lördag 9 juni 2012

Melodikrysset vecka 23 - 2012

God förmiddag alla melodikryssare!

Efter en kort, men intensiv vecka har det äntligen blivit lördag och melodikryssdax, igen. I dag har jag tagit sovmorgon eftersom jag fortfarande är lite trött efter lunginflammationen och biverkningar av medicinen. Veckan har varit fullspäckad med ledningsgruppsmöte, begravningssamtal, planeringsmöte, administration, sammanträde och bönegudstjänst.

På nationaldagen var jag ute och tittade på Nordea Masters på Bro Hofs Golfbana. Det är alltid roligt att återvända dit, med tanke på att jag en gång har bott i ett litet hus, ungefär där hål 1 ligger i dag. Nu är "Inspektorsvillan" riven och det ligger en välklippt fairway där den var placerad.

Det vackra vädret har tagit ett kort uppehåll. Här i Rågsved har det regnat hela förmiddagen och temperaturen visar på 10 grader.

Vi var nog många som tyckte att förra veckans melodikryss var ganska svårt. Det var nästan 20 000 besökare här på bloggen i lördags. Hoppas att det i dag blir sådär lagom svårt så att man måste googla ett par gånger åtminstone.

I dag ser mitt förslag till lösning ut enligt följande:

L 1: Eldeman börjar med; "Nu mår jag mycket bättre", med Helen Sjöholm och Tommy Körberg. En finstämd och vacker sång. Det är Benny Andersson som komponerat musiken och Kristina Lugn som skrivet texten.

V 8: Jag vet inte hur många gånger denna musik varit med i melodikrysset. "The elephant song" handlar om en elefant. Även denna gång var det Ingemar Nordströms orkester som framförde melodin i en instrumental version.

L 2: "Make you feel my love", sjöngs av Moa Lignell, ur Idol 2011.

V 10 och L 13: Vi fick lyssna till en instrumental version av; "The Beatles"; "Yellow submarine". Färgen måste alltså bli gul och det första ordet i texten är; "In the town where I was born...". Tydligen frågades det efter första ordet i refrängen, och det är ju; "We all live in...". TACK för all hjälp från er läsare.

V 5: Även Roger Pontare har varit med flera gånger tidigare med; "När vindarna viskar mitt namn". Han vann melodifestivalen 2000 med denna vackra sång.

L 7: Jag är ganska säker på att det är Duffy som sjunger. Kan låten heta; "Rolling in the deep"? TACK för all hjälp. Det var inte Duffy, utan Adele, som sjöng.

V 9 och L 15: Även denna sommarvals har varit med ett otal gånger, men då med svaret; "liten blir stor". Visst heter valsen; "En gång jag seglar i hamn"? Det passar ju inte in. Förstod jag inte frågan? Då måste Duffy var fel. Jag får återkomma vid snabbgenomgången.

L 4 och V 14: Att; "Aida" utspelar sig i Egypten är jag säker på. Den är komponerad av Verdi. Här inser jag att jag svarat fel på frågan till L 13.

V 1: Sofia Källgren heter sångerskan som sjunger; "Beatrice".

L 3: Det var Karl Gerhard som sjöng; "Jazzgossen". Även Magnus Uggla har sjungit in den i en modernare tappning.

V 11: John Denver sjöng en av de sånger som vi gärna sjöng i mina ungdomsår, när vi satt runt en eld; "Country road".

L 12: Erik Segestedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo brukar kalla sig EMD när de uppträder som grupp. Här sjöng de; "Baby goodbye".

V 6: Eldeman avslutar dagens melodikryss med Uno Svenningson´s; "Under ytan" i en finsk version.

Jag lyckades att snurra till det rejält i dagens kryss. Dels var jag för snabb med att svara Duffy, vilket var helt fel, och dels svarade jag på inledningstexten till; "Yellow submarine", i stället för på texten i refrängen. Detta gjorde att jag nästan fick panik när jag skulle få in andra svar, som jag var ganska säker på.

Jag TACKAR alla läsare som hjälp mig och korrigerat mina fel. TUSEN TACK!

Jag önskar Er alla en riktigt trevlig helg.

66 kommentarer:

 1. Gomorron världen
  L2 är Moa Lignell

  SvaraRadera
 2. God morgon från Tornedalen. Hittills har det inte varit speciellt svårt, men visst borde det komma en fotbollsvisa så här i inledningen på EM.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God morgon Anna-Karin. Så här långt var jag också med i krysset och tyckte inte att det var särskilt svårt. Det blev värre längre fram.

   Någon fotbollsvisa fick vi inte höra i dagens kryss.

   Radera
 3. L13 1:a ord i REFRÄNGEN är WE
  Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carin. Jag svarade först på inledningstexten.

   Radera
 4. Tror L13 blir "We" för refrången börjar väl "We all live in a....." ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt Jeanette. Jag vet inte om jag hörde fel eller var inställd på att det svaret skulle vara för enkelt. Jag svarade på en fråga som inte ställdes. TACK!

   Radera
 5. L 13.. Var det inte första ordet i refrängen? We

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt. Jag svarade på något som det inte frågades efter. TACK!

