fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!

Jag önskar alla läsare en glad och trevlig midsommar!

Var ni än är, och hur ni än tänker fira denna helg, så hoppas jag att den kommer att motsvara era förväntningar.

Själv ska jag under eftermiddagen hålla ett tal vid Bruket i Järfälla, där Jakobsbergskyrkan arrangerar sitt traditionella midsommarfirande. Talet är för långt för att publiceras här på bloggen.

Utifrån inledningen på psalm 200; "I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor", kommer jag att tala om fyra gåvor som vi fått av nåd, det vill säga gratis. Jag kommer att prata om frihet, kärlek, drömmar och förlåtelse.

Trots att gåvorna inte kostar något, så har de ett pris. Priset heter ansvar. Vi har ett ansvar att välja och vi har ett ansvar för konsekvenserna av våra val. Att inte välja är också ett val och med det följer också ett ansvar.

Denna midsommar har jag använt min frihet att välja, till att arbeta och umgås med min son. Min fru och yngsta dotter firar midsommar hos svärföräldrarna och min äldsta dotter är med sin mamma på landet.

2 kommentarer:

 1. Här i Västerbotten har vi firat midsommar med en vän. Vi brukar alltid fira midsommar tillsammans men i år är det utan hans hustru som avled i höstas. Det blev en lugn kväll med god mat på altan. Hälsningar från M.

  SvaraRadera
 2. Hej M.

  Det låter som en trevlig kväll i gott sällskap.

  Jag önskar er en god fortsättning på midsommarhelgen.

  Hälsningar från Krister

  SvaraRadera