lördag 27 oktober 2012

Melodikrysset vecka 43 - 2012

Som alla läsare konstaterat, har jag i dag inte försökt lösa melodikrysset i direktsändning.

Jag har varit med yngsta dottern på Globen och tittat på; "Walking with dinosaurs". Det var en spännande och välregisserad föreställning. Direkt efter lunchen, kastar jag mig över veckans melodikryss och lyssnar på programmet via nätet.

I Rågsved är det ett strålande höstväder. Solen skiner och det är drygt 4 grader varmt.

Mitt förslag i dag ser ut som följer:

V 1: Eldeman börjar veckans melodikryss med; "Dunderhonung", som är en version av Gyllene Tiders; "Sommartider". Den seriefigur som sjunger är väl Bamse.

L 1: Vi fick lyssna på en instrumental version av; "Bä-bä vita lamm". Det är sannolikt en av våra mest sjungna barnvisor. Den är gjord av Alice Tegnér.

L 2: Artisten som sjöng; "Svensk sommar, extra allt", var Markoolio. Han har varit med förr här i melodikrysset, med denna sång.

V 14: Gärdebylåten framfördes på fioler. Med tanke på att det i dag är ett "barnkryss" var det tur att den inte framfördes med den text jag lärt mig, i den version som kallas för "Härjarevisan".

L 9: Det var Olof Palme vi hörde i ett politiskt tal. Känner barn igen hans röst?

V 8, V 11 och V 5: "Mors lilla Olle", framfördes utan text, annars hade det väl blivit för lätt. Det han hittade ute i skogen var bär.

L 3: Den populära barn och ungdomsartisten som sjöng; "Hotter than fire", var Eric Saade. Jag undrar om han inte är populär även bland en äldre publik.

V 6: Återigen fick vi höra; "Idas sommarvisa". En omåttligt populär barnvisa som sjungs på såväl skolavslutningar som dopgudstjänster. Emils syster heter Ida.

L 4: Texten i Evert Taubes visa; "Brevet från Lillan", riktar sig till pappa. En visa min svärfar gärna sjunger med annan text. Visan börjar; "Pappa kom hem..."

L 13 och V 4: Lena Ph sjöng; "Vem, om inte jag".

V 12: Om det snöar, som det gör i visan; "Ja, se det snöar", under en längre tid, då måste man ploga.

V 10: Vi hörde Lasse Åberg och Klasse Möllberg i; "Electric banana band". I sina roller hette de Trazan Apansson och Banarne. Här sjöng de; "Dom har inga bananer".

L 7: Pippi Långstrump har två djur. Det är hästen; "Lilla Gubben" och apan; "Herr Nilsson". Musiken; "Här kommer Pippi Långstrump", spelade organisten förra helgen som ingångsmusik vid en dopgudstjänst. Det var dopbarnets storasyster som önskat den.

V 7: Dagens melodikryss avslutas med; "Stockholm i mitt hjärta". Det är en av min yngsta dotters favoritsånger. Hon sjunger med varje gång vi ser; "Allsång på Skansen". Jag tror att första versen avslutas med orden; "låt mig besjunga dig nu".

Jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg och att ni får en bra vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar