torsdag 17 maj 2012

En fantastisk helg ligger framför mig

Just nu sitter jag, med en kopp kaffe, i husvagnen på en campingplats utanför Enköping. Yngsta dottern tittar på TV, och min fru ligger och vilar.

Själv har jag har precis gått igenom och lagt sista handen vid dagens predikan. Som vanligt väckte jag min fru, för att "provpredika" för henne. Det innebär nästan alltid att jag ändrar några ord, rättar till några formuleringar eller stryker alternativt lägger till något.

Alldeles snart ska jag åka till Järfälla kyrka för att fira högmässa på "Kristi himmelsfärds dag". I dagens högmässa medverkar förutom jag, musiker, vaktmästare, diakon, kyrkvärdar och två ungdomar från Tanzania, som är här på utbyte för; "Ung i den världsvida kyrkan".

Efter högmässan återvänder jag till husvagnen för ett par dagars ledighet. Jag är ledig hela helgen, förutom lördag eftermiddag, då jag har en vigselgudstjänst och en dopgudstjänst.

Vilken fantastisk helg som ligger framför mig. Jag kan göra allt det som jag tycker om och som är viktigt för mig; umgås med familjen, bo i husvagnen, fira högmässa, viga ett förälskat par, döpa en älskad liten flicka och försöka att lösa melodikrysset tillsammans med mina läsare.

Kan det bli bättre?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar