fredag 1 juni 2012

LivsDialog - Gästbloggare VI - Gunnar Bjerkli

Jag läste i veckans nummer av Kyrkans Tidning att man uppmärksamt Järfälla församlings arbete med det vi kallar för LivsDialog. Jättekul att man ser det som ett lovande arbete för att skapa mötesplatser för människor.

För oss är det viktigt att kunna stödja människors längtan efter att få samtala kring sina vardagliga frågor på ett tryggt och nära sätt. Därför har vi LivsDialog-grupper som är:

 • Små samtalsgrupper som träffas ca var tredje vecka för att prata enligt LivsDialog-metoden, som är en enkel, men effektiv samtalsmetod som garanterar att: det du säger stannar i gruppen, att du får tala till punkt, att du får lyssna till andra, att du kan få goda råd – men bara om du ber om det, och att du får vara med om givande samtal om ämnen som angår dig.
 • Trygga grupper som leds av frivilliga samtalsledare som fått nödvändig utbildning i samtalsmetoden. Ofta träffas men hemma hos varandra, men ibland i församlingens lokaler.
 • Grupper som drivs, startas och avslutas, av frivilliga privatpersoner, men som administreras av församlingen. Vad man samtalar om är helt upp till varje grupp.

Alla är välkomna att vara med och att kontakta oss på: livsdialog@jarfallaforsamling.se

Gunnar Bjerkli
Präst i Järfälla församling

3 kommentarer:

 1. Thorsten Schütte2 juni 2012 21:33

  Googlade och såg att det t o m finns LivsDialoggrupper för föräldrar med barn som har en neuropsykiatrisk diagnos. Mycket bra, säger jag som själv har Aspergers Syndrom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thorsten!

   Ursäkta att jag inte har svarat tidigare, men jag vill säga att jag blev mycket glad för din kommentar. Det är precis så vi hoppas att LivsDialog ska fungera, dvs som ett stöd i det vardagliga livet i alla dess uttryck. Både sånt som är lätt och glatt och sånt som är tungt och svårt. Att få och ge perspektiv på ens livssituation.

   Gunnar

   Radera
 2. Hej Thorsten och tack för din kommentar.

  Grupperna bestämmer själv tema eller samtalsämne.

  Föräldrar till barn med särskilda behov är en grupp som behöver stötta varandra.

  Krister

  SvaraRadera