lördag 30 juni 2012

Melodikrysset vecka 26 - 2012

God kväll alla melodikryssare.

Nyss hemkommen efter dagens dop- och vigsel-gudstjänster, kastar jag mig över melodikrysset. I morse då jag åkte till jobbet var det regn, men nu strålar solen och det är en tryckande värme över Stockholm och Rågsved.

Den värsta frustrationen och irritationen över att mitt nyinköpta mobila bredband, med 4 G kapacitet inte fungerade, har lagt sig. Jag får glädja mig över att jag haft förmånen att döpa en liten flicka och viga två härliga brudpar.

Här kommer mina förslag till svar, på dagens melodikryss.

L 3: Eldeman börjar med; "Don´t let me down", med Lotta Engberg och Christer Sjögren, från årets melodifestival. Tycker att refrängen påminner väldigt mycket om; "The Beatles", sång med samma titel.

V 8: Det Povel Ramel hörs göra i sången; "The gang´s all here", är att imitera. Vem det är han imiterar det har jag ingen aning om.

L 1: Äntligen fick vi höra en av mina stora favoriter; "Jerry Williams", eller Erik Fernström, som han egentligen heter, i; "I can´t sleep, without you". En riktigt härlig artist som jag sett live vid flera tillfällen.

V 11: Musiken är från filmen; "Madagaskar", som jag sett med min yngsta dotter. Jag tror att den heter; "Best friends".

L 4 och L 10: Vi fick höra en instrumental version av; "Börja om från början". Om jag inte minns fel så var det Sven-Ingvars som gjorde den känd. Den sjöngs och spelades mycket i mitt barndomshem.

V 6: Skådespelaren som sjöng; "Törnrosa", var ingen mindre än Rolf Lassgård. En av vår tids största skådespelare.

V 14: Det är Benny Andersson och Björn Ulvaeus, som gjort; "Sommaren du fick". Här framfördes den av Helen Sjöholm och BAO.

L 12 och L 2: Musiken är hämtad från tonsättningen, av diktaren Dan Anderssons dikt, om haren Sissi, som förvisso bär ett flicknamn, men likafullt är en hare. Dan Andersson stavade namnet Sizzi.

V 1: Sången är hämtad från barnprogrammet; "Vilse i pannkakan", med Staffan Westerberg, och inte Bengt som jag felaktigt skrivet först. Bengt är väl en politiker? Tack för rättelsen, Paul.

L 5: Sångaren med den vackra falsettrösten är Eric Gadd. Här sjöng han; "Rise up".

V 7: "Uti vår hage", framfördes av Uppsalakören, Orphei Drängar, oftast förkortad till OD.

L 9: Signaturen är hämtad från tv-programmet; "7 - 9". Programledare var Kattis Ahlström och Claes Åkeson.

L 13: Eldeman avslutar med Bach´s vackra stycke; "Air". Många kommer ihåg det som signaturmelodi i; "Beppes godnattsagor", då han satt i en stor säng omgiven av flera olika dockor. Själv förknippar jag mest musiken med begravningsgudstjänster. Det är den absolut vanligaste och mest populära musiken i samband med utgången från begravningsgudstjänsten.

Dagens melodikryss tillhörde inte ett av de svårare. Å andra sidan är det alltid mycket lättare att lösa melodikrysset i efterhand. Då kan man spola tillbaka och lyssna på frågan en gång till, eller så kan man helt enkelt pausa, om det går för fort. Det enda jag behövde googla på i dag, var frågan om Dan Anderssons dikt.

Jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg.

6 kommentarer:

 1. Hej Krister. Vilse i pannkakan är av och med STAFFAN Westerberg och ingen annan. Hälsningar Paul.

  SvaraRadera
 2. Hej Paul och tusen tack för rättelsen. Bengt är ju någon helt annan.

  Hälsningar

  Krister

  SvaraRadera
 3. V 8 Jag tror Povel imiterade Jimmy Durante.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gaby.

   Det är alltid roligt att få reda på "runt-omkring-kunskaperna".

   Jag önskar dig en fortsatt trevlig helg.

   Krister

   Radera
 4. Här kommer en hälsnig från ett av de härliga brudparen du vigde. Efter den underbart fantastiska personliga vigselakten, så fortsatte vår dag i samma anda. Den slutade med att Peter och jag var sist uppe och vi dansade tryckare ensamma på vår altan.

  Varm kram från Sofia och Peter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia och Peter. Tusen tack för hälsningen.

   Tack också för feedbacken!

   Hoppas att ni får dansa många år ännu, innan det är dags att slå sig till ro framför melodikrysset.

   Varma hälsningar till hela familjen.

   Krister

   Radera