onsdag 9 maj 2012

Fördragsamhet med sig själv

Jag önskar att alla människor skulle ha fördragsamhet med sig själv. Fördragsamhet innebär inte att man är självgod eller liknöjd med sig själv och sin personlighet.

För mig innebär fördragsamhet att jag tycker om mig själv, med mina fel och brister, mina goda sidor och mina dåliga sidor, med det jag är glad, nöjd och stolt över att jag är, och med det jag önskar att jag inte vore. Jag är ok som jag är, men självklart vill jag utvecklas till det bättre.

Tänk dig att det är Gud som ser dig i ögonen, nästa gång du ser dig i en spegel. Jag är övertygad att Gud säger till dig;

"Du duger precis som du är. Jag älskar hela dig. Jag älskar dig med dina fel och brister, dina goda sidor och dina dåliga sidor, dina gåvor och förtjänster, och dina brister. Du har mycket som du är riktigt bra på och du har något du är lite mindre bra på, men jag älskar dig precis som du är. Jag vet att du skulle vilja ändra på en hel del saker. Ändra på det du kan, och lär dig att leva med det du inte kan förändra. Jag vill att du ska se dig själv med samma blida ögon som jag gör, du duger och jag älskar dig precis som du är".

Om Gud har denna fördragsamhet med dig, varför skulle inte du själv ha det?

När du har fördragsamhet med dig själv, då kommer du att ha större fördragsamhet med andra och de med dig.

Älska dig själv, så att du kan älska din nästa.

7 kommentarer:

 1. Tänkte på samma sak ungefär idag, att Gud kanske har ungefär samma blick på mig som jag har på min katt. Jag älskar honom ända ut i morrhåren och vakar över honom när vi är ute (han är gammal och kan inte vara ute själv) men samtidigt måste jag släppa iväg honom lite så att han inte känner att bandet är för kort. Och han har ingen aning om det vaksamma, kärleksfulla ögat när han spatserar omkring.

  Nej, det är inte helt analoga exempel och nej, du behöver inte svara *s* men jag fick ett tillfälle att tala om min katt (som inte är perfekt men ändå precis som han ska vara).

  SvaraRadera
 2. Sofia, tack för din kommentar.

  Jag svarar även om jag inte behöver det.

  Jag tror att Gud ser på dig, på exakt samma sätt som du ser på din katt.

  Krister

  SvaraRadera
 3. Thorsten Schütte10 maj 2012 08:31

  Sofia, det var en fin analogi!
  Ska snart dra på kombinerad tjänsteresa och släktbesök i Tyskland, ha en skön helg båda två!

  SvaraRadera
 4. hehe - jag googlar på "fördragsamhet" och kommer till din blogg. Kul :)-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Josephine och tack för din kommentar.

   Kul att du hittade hit. Välkommen.

   MVH//Krister

   Radera
 5. Vi har "setts" innan på FB och jag har varit på din blogg tidigare via länkar från en gemensam vän. Jag tyckte det var festligt att hamna här igen via google.

  SvaraRadera
 6. Hej igen Josephine.

  Det var verkligen festligt.

  Jag ska hålla ögonen mer öppna när jag läser mina vänners Facebooktrådar. Kul att du varit här tidigare genom min väns länkar. Det tackar jag för.

  Med vänliga hälsningar//Krister

  SvaraRadera