tisdag 29 maj 2012

Uppehåll

Ni som brukar läsa vad jag skriver här på bloggen, har säkert konstaterat att jag inte skrivet så mycket de senaste veckorna. Det beror inte på att jag tappat lusten eller på att jag saknar tankar eller idéer om vad jag ska skriva. Det beror helt enkelt på att jag inte riktigt haft tid och ork.

En segsliten förkylning har satt sig till lunginflammation som jag nu medicinerar för. Detta kombinerat med ganska mycket arbete har gjort att jag inte orkat att skriva, när jag kommit hem efter arbetsdagarna. Jag har i princip stupat i säng direkt jag kommit innanför dörren.

Det enda jag orkat, utöver mitt arbete är årets första golfrunda, som gick förvånansvärt bra. Jag tror att det berodde på att jag inte tänkte på något annat än att få slå nästa slag så att rundan snart skulle ta slut. Jag har även orkat kortare sociala aktiviteter som att fira Mors-dag.

Nu fortsätter jag mitt uppehåll ett par dagar till så att jag hinner kurera mig inför en intensiv arbetsperiod med dop, vigslar, högmässa och planeringsresa med ledningsgruppen. Efter det blir det en lugnare vecka innan det är dags för konfirmationsläger.

Självklart återkommer jag på lördag med melodikrysset, innan helgens gudstjänster.

10 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag följer alltid dej på lördagarna, ja även annars. Att gå en hel golfrunda med en infektion i kroppen syns mej vara ett synnerligen dumt försök att skaffa sig en expressbiljett till himmelriket.
  KRYA PÅ DIG!!
  Marie Thorstensson, Osby

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie och tusen tack för din hälsning.

   Kul att höra av en trogen läsare.

   Golf är ju ingen konditionsidrott som gör en anfådd och ger hög puls. Tvärtom är det avkopplande med en promenad. Tror också att det är bra att röra på sig, utan att anstränga sig, när man är förkyld. Golfrundan försämrade inte mitt hälsotillstånd.

   Hoppas att vi "hörs och ses" på lördag.

   Ha en bra vecka i Osby.

   Med vänliga hälsningar

   Krister

   Radera
 2. Thorsten Schütte30 maj 2012 08:28

  Motion som man känner att kroppen orkar är OK, så länge man lyssnar på kroppens signaler. T ex kommer jag sannolikt att genomföra min vanliga onsdagssimning, när jag nu känner mig på bättringsvägen, får se.
  Håller tummarna så det knakar att Du inte fångat in resistenta bakterier i Din lunga!
  Jag ber för Ditt tillfrisknande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din förbön, Thorsten.

   Jag känner mig redan bättre och antibiotikan synes göra god verkan.

   Jag håller med om att "vila under rörelse" är både läkande och uppbyggande, så länge man inte tar ut sig.

   Jag ber och hoppas för att du också ska bli helt kry.

   Krister

   Radera
  2. Thorsten Schütte31 maj 2012 10:05

   Tack, nu efter några timmar på kontoret känner jag mig kry efter att det var något tveksamt i morse. Bra att antibiotikan biter hos Dig, så Du slapp resistens!

   Radera
  3. Härligt att höra Thorsten.

   Själv känner jag mig i princip återställd. Lite biverkningar som det ju alltid blir med antibiotika, som inte kan skilja på goda och onda bakterier.

   Trevlig helg.

   Krister

   Radera
 3. Svar
  1. Tack för din vänliga hälsning Carolina.

   Jag känner mig redan bättre och räknar med att vara helt återställd till helgens gudstjänster.

   Krister

   Radera
 4. Vad jag förstått har golf en helande inverkan på kroppen för dom som fastnat för denna idrott. Krya på dig./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack M.

   Det finns en hel del som inte kallar golf för idrott.

   Även om det inte är extremt konditionskrävande så är det dock friskvård och rekreation. Dessutom får man en skön promenad i trevlig sällskap.

   Krister

   Radera