga, när de kör fast.

  Trevlig helg.

  Krister

  SvaraRadera