   Radera
 6. V10 och L13. I L13 frågade man efter första ordet i refrängen. / Håkan Starck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt Håkan. Det var refrängen man frågade efter och inte som jag uppfattade inledningsorden. Fel av mig. TACK!

   Radera
 7. L 7 är Adele
  Mvh Solveig i Varberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hjälpen, Solveig. Jag var helt fel ute.

   Radera
 8. Svar
  1. TACK! Jag fastnade för Duffy och var helt övertygad om att det var hon.

   Radera
 9. L.13 refrängen är WE men själva texten börjar in the town

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hjälpen. Jag svarade på inledningstexten, men frågan handlade om refrängen, precis som du påpekar. TACK!

   Radera
 10. Hej
  L7 är Adele

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Johanna. Jag mållåste helt på Duffy, vet inte varför men var glad över att det passade in i kryssrutan. Var ett kort ögonblick inne på Pink. Huvudet lever i bland sitt helt egna liv. TACK!

   Radera
 11. L13 We all live a yellow submarine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hjälpen. Vet inte varför jag inte uppfattade frågan korrekt. TACK!

   Radera
 12. Adele, inte Duffy.

  Mvh Jens Karlqvist

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK, Jens. Vet inte varför jag fastnade så bestämt på Duffy.

   Radera
 13. L7 Är det inte Adele?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var Adele. Det var jag som vilseledde er med att så benhårt hålla fast vid Duffy. Jag ber om ursäkt för det och tackar er alla som hjälper mig och varandra.

   Radera
 14. L7. Är säker på att det är Adele. / Håkan Starck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig Håkan. Med hjälp av er läsare och google är jag numera också hundra procent säker på att det var Adele. Jag fastnade för Duffy och brydde mig inte om att dubbelkolla med google. Ber om ursäkt. TACK för hjälpen.

   Radera
 15. L7 passar väl inte riktigt med Duffy.
  Man det vara Adele

  SvaraRadera
 16. Det är inte Duffy det är Adele :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK, Anna. Du har helt rätt. Jag var så övertygad om att det var Duffy, att jag inte brydde mig att dubbelkolla. Ber om ursäkt för det.

   Radera
 17. Får inte heller till Duffy och var övertygad om att det var hon :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att jag inte var ensam om att vara så övertygad, Jeanette. Märkte det när jag skulle skriva in EN och det inte gick in. Fick panik och trodde att jag inte förstått frågan.

   Vilken tur att vi har vänner här på bloggen som hjälper oss när vi inte kan eller då vi kör fast.

   Radera
 18. L 7 tror det ska vara Adele

  SvaraRadera
 19. Godmorgon ! Mitt förslag
  L 13 We
  L 7 Adele

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har självklart rätt, Gaby. TACK för hjälpen.

   Radera
 20. V 1 Sofia Källgren
  Mvh Solveig i Varberg

  SvaraRadera
 21. L7 Det är ADELE

  SvaraRadera
 22. Tackar för all hjälp under alla Lördags mornar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även jag tackar för all hjälp.

   Det känns bra att vi är ett gäng entusiaster som finner mer glädje i att hjälpa varandra än vi är sugna på att vinna en handduk, en väska eller en bricka.

   Radera
 23. Sista svaret blir Ytan för det var ju Under Ytan :-)

  SvaraRadera
 24. Hej från Västerbotten. Har löst krysset med hjälp av maken eftersom jag fått tag i härlig nyfiskad strömming som jag rensat under tiden. Bra med fina grannar. Hade svårt med Lignell men man får ju hjälp här.Trevlig helg från M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att ni löser melodikrysset tillsammans, M. En som svarar och en som skriver. En god granne är sannerligen en underskattad gåva.

   Trevlig helg ni med.

   Radera
 25. Inte var väl förra veckans kryss så svårt om man kan sin Povel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hjälpen, igen du verkar vara en trevlig prick.
   Carina

   Radera
  2. Jag tyckte att det var ganska svårt, men då hade jag åtminstone förstånd att dubbelkolla mina svar.

   I dag var jag lite för stursk och lät bli att dubbelkolla mitt förslag på Duffy och det straffade sig. Melodikrysset är likt golf, men blir hela tiden påmind om att man ska vara ödmjuk.

   Även om det inte är vetenskapligt så får jag en fingervisning av hur svårt krysset är, genom att ser hur många besökare jag har här på bloggen. Förra lördagen var det 19 142 som behövde hjälp eller åtminstone kände ett behov av att dubbelkolla sina förslag.

   Radera
  3. Tack själv Carina och tack för dina vänliga ord.

   Radera
 26. Efter förra veckans enkla ryss då det i stort sett bara var att fylla i sina svar vid första tonerna av ljudillustrationerna:-) så var detta ett riktigt svårt kryss, för mig. Gissningar, Google och dotterns mobilapp hjälpte mig dock med Lignell, Adele, Denver och elefant...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att vi upplever svårigheten så olika, Kjell. Förra veckan var jag så koncentrerad och fokuserad. Jag dubbelkollade nästan alla mina förslag, innan jag publicerade dem.

   I dag var jag lite för nonchalant och självsäker. Jag lade ut mina förslag utan att kontrollera dem och hamnade i betydande svårigheter. Tack vare läsarna tror jag att jag hamnat ganska rätt, i alla fall.

   Radera